Koopsom uitvaartverzekering

Eenmalige koopsom uitvaartverzekering

Wilt u in een keer uw uitvaartverzekering geregeld hebben? Dat kan met een koopsom uitvaartverzekering. Een gemiddelde uitvaart kost al snel € 9000. Uiteraard afhankelijk van uw persoonlijke wensen. De kosten van een uitvaart kunt u afdekken met een uitvaartverzekering.

Voor de betaling van de premie kunt u kiezen voor een premie die u maandelijks betaalt. Maar u kunt ook kiezen voor een eenmalige betaling, de koopsom uitvaartverzekering. We vertellen u in dit artikel meer over de koopsom uitvaartverzekering.

Wat is een koopsom uitvaartverzekering?

Een koopsom uitvaartverzekering is een uitvaartverzekering waar u de premie in één keer betaalt. Omdat u de uitvaartverzekering in één keer betaalt, hoeft u geen maandelijkse premie te betalen. U bent in één keer volledig verzekerd voor uw uitvaart. Een koopsom uitvaartverzekering is in alle gevallen goedkoper dan wanneer u de uitvaartverzekering per maand of per jaar zou betalen.

Helaas bieden de uitvaartverzekeraars die we op onze website vergelijken (DELA, Yarden, Monuta, Ardanta en Nuvema) geen mogelijkheden om een koopsom uitvaartverzekering af te sluiten. Wel kunt u bij uitvaartverzekeraar Yarden ervoor kiezen om een uitvaartverzekering af te sluiten met een betaaltermijn van 10 jaar. Dit is goed alternatief op een koopsom uitvaartverzekering. Doordat u maar 10 jaar premie betaalt is de uitvaartverzekering goedkoper dan dat u levenslang premie zou betalen. Vergelijk het zelf en bereken uw premie bij Yarden.

Geen medische keuring bij een koopsom uitvaartverzekering

Bij het afsluiten van een koopsom uitvaartverzekering hoeft u geen medische keuring of medisch onderzoek te ondergaan. Dit is een groot pluspunt voor ouderen of mensen die terminaal ziek zijn en hun uitvaart toch nog goed geregeld willen hebben voor hun nabestaanden.

Omdat u de premie van de uitvaartverzekering in één keer betaalt, loopt de uitvaartverzekeraar geen enkel risico. Daarom is een medische keuring of onderzoek niet nodig. Omdat ze de premie al volledig binnen hebben.

Voordelen koopsom uitvaartverzekering

Het grootste voordeel van een koopsom uitvaartverzekering is dat u in één keer klaar bent. U hoeft geen periodieke premie meer te betalen. Dit is ideaal wanneer u bijvoorbeeld een schenking of erfenis heeft ontvangen. Maar ook wanneer u een flink bedrag op uw spaarrekening heeft staan. Zo hoeft u over dit geld geen vermogensrendementsbelasting te betalen.

Ook de uitvaartverzekeraar vindt het fijn als u de premie in één keer betaalt. Deze geeft u daarvoor in ruil een flinke korting. Deze loopt namelijk geen risico dat u voortijdig komt te overlijden. Een medische keuring is daarom ook niet nodig.

De voordelen van een koopsom uitvaartverzekering puntsgewijs samengevat:

  • Uw uitvaartverzekering in één keer geregeld
  • Een medische keuring is niet nodig
  • Een eenmalige premiebetaling, daarna bent u levenslang verzekerd
  • Ontzorg uzelf en uw nabestaanden in één keer
  • Met een koopsom premie krijgt u flinke korting ten opzichte van maandelijkse of jaarlijkse betaling
  • Uw inleg is lager dan het verzekerde bedrag

Nadelen koopsom uitvaartverzekering

Uiteraard biedt een koopsom premie ook nadelen. Nou ja, echte nadelen zijn er eigenlijk niet. Als we er wat moeten opsommen kunnen dit enkele nadelen zijn:

  • U dient in één keer een groot bedrag te betalen
  • Wanneer u vroegtijdig komt te overlijden dan was premiebetaling per maand of jaar voordeliger

Bespaar op een uitvaartverzekering

Hoe jonger u bent bij het afsluiten van een koopsom uitvaartverzekering, hoe voordeliger de premie. Dit is zowel bij een koopsom uitvaartverzekering als bij een uitvaartverzekering waar u per maand of per jaar premie voor betaalt.

Maar in alle gevallen is een koopsom premie goedkoper dan maandelijks of jaarlijks premie betalen. Hieronder enkele voorbeelden voor een koopsom premie met een verzekerd bedrag van € 5000:

30 jarige40 jarige50 jarige65 jarige
Koopsom premie € 1.477Koopsom premie € 1.908Koopsom premie € 2.418Koopsom premie € 3.348
Verzekerd bedrag € 5.000Verzekerd bedrag € 5.000Verzekerd bedrag € 5.000Verzekerd bedrag € 5.000
Uw voordeel € 3.523Uw voordeel € 3.092Uw voordeel € 2.582Uw voordeel € 1.655

Kosten koopsom uitvaartverzekering berekenen

Helaas bieden de grote uitvaartverzekeraars die u bij ons kunt vergelijken geen koopsom uitvaartverzekering aan. Wel kunt u bij Yarden voor een premielooptijd van 10 jaar kiezen. Bij de meeste uitvaartverzekeraars betaalt u de premie tot 80 of 85 jaar. Bij Yarden kunt u echter de premielooptijd verkorten tot 10 jaar. Zodoende betaalt u minder premie, zeker wanneer u de uitvaartverzekering op jonge leeftijd afsluit. Sowieso is het bij het afsluiten van een uitvaartverzekering interessant en lonend om deze op een zo jong mogelijke leeftijd af te sluiten. Bereken uw premie bij Yarden zelf of vergelijk uitvaartverzekeringen op onze website.

Koopsom uitvaartverzekering aftrekbaar van de belasting?

De koopsom premie welke u betaalt voor een koopsom uitvaartverzekering is niet meer aftrekbaar. Toch is het mogelijk om belastingvoordeel te behalen.

Is de afkoopwaarde van uw koopsom uitvaartverzekering lager dan € 6977 euro (jaar 2017)? Dan betaalt u in sommige gevallen geen vermogensrendementsheffing. Wil u weten of u recht heeft op deze vrijstelling? Ga dan voor meer informatie naar de website van de belastingdienst.

Natura of kapitaal koopsom uitvaartverzekering?

Bij het afsluiten van een koopsom uitvaartverzekering kunt u kiezen tussen een natura- of een kapitaal uitvaartverzekering. Zowel de koopsom uitvaartverzekering als de uitvaartverzekering welke u per maand of per jaar betaalt, zijn hetzelfde. Hier zit geen verschil in.

Bij een natura koopsom uitvaartverzekering krijgt u vooral diensten en producten vergoed. Het grote voordeel is dat u hier veel kunt laten vastleggen, zodat u uw nabestaanden voor een groot deel kunt ontzorgen. Dit vinden veel mensen een geruststellend gevoel. Daarom kiezen de meeste mensen voor een natura uitvaartverzekering.

Bij een kapitaal koopsom uitvaartverzekering krijgen uw nabestaanden een eenmalig geldbedrag uitgekeerd. Dit geldbedrag kunnen ze vervolgens volledig inzetten om uw uitvaart van te financieren. Ze hebben hierbij zelf de keuze waar ze het geld aan uitgeven. En het maakt hierbij niet uit of het om een crematie of een begrafenis gaat.

Koopsom uitvaartverzekering vergelijken

Koopsom uitvaartverzekeringen vergelijken is bij ons helaas niet mogelijk. Wij vergelijken alleen uitvaartverzekeringen waar u maandelijks een kleine premie voor betaalt. Van de uitvaartverzekeraars die we vergelijken (DELA, Yarden, Monuta, Nuvema en Ardanta) biedt ook niemand de mogelijkheid om deze (online) af te sluiten. Bij Yarden kunt u echter wel kiezen voor een premielooptijd van 10 jaar. Op deze manier betaalt u de uitvaartverzekering versneld af, wat er voor zorgt dat uw totaal betaalde premie laag blijft. Zeker als u de uitvaartverzekering op jonge leeftijd afsluit kan het kiezen van een premielooptijd van 10 jaar lonen. Bereken zelf uw premie bij Yarden en sluit deze eenvoudig binnen 3 minuten online af.

Veelgestelde vragen over koopsom uitvaartverzekeringen

Hieronder leest u de drie meest gestelde vragen over koopsom uitvaartverzekeringen:

Kan ik een koopsom uitvaartverzekering altijd afsluiten?

Ja, een koopsom uitvaartverzekering afsluiten is mogelijk bij een verzekerd bedrag van minimaal € 500. Indexatie is bij een koopsom uitvaartverzekering niet mogelijk.
Een uitvaartverzekering op latere leeftijd is alleen nog mogelijk door een koopsom te betalen. De meeste uitvaartverzekeraars bieden vanaf 70 jaar alleen nog de koopsom uitvaartverzekering aan. Een koopsom uitvaartverzekering kan dus altijd afgesloten worden.

Is indexatie bij een koopsom uitvaartverzekering mogelijk?

Nee, dit is niet mogelijk. Indexatie is alleen mogelijk bij uitvaartverzekeringen met een lopende premiebetaling. Het is echter wel mogelijk de waarde van uw koopsom uitvaartverzekering te verhogen met een extra geldstorting.

Kan ik het verzekerd bedrag van mijn koopsom uitvaartverzekering verhogen?

Ja, dit is mogelijk. Het verzekerd bedrag van een koopsom uitvaartverzekering kan verhoogd worden met een eenmalige koopsombetaling. De meeste uitvaartverzekeraars hanteren wel een maximaal verzekerd bedrag van € 20.000. Dit kan per uitvaartverzekeraar verschillen. Bekijk dus de voorwaarden van uw uitvaartverzekeraar.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *