Uitvaartverzekering afsluiten op hoge leeftijd

Uitvaartverzekering afsluiten op hoge leeftijd

Een uitvaartverzekering afsluiten op hoge leeftijd? Is dat nog mogelijk? Dit is een veelgestelde vraag wanneer ouderen zich realiseren dat ze geen uitvaartverzekering hebben afgesloten, maar dit uiteindelijk toch nog graag willen.

Ze willen het nog even snel ‘goed geregeld hebben’ voor hun nabestaanden. We zullen de voor- en nadelen van een uitvaartverzekering afsluiten op hoge leeftijd behandelen in dit artikel.


Uitvaartverzekering op oudere leeftijd

Een uitvaartverzekering op oudere leeftijd is in veel gevallen nog mogelijk. Wel is het slim hier zo snel en dus zo jong mogelijk mee te beginnen. Hoe ouder u bent/wordt, hoe duurder de premie zal worden. Het is dus verstandig zo jong mogelijk te beginnen met een uitvaartverzekering.

De gemiddelde leeftijd voor het afsluiten van een uitvaartverzekering ligt rond de 27-28 jaar. Dit is vrij jong, maar zeker niet vreemd. Bij een uitvaartverzekering geldt namelijk hoe jonger u bent bij afsluiten, hoe goedkoper de premie en hoe goedkoper de totale premie over de totale looptijd van de uitvaartverzekering.

Een uitvaartverzekering is niet verplicht, maar wanneer u geen uitvaartverzekering heeft afgesloten dan zullen uw nabestaanden uw uitvaart moeten betalen. Voor veel mensen is dit is geen wenselijke situatie. Daarom sluit ruim 70% van alle Nederlanders een uitvaartverzekering af.

Uitvaartverzekering voor ouderen

Een uitvaartverzekering voor ouderen kan via onze website afgesloten worden tot een leeftijd van 80 jaar.

Tot 75 jaar heeft u de keuze uit alle uitvaartverzekeraars, wanneer u gezond bent zullen zij u allemaal (normaal gezien) accepteren. Er is echter één uitzondering, bij Yarden kunt u zich tot een leeftijd van 80 jaar nog verzekeren. Hierover leest u verder in dit artikel meer.

Uitvaartverzekering tot welke leeftijd?

Tot welke leeftijd u nog een uitvaartverzekering kunt afsluiten is per uitvaartverzekeraar verschillend. Per uitvaartverzekeraar zullen wij hieronder aangeven tot welke leeftijd u hier online een uitvaartverzekering kunt afsluiten:

  • Yarden – mogelijk tot 80 jaar
  • Ardanta – mogelijk tot 75 jaar
  • Nuvema – mogelijk tot 75 jaar
  • Monuta – mogelijk tot 75 jaar
  • DELA – mogelijk tot 75 jaar

Waarom nog een uitvaartverzekering afsluiten op hoge leeftijd?

Met een uitvaartverzekering zorgt u ervoor dat uw nabestaanden nooit voor hoge uitvaartkosten komen te staan. Uiteraard kunnen uw nabestaanden uw uitvaart vergoeden met het spaargeld wat u op de spaarrekening hebt staan. Probleem is echter dat uw nabestaanden nooit direct over uw erfenis c.q. vermogen kunnen beschikken. Zij dienen de kosten voor uw uitvaart daarom eerst zelf voor te schieten.

Buiten bovenstaande geeft een uitvaartverzekering nog meer voordelen. Met een uitvaartverzekering kan u samen met de verzekeraar een aantal belangrijke keuzes vast laten leggen. Zo maakt u het voor uw nabestaanden een stuk eenvoudiger en hoeven zij zelf geen belangrijke keuzes te maken omtrent uw uitvaart. Zo wordt het afscheid voor hun een stuk eenvoudiger gemaakt. Dit is uiteraard wel zo prettig in de toch al zo moeilijke tijd van rouw.

Uitvaartverzekering ouder dan 75 jaar

Een uitvaartverzekering afsluiten op hoge leeftijd is bij de meeste uitvaartverzekeraars mogelijk tot een leeftijd van maximaal 75 jaar. Echter biedt Yarden als enige uitvaartverzekeraar de mogelijkheid om een uitvaartverzekering af te sluiten tot een leeftijd van maximaal 80 jaar. Dit betreft dan wel een koopsom (eenmalig bedrag).

Maar u heeft dan wel alsnog uw uitvaart goed geregeld en wellicht nog belangrijker u heeft een grote invloed op de invulling van uw eigen uitvaart. Dit is voor veel ouderen de meest genoemde reden om alsnog een uitvaartverzekering af te sluiten.

Uitvaartverzekering voor 80-jarige of ouder

Zijn er nog mogelijkheden voor mensen die 80 jaar of ouder zijn? Eerlijk? Dit gaat een moeilijke opgave worden.

Uitvaartverzekeraars berekenen hun premies aan de hand van risicoprofielen. Het is voor een uitvaartverzekeraar vrij risicovol (en duidelijk) dat wanneer u 80 jaar of ouder bent niet nog heel lang premie kan betalen.

Zij lopen daardoor het risico dat u maar een klein kapitaal heeft opgebouwd. Dit betekent dat u sowieso vast zit aan een koopsompolis. Dat wil zeggen dat u een flink bedrag in één keer zou moeten betalen. Maar dit betekent ook dat de uitvaartverzekeraar uw uitvaart zal betalen. Hierdoor hoeven uw nabestaanden uw uitvaart niet te betalen. En alles is direct goed geregeld voor uw nabestaanden.

Als u hier interesse in heeft zou u telefonisch contact kunnen opnemen met de betreffende uitvaartverzekeraar van uw keuze. Online via onze website afsluiten is namelijk niet mogelijk wanneer u 80 jaar of ouder bent. Bent u 79 jaar of jonger? Dan kunt u een koopsompolis bij Yarden afsluiten.

 PremieVerzekerd bedrag 
Yarden
€ 7,94,- € 8.500,-
DELA
€ 8,45,- € 8.500,-
Monuta
€ 9,01,- € 8.500,-
Ardanta
€ 9,93,- € 8.500,-
Nuvema
€ 10,53,- € 8.500,-
Uitvaartverzekering afsluiten op hoge leeftijd
4 (80%) 20 stem(men)

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *