Yarden stopt tijdelijk met uitvaartverzekeringen verkopen

Gepubliceerd op: 2 december 2020 in:
Yarden hoofdkantoor

Momenteel is het niet langer mogelijk om bij Yarden een nieuwe uitvaartverzekering af te sluiten. Vanwege de financiële problemen waar Yarden al langere tijd in verkeerd, is Yarden per 1 november 2020 genoodzaakt geweest om te stoppen met het aannemen van nieuwe verzekeringspolissen. Bent u al klant bij Yarden? Bestaande uitvaartpolissen blijven uiteraard gewoon geldig.

Inhoudsopgave

Overname DELA van de baan

Voor DELA was het belangrijk dat Yarden zelfstandig in financieel herstel zou blijven. Yarden voerde een herstelactie door bij een flink aantal polissen. Concreet kwam dit erop neer dat de waarde van het natura uitvaartpakket bij ongeveer 390.000 verzekerde zou worden verlaagd. Prijsverhogingen voor bijvoorbeeld crematoria of begraafplaatsen zouden voor rekening van deze verzekerden komen. Door deze actie door te voeren zou Yarden het hoofd financieel boven water kunnen houden en de overname door DELA in een stroomversnelling komen.

Een aantal verzekerde verzette zich echter hevig tegen deze maatregelen. Zij zijn naar de rechtbank gestapt en werden in het gelijk gesteld. Daardoor heeft DELA zich teruggetrokken en neemt het voorlopig Yarden nog niet over.

Yarden gestopt met uitvaartverzekeringen

Het gaat momenteel zelfs zo slecht met Yarden dat het heeft moeten stoppen met aanwenden van nieuwe klanten. Wilt u zich goed verzekeren? Bekijk dan eens bij DELA of Monuta. Deze twee uitvaartverzekeraars hebben beide een zeer positieve balans.

Vergelijk uitvaartverzekeringen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *