Begrafenisverzekering

Een begrafenisverzekering afsluiten voor een goedkope premie? Vergelijk hier alle Nederlandse begrafenisverzekeringen met elkaar.

Leeftijd

Getoonde premies zijn berekend met de geboortedatum:
15-02-1997 (27 jaar)

Premie

Klik op bekijken om de premie te zien die u betaalt.
1
Klanttevredenheid
9,5
Bedenktijd
30 dagen
Verzekerd bedrag
€ 9.000
Dienstenpakket € 2.500 & vrij te besteden € 6.500
Kinderen tot 18 jaar gratis meeverzekerd
Complete uitvaart naar uw persoonlijke wensen
€ 6
,72
per maand
Bekijken
2
Klanttevredenheid
9,6
Bedenktijd
30 dagen
Verzekerd bedrag
€ 9.000
Dienstenpakket € 7.200 & vrij te besteden € 1.800
Tot 25 jaar een lagere premie voor uw kinderen
Coöperatie met 3 miljoen leden, ruim 85 jaar ervaring in het verzorgen van uitvaarten
€ 7
,78
per maand
Bekijken
3
Klanttevredenheid
8,3
Bedenktijd
30 dagen
Verzekerd bedrag
€ 9.000
Vrij te besteden € 9.000
Kinderen tot 21 jaar gratis meeverzekerd
Uitkering in geld, volledige keuzevrijheid
€ 10
,07
per maand
Bekijken
Toon alle 7 uitvaartverzekeringen
Deze vergelijking betreft geen financieel advies, u bent zelf verantwoordelijk voor uw keuzes.
Benieuwd hoe wij vergelijken en wie wij zijn? Lees dan hier alles over ons.
Are you looking for an English comparison? Compare funeral insurances.

Waarom een begrafenisverzekering?

  • 70% van de Nederlanders heeft een begrafenisverzekering.
  • U heeft bij de meeste begrafenisverzekeringen 30 dagen bedenktijd.
  • Het totaalbedrag dat u aan premie betaalt voor een begrafenisverzekering is uiteindelijk minder dan wanneer u zelf spaart.
  • Een begrafenisverzekering is uniek onder de verzekeringen, deze keert gegarandeerd uit bij overlijden. U betaalt dus nooit voor niets premie.

Veelgestelde vragen over een begrafenisverzekering

Wat doet een begrafenisverzekering?

Een begrafenisverzekering is net als begrafenispolis een ander woord voor een uitvaartverzekering. Vroeger noemde men het veelal een begrafenisverzekering omdat een begrafenis populairder was dan een crematie. Nu een crematie meer in populariteit is gestegen wordt het vaker een uitvaartverzekering of crematieverzekering genoemd. Met een begrafenisverzekering kan u echter ook gewoon een crematie laten vergoeden. Een begrafenisverzekering is een verzekering die bij overlijden van de verzekerde een geldbedrag en/of diensten uitkeert.

Vanaf welke leeftijd kan ik een begrafenisverzekering afsluiten?

Een begrafenisverzekering kan worden afgesloten vanaf 18 jaar. Daarvoor kunnen kinderen worden bijgeschreven bij de ouders op de polis of er kan een speciale kinderpolis worden afgesloten.

Wat is een begrafenisverzekering?

Met een begrafenisverzekering, ook wel uitvaartverzekering genoemd, kunnen de kosten voor een begrafenis betaald worden. Ondanks dat veel mensen de uitvaartverzekering ook wel begrafenisverzekering noemen, kan er dus met de begrafenisverzekering eveneens een crematie betaald worden.

Begrafenisverzekering

Met een begrafenisverzekering kunnen uw nabestaanden de kosten van de uitvaart betalen of de uitvaart wordt vergoed in de vorm van diensten, welke achteraf niet meer betaald hoeft te worden door uw nabestaanden. Door maandelijks een kleine premie te betalen, hoeft u dus zelf geen geld meer opzij te zetten en ontlast u bovendien uw nabestaanden met het regelen van een uitvaart. Uw begrafenis/crematie wordt namelijk geregeld zoals afgesproken in de polis (bij een natura begrafenisverzekering) of er wordt een geldbedrag uitgekeerd waar uw nabestaanden de begrafenis/crematie mee kunnen betalen (bij een kapitaal begrafenisverzekering).

Begrafenisverzekering vergelijken

Begrafenisverzekering vergelijken doet u niet alleen voor uzelf. Ook uw nabestaanden hebben veel baat bij een afgesloten begrafenisverzekering. De mensen waarvan u houdt en dicht bij u staan die wilt u natuurlijk niet met hoge kosten achterlaten na uw overlijden. Met een begrafenisverzekering zorgt u ervoor dat uw nabestaanden zich geen zorgen hoeven te maken om hoge uitvaartkosten. Uw nabestaanden krijgen met een begrafenisverzekering ook hulp bij het verwerken van uw overlijden en de uitvaart zal netjes geregeld worden. Zo bent u zelf ook zeker van een mooi afscheid.

Een begrafenisverzekering zorgt voor rust bij uzelf, u hoeft namelijk nooit rekening te houden met de kosten van uw begrafenis. Met een begrafenisverzekering regelt u nu alles zodat bij uw overlijden alles goed geregeld is en u uw nabestaanden nooit met onverwachte kosten en/of keuzes achterlaat.

Kosten van een begrafenis

De gemiddelde kosten van een begrafenis zijn ongeveer € 9.000. Dit is een behoorlijk bedrag wat veel mensen niet zomaar hebben of opzij willen zetten voor hun begrafenis. 70% van de Nederlanders heeft daarom een begrafenisverzekering afgesloten zodat zij verder onbezorgd kunnen leven en bovendien het regelen van de begrafenis voor hun nabestaanden enorm verlichten, zij hoeven namelijk, in geval van een natura begrafenisverzekering zelf niet veel meer te regelen. Dit is voor iedereen wel zo prettig in de emotionele tijd rondom uw overlijden.

Soorten begrafenisverzekering

De populairste begrafenisverzekering is een natura begrafenisverzekering, hierbij wordt uw begrafenis in diensten betaald, dit betekent dat uw begrafenis helemaal geregeld zal worden door de verzekeraar en uw nabestaanden weinig zelf hoeven te regelen. Bij de meeste natura begrafenisverzekeringen wordt ook nog een klein geldbedrag uitgekeerd aan uw nabestaanden om eventuele extra wensen of diensten die niet in de polis zijn opgenomen mee te financieren.

Er is ook een kapitaal begrafenisverzekering, hierbij zal de verzekeraar een vastgesteld geldbedrag uitkeren aan uw nabestaanden, hier kunnen zij vervolgens uw begrafenis mee regelen en financieren.

Ook is er nog de koopsom begrafenisverzekering, hierbij betaald u niet maandelijks een klein bedrag aan premie, maar betaald u de premie voor de begrafenisverzekering in één keer.

Begrafenisverzekering afsluiten

Een begrafenisverzekering afsluiten kunt u eenvoudig, gemakkelijk en snel online doen. Op Uitvaartverzekeringvergelijkenloont.nl kunt u alle grote gerenommeerde verzekeraars vergelijken op premie. Zo sluit u binnen enkele minuten de goedkoopste begrafenisverzekering af en weet u zeker dat u nooit teveel betaalt voor uw begrafenisverzekering. Met het vergelijken van begrafenisverzekeringen kunt u al snel duizenden euro's op de totale premie besparen.

Begrafenisverzekeringen worden vergeleken op basis van betaaltermijn en premie. Bij de betaaltermijn geldt over het algemeen hoe korter de betaaltermijn, hoe lager de totale premie. Bovenstaande vergelijking van begrafenisverzekeringen is alleen op basis van premie. Hieronder vergelijken wij de begrafenisverzekeringen op de kortst mogelijke betaaltermijn. U betaalt dan wel een hogere premie, maar in totaal betaalt u minder aan premie omdat de betaaltermijn minder lang is.

Begrafenisverzekering afsluiten met hogere premie

Een begrafenisverzekering afsluiten met een hogere premie? Het klinkt in eerste instantie wat vreemd, maar we zullen het u uitleggen. Als u kiest voor een kortere betaaltermijn, dan betaalt u een hogere premie. Het grote voordeel hiervan, is dat u in totaliteit minder premie betaalt dan wanneer u voor een langere betaaltermijn kiest. Omdat u sneller de begrafenisverzekering heeft afbetaald en de begrafenisverzekering dus minder lang kan indexeren, adviseren we wel om een hoger verzekerd bedrag te kiezen. Kijk dus goed naar de totale premie die u kwijt bent. Over het algemeen geldt, hoe hoger de maandpremie, hoe lager de totale premie.

Begrafenisverzekeraars vergelijken

We vergelijken o.a. de volgende begrafenisverzekeraars op Uitvaartverzekeringvergelijkenloont.nl: Ardanta, DELA, Monuta en Lifetri. Iedere verzekeraar heeft zijn eigen pakketten en voorwaarden. In hoofdlijnen kunt u een natura begrafenisverzekering of een kapitaal begrafenisverzekering afsluiten. Bij een naturaverzekering krijgt u een pakket aan producten en diensten, vaak aangevuld met een vrij te besteden geldbedrag. Doordat er een geldbedrag bijzit kan het ook zijn dat het een combinatieverzekering wordt genoemd. Bij een kapitaalverzekering krijgt u alleen een vrij te besteden geldbedrag.

Maar ook termen als uitvaartverzekering of crematieverzekering kunt u voorbij zien komen. Dit betreft echter in veel gevallen dezelfde verzekering als de begrafenisverzekering, maar dan met een andere naam eraan. Ook de naam overlijdensrisicoverzekering kunt u voorbij zien komen. Dit betreft echter een geheel andere verzekering dan een begrafenisverzekering.

De meeste uitvaartverzekeraars richten zich vooral op de naturaverzekering. Deze wordt dan vaak aangevuld met een vrij te besteden geldbedrag. Waardoor het eigenlijk een combinatieverzekering wordt, namelijk de combinatie van een kapitaal- en een naturaverzekering. Veel uitvaartverzekeraars noemen het ook wel een begrafenisverzekering in diensten of een dienstenpakket.

Dit type begrafenisverzekering neemt veel zorgen uit handen van zowel uzelf als van uw nabestaanden. U krijgt namelijk een vast pakket aan diensten en kunt eventuele extra wensen betalen met het extra geldbedrag. Dit is gemakkelijk voor uzelf, maar u heeft toch de vrijheid een eigen draai aan uw begrafenis te geven. Verder is het voor uw nabestaanden ook gemakkelijker. Zij hoeven namelijk minder keuzes te maken. Het vrij te besteden geldbedrag kunt u eenvoudig verhogen naar eigen wens.

Begrafenisverzekering vergelijken en afsluiten

Bent u na het vergelijken van de begrafenisverzekeringen eruit welke begrafenisverzekering bij u past? Dan kunt u heel eenvoudig deze begrafenisverzekering afsluiten. Afsluiten van de begrafenisverzekering doet u bij de uitvaartverzekeraar zelf. Wij sturen u door naar de website van de uitvaartverzekeraar. U sluit daar vervolgens binnen 5 minuten de begrafenisverzekering af. Bij het afsluiten van een begrafenisverzekering heeft u uw Naw-gegevens, bankgegevens en een Nederlands identiteitsbewijs nodig. Om het afsluiten van een begrafenisverzekering zo soepel en snel mogelijk te laten verlopen is het verstandig deze bij de hand te hebben.

Wat is de goedkoopste begrafenisverzekering?

De goedkoopste begrafenisverzekering vindt u eenvoudig en snel op Uitvaartverzekeringvergelijkenloont.nl. Als u op zoek bent naar de goedkoopste begrafenisverzekering hebben we speciaal voor u een pagina opgezet. Iedereen wilt natuurlijk de goedkoopste begrafenisverzekering, maar let op! Als u weinig premie betaalt dan bent u ook voor een laag bedrag verzekerd. Het is daarom niet altijd slim om voor een goedkope begrafenisverzekering te kiezen omdat deze mogelijk niet voldoende toereikend is om de begrafenis te betalen. Als u kiest voor een crematie kunt u het wat luxer maken dan met een begrafenis. Dit komt doordat een begrafenis duurder is dan een crematie. Bij een begrafenis dient u namelijk rekening te houden met bijvoorbeeld grafkosten en een grafsteen.

Wat is de beste begrafenisverzekering?

De beste begrafenisverzekering vindt u eenvoudig en snel op Uitvaartverzekeringvergelijkenloont.nl. Speciaal voor de mensen die op zoek zijn naar de beste begrafenisverzekering hebben we een pagina opgesteld. We vergelijken daar de begrafenisverzekeringen op inhoudt en premie, oftewel op prijs/kwaliteit. We gebruiken daarvoor de onafhankelijke testresultaten van de Consumentenbond. De Consumentenbond heeft in totaal al vier keer begrafenisverzekeringen vergeleken op prijs en kwaliteit. We kijken bij het vergelijken naar alle vier deze testen en bepalen aan de hand daarvan welke begrafenisverzekeringen het beste zijn.

Begrafenisverzekering vergelijken, maar wat kost een begrafenis eigenlijk?

Het kan natuurlijk zijn dat u geen idee heeft wat uw begrafenis gaat kosten. Het is dan verstandig eerst uw wensen te inventariseren en een berekening te doen. Kijk hiervoor eens op onze pagina over uitvaartkosten. Door enkele simpele vragen te beantwoorden krijgt u een goed beeld van de begrafeniskosten. Hierna weet u direct met welk bedrag u begrafenisverzekeringen kunt vergelijken.

Geen begrafenisverzekering

Het hebben van een begrafenisverzekering is niet altijd noodzakelijk. Wanneer u voldoende spaargeld achterlaat om uw begrafenis mee te laten financieren door uw nabestaanden is een begrafenisverzekering wellicht niet nodig.

Een begrafenisverzekering is buiten de financiële hulp echter ook een emotionele hulp. Wanneer u namelijk voor een natura begrafenisverzekering kiest, krijgen uw nabestaanden emotionele hulp bij het verwerken van uw overlijden en hulp bij het regelen van de uitvaart en alles wat daar rondom komt kijken. Dit vinden veel mensen buiten de financiële hulp ook een prettig gevoel, daarom sluit 70% een begrafenisverzekering af.

Meer onafhankelijke informatie

Voor meer onafhankelijke informatie kunt u ook kijken bij uitvaartverzekeraar Yarden. Of vergelijk uitvaartverzekeringen op onze website zodat u direct de beste begrafenisverzekering kunt afsluiten.

Hoe vergelijken we begrafenisverzekeringen?

Wilt u meer weten over hoe we begrafenisverzekeringen vergelijken? U kunt meer informatie lezen op de pagina hoe vergelijken wij.