Begrafenispolis

Wilt u een begrafenispolis afsluiten? Vergelijk hier alle begrafenispolissen van Nederland met elkaar om een juiste keuze te maken.

Leeftijd

Getoonde premies zijn berekend met de geboortedatum:
15-02-1997 (27 jaar)

Premie

Klik op bekijken om de premie te zien die u betaalt.
1
Klanttevredenheid
9,5
Bedenktijd
30 dagen
Verzekerd bedrag
€ 9.000
Dienstenpakket € 2.500 & vrij te besteden € 6.500
Kinderen tot 18 jaar gratis meeverzekerd
Complete uitvaart naar uw persoonlijke wensen
€ 6
,72
per maand
Bekijken
2
Klanttevredenheid
9,6
Bedenktijd
30 dagen
Verzekerd bedrag
€ 9.000
Dienstenpakket € 7.200 & vrij te besteden € 1.800
Tot 25 jaar een lagere premie voor uw kinderen
Coöperatie met 3 miljoen leden, ruim 85 jaar ervaring in het verzorgen van uitvaarten
€ 7
,78
per maand
Bekijken
3
Klanttevredenheid
8,3
Bedenktijd
30 dagen
Verzekerd bedrag
€ 9.000
Vrij te besteden € 9.000
Kinderen tot 21 jaar gratis meeverzekerd
Uitkering in geld, volledige keuzevrijheid
€ 10
,07
per maand
Bekijken
Toon alle 7 uitvaartverzekeringen
Deze vergelijking betreft geen financieel advies, u bent zelf verantwoordelijk voor uw keuzes.
Benieuwd hoe wij vergelijken en wie wij zijn? Lees dan hier alles over ons.
Are you looking for an English comparison? Compare funeral insurances.

Waarom een begrafenispolis?

  • 70% van de Nederlanders heeft een begrafenispolis.
  • U heeft bij de meeste begrafenispolissen 30 dagen bedenktijd.
  • Het totaalbedrag dat u aan premie betaalt voor een begrafenispolis is uiteindelijk minder dan wanneer u zelf spaart.
  • Een begrafenispolis is uniek onder de verzekeringen, deze keert gegarandeerd uit bij overlijden. U betaalt dus nooit voor niets premie.

Veelgestelde vragen over begrafenispolissen

Wat doet een begrafenispolis?

Een begrafenispolis is net als begrafenisverzekering een ander woord voor een uitvaartverzekering. Begrafenispolis werd vooral vroeger veelvuldig gebruikt, toen een begrafenis populairder was dan een crematie. Een begrafenispolis is een verzekering die bij overlijden van de verzekerde een geldbedrag en/of diensten uitkeert.

Kan ik mijn begrafenispolis na afsluiten nog aanpassen?

Bij de meeste verzekeraars kunt u na afsluiten uw begrafenispolis altijd blijven aanpassen indien uw wensen veranderen. Dit kan altijd zonder extra kosten.

Wat is een begrafenispolis?

Een begrafenispolis wordt door veel mensen gebruikt als een ander woord voor een begrafenisverzekering, crematieverzekering of uitvaartverzekering. U verzekert hiermee de kosten van uw begrafenis of crematie. Maandelijks betaalt u een klein bedrag voor uw begrafenispolis en daarmee zijn de volledige kosten voor uw uitvaart verzekert. Zo voorkomt u dat uw nabestaanden opdraaien voor uw uitvaartkosten.

Begrafenispolis

Officieel is een begrafenispolis het polisblad van uw uitvaartverzekering. Op dit polisblad staan alle details van de uitvaartverzekering die u heeft afgesloten. U vindt op dit polisblad bijvoorbeeld wat u heeft verzekerd, de waarde van uw uitvaartverzekering, de premie die u betaalt en de belangrijkste voorwaarden.

Waarom een begrafenispolis afsluiten?

Een gemiddelde uitvaart in Nederland kost € 9.000. Een bedrag dat veel mensen niet zomaar kunnen missen. Als u niets heeft geregeld voor uw uitvaartkosten dan zullen uw nabestaanden opdraaien voor uw uitvaartkosten. Een niet zo prettig idee voor de meeste mensen. Daarom sluit 70 procent van de Nederlanders een begrafenispolis af. Zo is alles netjes geregeld en belast u niemand met de kosten van uw uitvaart. Ook staat u met een begrafenispolis uw nabestaanden emotioneel bij en hoeven uw nabestaanden zelf minder zaken te regelen.

Met een begrafenispolis weet u dus dat alles goed geregeld is. U betaalt een kleine maandelijkse premie en bent direct verzekerd voor een bedrag van bijvoorbeeld € 9.000. Het verzekerde bedrag kunt u zelf bepalen bij het afsluiten van de begrafenispolis.

Begrafenispolis zoeken

Een begrafenispolis zoeken is vandaag de dag heel eenvoudig. Bij ons kunt u online de begrafenispolissen van Ardanta, DELA, Monuta, LifeTri, Twenthe, PC uitvaart, DLE (de laatste eer) en EABN met elkaar vergelijken. Zo is het zoeken naar een geschikte begrafenispolis voor iedereen mogelijk. Kijk welke begrafenispolis u het meest aanspreekt en sluit hem binnen 5 minuten direct online af via onze website.

Begrafenispolis vergelijken

Een begrafenispolis vergelijken van verschillende aanbieders is erg belangrijk. Door de verschillende begrafenispolissen te vergelijken met elkaar, zult u merken dat de premieverschillen enorm zijn. Over de jaren heen kunnen de verschillen oplopen tot enkele duizenden euro’s. Door de begrafenispolissen goed met elkaar te vergelijken bespaart u dus enorm veel geld. Binnen 5 minuten vergelijkt u de begrafenispolissen van 5 grote verzekeraars. Daarna kunt u de door u gekozen begrafenispolis eenvoudig online afsluiten.

Door op de knop “bekijken” te klikken wordt u doorgestuurd naar de aanbieder van uw keuze. Afsluiten van de begrafenispolis doet u veilig op de website van de aanbieder zelf. Bij ons kunt u alleen de begrafenispolissen met elkaar vergelijken.

Een begrafenispolis afsluiten kost u slechts 5 minuten. Met het afsluiten van een begrafenispolis weet u zeker dat uw nabestaanden goed achter blijven, zonder dat zij hoeven op te draaien voor de kosten van uw begrafenis of crematie.

Goedkope begrafenispolis

Een goedkope begrafenispolis dat wilt natuurlijk iedereen. Het goede nieuws is dat u via onze website binnen enkele minuten een goedkope begrafenispolis kunt vinden. Bij ons kunt u de verzekeraars Ardanta, DELA, Monuta, LifeTri, Twenthe, PC uitvaart, DLE (de laatste eer) en EABN vergelijken op premie. Zo ziet u direct welke begrafenispolis voor u het goedkoopst is.

Begrafenispolis kind

Bij veel begrafenispolissen zijn kinderen gratis meeverzekerd tot een leeftijd van 18 of 21 jaar. Als u het belangrijk vindt dat kinderen zo lang mogelijk gratis meeverzekerd zijn dan kunt u het beste kiezen voor Yarden. Bij Yarden zijn kinderen namelijk tot 21 jaar gratis meeverzekerd.

Update: Yarden biedt tijdelijk geen uitvaartverzekeringen meer aan.

Soorten begrafenispolissen

Veel verzekeraars bieden drie verschillende soorten begrafenispolissen aan. Een natura verzekering, kapitaal verzekering of een combinatie verzekering. Lees hieronder de verschillen.

Natura verzekering

Bij een natura verzekering verzekert u diensten. Met een natura verzekering zal de uitvaartverzorger samen met de verzekeraar de uitvaart afstemmen. De rekening van de uitvaartkosten zal direct gedeclareerd worden bij de uitvaartverzekeraar.

Met deze begrafenispolis hoeven uw nabestaanden weinig te regelen en wordt alle zorg uit handen genomen. Deze verzekeringsvorm heeft bovendien de laagste premie en u bent er zeker van dat uw nabestaanden geen extra kosten hebben. Het nadeel van een natura verzekering is wel dat u weinig invloed heeft op de invulling van uw uitvaart. Ook kunt u de uitvaart niet door iedere uitvaartondernemer laten verzorgen, ze moeten een samenwerking met uw verzekeraar hebben.

Kapitaal verzekering

Bij een kapitaal verzekering verzekert u een geldbedrag. Dit geldbedrag zal bij overlijden worden uitgekeerd aan uw nabestaanden. Zij kunnen vervolgens zelf kiezen, hoe het geldbedrag wordt besteed. In veel gevallen kunnen nabestaanden ook ervoor kiezen de uitvaart te laten verzorgen door de verzekeraar die de kapitaal verzekering uitkeert of door een uitvaartverzorger die samenwerkt met deze verzekeraar. Als dit mogelijk is kan dit veelal tegen aantrekkelijke condities.

Met deze begrafenispolis heeft u de vrijheid om zelf te bepalen hoe de uitvaart vorm gegeven moet worden. Nadelen van deze begrafenispolis zijn de hogere premie en dat uw nabestaanden zelf alles moeten regelen.

Combinatie verzekering

Samen met de verzekeraar wordt de uitvaart persoonlijk en op maat geleverd. U verzekert met een combinatie verzekering een vast dienstenpakket aangevuld met een geldbedrag om extra wensen mee te financieren. De uitvaartkosten worden uit het dienstenpakket vergoed. Met het geldbedrag kunnen nabestaanden bijvoorbeeld de grafkosten, crematiekosten, bloemen of catering betalen.

Deze begrafenispolis combineert zowel de natura als de kapitaal verzekering en is veelal de meest gekozen begrafenispolis. De basisdiensten van de uitvaart zijn geregeld vanuit het dienstenpakket en met het extra geldbedrag kunnen uw nabestaanden extra wensen en kosten mee betalen.

Begrafenispolis bewaren?

Het is verstandig uw begrafenispolis goed te bewaren. Op deze polis staat waarvoor u verzekerd bent, wie er verzekerd zijn en de afspraken die met de verzekeraar zijn gemaakt. Leg deze polis op een logische plaats, zodat uw nabestaanden deze polis gemakkelijk kunnen vinden. Het zou vervelend zijn als uw nabestaanden de begrafenispolis moeten zoeken of zelfs kwijt zijn.

Heeft u de begrafenispolis digitaal ontvangen? Print deze dan uit voor uw nabestaanden, zo hebben zij alle informatie over uw verzekering bij de hand.

Begrafenispolis kwijt?

Kunt u de begrafenispolis van een overledene niet vinden of bent u deze kwijt? Of wilt u juist weten of de overledene een begrafenispolis had afgesloten? Bij de Bond van Verzekeraars kunt u navragen of de overledene een begrafenispolis had afgesloten en/of de gegevens van de begrafenispolis opvragen.

Begrafenispolis afkopen

De begrafenispolis laten uitbetalen is altijd mogelijk. Als u de begrafenispolis wilt afkopen zal de verzekeraar de afkoopwaarde gaan berekenen. Dat is de actuele waarde van de verzekering. Deze waarde wordt bepaald door de door u betaalde premie vermenigvuldigd met een bepaald rendement. Kosten die de verzekeraar heeft gemaakt zullen in mindering worden gebracht. Het bedrag wat overblijft, zal uitbetaald worden op uw bankrekening. Uw betalingsverplichting zal stoppen en u bent niet meer verzekerd voor de kosten van uw uitvaart.

Uw begrafenispolis afkopen is in principe alleen mogelijk bij een kapitaal begrafenispolis. Een natura begrafenispolis kan niet worden afgekocht omdat deze verzekering uitkeert in diensten. Een natura verzekering keert niet uit aan de verzekerde maar aan de uitvaartverzorger. Verhuisd u naar het buitenland dan kan een natura verzekering in sommige gevallen wel worden afgekocht, informeer hiervoor bij uw verzekeraar. Wel kan een natura begrafenispolis altijd premievrij gemaakt worden, u stopt dan met premie betalen en de tot dan toe opgebouwde waarde wordt uitgekeerd na uw overlijden.

Let op: in veel gevallen is het niet interessant om de begrafenispolis af te kopen. De afkoopwaarde is vaak lager dan de door u reeds betaalde premies doordat de verzekeraar al zijn kosten doorrekent bij afkopen.

Wat kost een begrafenispolis?

De kosten van een begrafenispolis of met andere woorden de hoogte van het bedrag wat u moet verzekeren is afhankelijk van uw wensen. Uw persoonlijke wensen hebben een sterke invloed op de kosten van een begrafenispolis. Wij kunnen u dan ook alleen aangeven hoeveel een gemiddelde uitvaart kost. Het is aan u om na te gaan of uw wensen ondermaats, gemiddeld of bovenmaats zijn. Met de uitvaartkostentool kunt u berekenen met welke kosten u ongeveer rekening moet houden met uw wensen, deze tool vind u op onze uitvaartkosten pagina. Zo kunt u bij het afsluiten van een begrafenispolis rekening houden met dit bedrag.

De kosten van een crematie liggen gemiddeld lager dan de kosten van een begrafenis. Bij een begrafenis heeft u te maken met grafrechten en de kosten van een grafsteen.

Gemiddeld genomen kost een uitvaart in Nederland rond de € 9.000.

Begrafenispolis afsluiten

Wij bemiddelen niet en geven geen advies over begrafenispolissen. Alle informatie is van algemene aard en u maakt geheel zelfstandig keuzes. De vergelijking van begrafenispolissen is gebaseerd op ijkgegevens. Bij ons vergelijkt u de begrafenispolissen en bij de verzekeraar van uw keuze kunt u de begrafenispolis afsluiten.

Na het afsluiten van de begrafenispolis is de verzekeraar van uw keuze uw eerste aanspreekpunt.

Meer onafhankelijke informatie

Voor meer onafhankelijke informatie kunt u ook kijken bij uitvaartverzekeraar Monuta. Of als u een u begrafenispolis wilt afsluiten kunt u bij ons alle uitvaartverzekeringen vergelijken op premie en voorwaarden.

Wilt u meer weten over hoe we begrafenispolissen vergelijken? U kunt meer informatie lezen op de pagina hoe vergelijken wij.