Uitvaartverzekering

Overlijdensrisicoverzekering

Een overlijdensrisicoverzekering afsluiten binnen 5 minuten. Sluit eenvoudig online een overlijdensrisicoverzekering af.

Leeftijd

Getoonde premies zijn berekend met de geboortedatum:
01-11-1996 (27 jaar)

Premie

Klik op bekijken om de premie te zien die u betaalt.
1
Bedenktijd
30 dagen
Looptijd
30 jaar
Verzekerd bedrag
€ 300.000
Verzekeringsvorm: Annuïtair dalend
Eenmalige afsluitkosten (distributiekosten): € 69
Betaaltermijn: per maand
€ 5
,07
per maand
Bekijken
2
Bedenktijd
30 dagen
Looptijd
30 jaar
Verzekerd bedrag
€ 300.000
Verzekeringsvorm: Annuïtair dalend
Eenmalige afsluitkosten (distributiekosten): € 45
Betaaltermijn: per maand, kwartaal, half jaar, jaar (extra korting)
€ 5
,31
per maand
Bekijken
3
Bedenktijd
30 dagen
Looptijd
30 jaar
Verzekerd bedrag
€ 300.000
Verzekeringsvorm: Annuïtair dalend
Eenmalige afsluitkosten (distributiekosten): € 19,20
Betaaltermijn: per maand
€ 7
,47
per maand
Bekijken
Deze vergelijking betreft geen financieel advies, u bent zelf verantwoordelijk voor uw keuzes.
Benieuwd hoe wij vergelijken en wie wij zijn? Lees dan hier alles over ons.
Laatste update vergelijker: 8 november 2023

Waarom een overlijdensrisicoverzekering?

 • U heeft 30 dagen bedenktijd.
 • Voor een zeer lage maandelijkse premie voorkomt u dat uw partner en kinderen in de problemen komen als u komt te overlijden.
 • Een overlijdensrisicoverzekering is uniek onder de verzekeringen, deze keert gegarandeerd uit bij overlijden binnen de looptijd van de verzekering.

Veelgestelde vragen over overlijdensrisicoverzekering afsluiten

Wat is een overlijdensrisicoverzekering?

Een overlijdensrisicoverzekering (ook wel ORV of nabestaandenverzekering genoemd) beschermd uw gezin of nabestaanden tegen financiële zorgen na overlijden door een bedrag uit te keren. Dit bedrag kunt u zelf bepalen als u de verzekering afsluit. Een overlijdensrisicoverzekering sluit u af voor bijvoorbeeld de huur of hypotheek te kunnen blijven betalen. Uw kinderen kunnen blijven studeren of uw gezin kan op vakantie blijven gaan en zonder zorgen door blijven leven. Tegen een premie van slechts enkele euro's kunt u uw nabestaanden beschermen tegen de financiële gevolgen van uw overlijden.

Kan ik bovenstaande overlijdensrisicoverzekeringen koppelen aan een hypotheek?

Veel mensen sluiten een overlijdensrisicoverzekering af om te verpanden met hun hypotheek. Bovenstaande overlijdensrisicoverzekeringen kunt u allemaal koppelen met uw bestaande of nieuwe hypotheek. U bent nooit verplicht om de verzekering aan te gaan die uw hypotheekaanbieder aanbiedt.

Bekijk hier meer informatie over een overlijdensrisicoverzekering en hypotheek.

Overlijdensrisicoverzekering afsluiten

Met het afsluiten van een overlijdensrisicoverzekering zorgt u ervoor dat uw nabestaanden na uw dood goed verzorgd achter blijven. De achterblijvende partner komt er na uw dood helemaal alleen voor te staan en moet de vaste lasten in zijn of haar eentje dragen. Denk bijvoorbeeld aan de hypotheek, huur, studie van de kinderen en andere vaste lasten. Heeft u samen met uw partner kinderen? Denk er dan ook over na dat hier extra kinderopvang voor geregeld dient te worden of dat de achterblijvende partner minder kan gaan werken.

Overlijdensrisicoverzekering

Als u en uw partner een overlijdensrisicoverzekering afsluiten zorgen jullie ervoor dat indien u of uw partner komt te overlijden dat er een geldbedrag wordt uitgekeerd. Hierdoor kan de achterblijvende partner gemakkelijker door blijven leven zonder zich zorgen te hoeven maken om de financiën.

Ook de premies van verschillende overlijdensrisicoverzekeringen kunnen onderling sterk schelen. Daarom is het belangrijk om een weloverwogen keuze te maken en niet direct de eerste de beste af te sluiten. Daarom kunt u bij ons de goedkoopste en beste overlijdensrisicoverzekeringen vergelijken.

Tot welke leeftijd kan ik een overlijdensrisicoverzekering afsluiten?

Voor het afsluiten van een overlijdensrisicoverzekering hanteren de verzekeraars een minimumleeftijd en een maximumleeftijd. Een overlijdensrisicoverzekering afsluiten kan al vanaf 16 of 18 jaar, dit verschilt per verzekeraar. De maximum leeftijd voor het afsluiten van een overlijdensrisicoverzekering verschilt ook per verzekeraar. Bij de meeste verzekeraars is het afsluiten mogelijk tot een leeftijd van 65 jaar, sommige verzekeraars hanteren een maximumleeftijd van 67 jaar.

Overlijdensrisicoverzekering afsluiten

Waarom een overlijdensrisicoverzekering afsluiten?

Een overlijdensrisicoverzekering afsluiten doen de meeste mensen voor de volgende situaties:

 • Voor het aflossen van de hypotheek.
 • Om financiële verplichtingen na te kunnen blijven komen (opvang van woonlasten koop- of huurwoning).
 • Om de studie van uw kinderen te betalen.
 • Extra financiële zekerheid nadat een eigen bedrijf is gestart.
 • Om opvang van kinderen te kunnen blijven betalen.
 • Afdekken van erfbelasting.

Overlijdensrisicoverzekering afsluiten? Let dan op deze punten:

 • Sluit u de overlijdensrisicoverzekering af i.v.m. uw hypotheek? Bij het afsluiten van een hypotheek bent u niet verplicht de overlijdensrisicoverzekering van de hypotheekverstrekker af te nemen. In veel gevallen hebben de overlijdensrisicoverzekeringen die we hier vergelijken een beter aanbod. Bent u dus op zoek naar een goedkope overlijdensrisicoverzekering? Sluit dan nooit direct de overlijdensrisicoverzekering bij de hypotheekverstrekker af. Voor de wet bent u ook nooit verplicht de overlijdensrisicoverzekering bij uw hypotheekverstrekker af te sluiten.
 • Als u een gelijkblijvende overlijdensrisicoverzekering wilt afsluiten, denk dan goed na of u dit type overlijdensrisicoverzekering echt nodig heeft. Met een gelijkblijvende overlijdensrisicoverzekering betaalt u maandelijks meer premie dan bij een annuïtair- of lineair dalende overlijdensrisicoverzekering.

Overlijdensrisicoverzekering afsluiten op 2 levens

Als u een partner heeft en een overlijdensrisicoverzekering gaat afsluiten, dan is het verstandig om deze af te sluiten op 2 levens, oftewel 2 verzekerden. Bij overlijden van 1 van de 2 verzekerden keert de overlijdensrisicoverzekering het afgesproken geldbedrag uit en zal de verzekering beëindigen.

Zo laat u uw partner financieel goed verzorgd achter.

Overlijdensrisicoverzekering afsluiten: premiebetaling

Veelal kunt u kiezen bij het afsluiten tussen maandelijks of jaarlijks incasseren. Hoe vaker een verzekeraar moet incasseren, hoe hoger de kosten voor de verzekeraar. Daarom is een jaarlijkse incasso veelal tientallen euro’s goedkoper dan een maandelijkse incasso. Bepaal dus samen met uw partner of u de premie per jaar kunt betalen i.p.v. per maand.

Meer onafhankelijke informatie

Voor meer onafhankelijke informatie over overlijdensrisicoverzekeringen kunt u ook kijken bij Allianz of DELA. Of bekijk hier de beste overlijdensrisicoverzekeringen.