Uitvaartverzekering vergelijken

Vergelijk alle uitvaartverzekeringen van Nederland met elkaar. Bekijk welke uitvaartverzekering het beste bij u past en bespaar op de premie.

Leeftijd

Getoonde premies zijn berekend met de geboortedatum:
15-02-1997 (27 jaar)

Premie

Klik op bekijken om de premie te zien die u betaalt.
1
Klanttevredenheid
9,5
Bedenktijd
30 dagen
Verzekerd bedrag
€ 9.000
Dienstenpakket € 2.500 & vrij te besteden € 6.500
Kinderen tot 18 jaar gratis meeverzekerd
Complete uitvaart naar uw persoonlijke wensen
€ 6
,72
per maand
Bekijken
2
Klanttevredenheid
9,6
Bedenktijd
30 dagen
Verzekerd bedrag
€ 9.000
Dienstenpakket € 7.200 & vrij te besteden € 1.800
Tot 25 jaar een lagere premie voor uw kinderen
Coöperatie met 3 miljoen leden, ruim 85 jaar ervaring in het verzorgen van uitvaarten
€ 7
,78
per maand
Bekijken
3
Klanttevredenheid
8,3
Bedenktijd
30 dagen
Verzekerd bedrag
€ 9.000
Vrij te besteden € 9.000
Kinderen tot 21 jaar gratis meeverzekerd
Uitkering in geld, volledige keuzevrijheid
€ 10
,07
per maand
Bekijken
Toon alle 7 uitvaartverzekeringen
Deze vergelijking betreft geen financieel advies, u bent zelf verantwoordelijk voor uw keuzes.
Benieuwd hoe wij vergelijken en wie wij zijn? Lees dan hier alles over ons.
Are you looking for an English comparison? Compare funeral insurances.

Waarom uitvaartverzekeringen vergelijken?

  • 70% van de Nederlanders heeft een uitvaartverzekering.
  • U heeft bij de meeste verzekeraars 30 dagen bedenktijd.
  • Het totaalbedrag dat u aan premie betaalt is uiteindelijk minder dan wanneer u zelf spaart.
  • Een uitvaartverzekering is uniek onder de verzekeringen, deze keert gegarandeerd uit bij overlijden. U betaalt dus nooit voor niets premie.

Veelgestelde vragen over uitvaartverzekering vergelijken

Wat is een uitvaartverzekering?

Een uitvaartverzekering, ook wel begrafenisverzekering genoemd, is een verzekering die bij overlijden van de verzekerde een geldbedrag en/of diensten uitkeert. Zo hoeven uw nabestaanden uw uitvaart niet te bekostigen. Voor meer informatie kunt u het artikel wat is een uitvaartverzekering lezen.

Kan ik mijn verzekering na afsluiten nog aanpassen?

Weet u nog niet precies hoe u uw uitvaart wenst vorm te geven? Geen probleem. Bij de meeste verzekeraars kunt u uw uitvaartverzekering altijd blijven aanpassen aan uw wensen. Dit kan zonder extra kosten.

Hoeveel moet ik verzekeren?

Uitvaartkosten zijn niet goedkoop. Gemiddeld kost een uitvaart momenteel € 9.000. Het is daarom aan te raden uzelf voor dit bedrag te verzekeren.

Is een uitvaartverzekering waardevast?

Een uitvaartverzekering is waardevast als u indexering van de verzekering aan heeft staan. Het verzekerd bedrag stijgt mee met de uitvaartkosten in Nederland.

Zijn alle kosten gedekt?

Met een uitvaartverzekering zijn alle basiskosten van de uitvaart verzekerd. Er zullen geen extra kosten in rekening worden gebracht, dus uw nabestaanden zullen nooit geconfronteerd worden met extra kosten.

Is hier vergelijken veilig?

Uw uitvaartverzekering bij ons vergelijken is veilig. Wij bieden u alleen een vergelijking van de verschillende uitvaartverzekeringen. Het afsluiten van de verzekering zelf doet u veilig op de website van de verzekeraar zelf.

Uitvaartverzekeringen vergelijken

Uitvaartverzekering vergelijken doet u niet alleen voor uzelf, ook voor uw nabestaanden. U wilt natuurlijk de mensen waarvan u houdt met liefde en zorg achterlaten. Met een uitvaartverzekering zorgt u ervoor dat uw nabestaanden geen zorgen hoeven te hebben om hoge uitvaartkosten. Met een uitvaartverzekering krijgen nabestaanden zelfs hulp bij het verwerken van het verlies. Daarnaast krijgen nabestaanden persoonlijke hulp bij het regelen van een mooi afscheid. Met een uitvaartverzekering regelt u dat alles bij overlijden goed geregeld is. Het is goed om nu al zaken te regelen voor later.

Uitvaartverzekering vergelijken

Uitvaartverzekering vergelijken en afsluiten

Online een uitvaartverzekering afsluiten? Uitvaartverzekeringen vergelijken geeft u een goede indruk van de verschillende soorten uitvaartverzekeringen. Met het vergelijken van uitvaartverzekeringen weet u ook zeker dat u nooit teveel betaalt voor een uitvaartverzekering. En dat loont in de portemonnee. Met het vergelijken van uitvaartverzekeringen kunt u namelijk veel premie besparen.

We vergelijken uitvaartverzekeringen op basis van premie. Maar de betaaltermijn kan ook van belang zijn als u liefst zo min mogelijk premie betaalt. Over het algemeen geldt hoe korter de betaaltermijn, hoe lager de totale premie die u moet betalen. Op deze manier betaalt u wel maandelijks een hogere premie, u betaalt namelijk ook minder lang premie aan de uitvaartverzekeraar. Kunt u deze hogere premie door een korte betaaltermijn veroorloven? Dan raden we u aan om bij het vergelijken van uitvaartverzekeringen ook rekening te houden met de verschillende betaaltermijnen die de verzekeraars aanbieden.

Uitvaartverzekeraars vergelijken

Bij ons vergelijkt u alle Nederlandse uitvaartverzekeraars die momenteel actief zijn in Nederland. Zo vergelijkt u de grootste verzekeraars van Nederland zoals: Ardanta, DELA en Monuta. Iedere uitvaartverzekeraar heeft zijn eigen pakketten en voorwaarden. In hoofdlijnen kunt u een natura uitvaartverzekering of een kapitaal uitvaartverzekering afsluiten. Bij een naturaverzekering krijgt u een pakket aan producten en diensten, vaak aangevuld met een vrij te besteden geldbedrag. Doordat er een geldbedrag bijzit kan het ook zijn dat het een combinatieverzekering wordt genoemd. Bij een kapitaalverzekering krijgt u alleen een vrij te besteden geldbedrag.

U kunt ook termen als crematieverzekering of begrafenisverzekering voorbij zien komen. Dit betreft echter in veel gevallen dezelfde verzekering als de uitvaartverzekering, maar dan met een andere naam. Ook de naam overlijdensrisicoverzekering kunt u voorbij zien komen. Dit betreft echter een geheel andere verzekering dan een uitvaartverzekering.

De meeste uitvaartverzekeraars richten zich vooral op de naturaverzekering. Deze wordt vaak aangevuld met een vrij te besteden geldbedrag. Hierdoor wordt het eigenlijk een combinatieverzekering, namelijk de combinatie van een kapitaal- en een naturaverzekering. Veel uitvaartverzekeraars noemen het ook wel een uitvaartverzekering in diensten of een dienstenpakket.

Een combinatie uitvaartverzekering neemt veel zorgen uit handen van zowel uzelf als van uw nabestaanden. U krijgt namelijk een vast pakket aan diensten en kunt eventuele extra wensen betalen met het extra geldbedrag. Dit is gemakkelijk voor uzelf, maar u heeft toch de vrijheid een eigen draai aan uw uitvaart te geven. Verder is het voor uw nabestaanden ook gemakkelijker. Zij hoeven namelijk minder keuzes te maken. Het vrij te besteden geldbedrag kunt u eenvoudig verhogen naar eigen wens.

Uitvaartverzekering vergelijken met hogere premie

Uitvaartverzekeringen vergelijken met een hogere premie? Het klinkt in eerste instantie wat vreemd, maar we zullen het u uitleggen. Als u kiest voor een kortere betaaltermijn, dan betaalt u een hogere premie. Het grote voordeel hiervan, is dat u in totaliteit minder premie betaalt dan wanneer u voor een langere betaaltermijn kiest.

Als u de hogere premie kunt veroorloven, is het verstandig te vergelijken met een hogere premie. Bekijk dus altijd de mogelijkheden om de betaaltermijn te verkorten. Niet bij iedere uitvaartverzekeraar kunt u kiezen voor een kortere betaaltermijn, maar een aantal verzekeraars biedt dit wel aan. Kijk dus goed naar de totale premie die u kwijt bent. Over het algemeen geldt, hoe hoger de maandpremie, hoe lager de totale premie over de looptijd.

Omdat u sneller de uitvaartverzekering heeft afbetaald en de uitvaartverzekering dus minder lang kan indexeren, is het wel verstandig om een hoger verzekerd bedrag te kiezen dan waarmee we vergelijken in onze vergelijker. Kies bijvoorbeeld voor een verzekerd bedrag van € 10.000 of hoger.

Uitvaartverzekering afsluiten

Wanneer u na het vergelijken van de uitvaartverzekeringen heeft bepaald welke uitvaartverzekering het beste bij u past, kunt u de uitvaartverzekering afsluiten. Het afsluiten van de uitvaartverzekering doet u bij de uitvaartverzekeraar zelf. We sturen u door naar de website van de betreffende uitvaartverzekeraar. Daar kunt u vervolgens de uitvaartverzekering binnen 5 minuten afsluiten.

Om het afsluiten van de uitvaartverzekering zo soepel mogelijk te laten verlopen is het verstandig enkele zaken bij de hand te hebben:

- Uw Naw-gegevens
- Uw bankgegevens
- Een Nederlands identiteitsbewijs

Wat is de goedkoopste uitvaartverzekering?

De goedkoopste uitvaartverzekering kunt u eenvoudig en snel vinden op onze website. Daarom is het goed dat u op onze website terecht bent gekomen. Wij vergelijken alle uitvaartverzekeringen van Nederland. Zo kunt u op een eenvoudige wijze de goedkoopste uitvaartverzekering vinden. Om uw uitvaartverzekering nog goedkoper te maken kunt u uzelf voor een lager bedrag verzekeren.

Goedkope uitvaartverzekering

Met € 7.000 kunt u een eenvoudige crematie of begrafenis laten verzorgen. Als u kiest voor een crematie kunt u het wat luxer maken dan met een begrafenis. Dit komt doordat een begrafenis duurder is dan een crematie. Bij een begrafenis dient u namelijk rekening te houden met bijvoorbeeld grafkosten en een grafsteen.

Wat is de beste uitvaartverzekering?

Natuurlijk wilt u de beste uitvaartverzekering afsluiten. Wat voor uw situatie de beste uitvaartverzekering is, dat is afhankelijk van uw wensen. Iedere verzekering heeft andere voorwaarden en dit betekent dat niet voor iedereen dezelfde verzekering ook de beste verzekering is. Om de beste uitvaartverzekering te vinden is het dan ook verstandig de verzekeringen met elkaar te vergelijken. Let hierbij op de premie, premielooptijd, maar kijk ook naar de voorwaarden van de verzekering. Wat houdt de verzekering in? Leg dit allemaal naast elkaar en weeg uw bevinden af. Zo vindt u de beste verzekering voor uw situatie.

Beste uitvaartverzekering

De Consumentenbond heeft in totaal al vier keer uitvaartverzekeringen vergeleken op prijs en kwaliteit. Deze testen zou u er ook op na kunnen slaan om te bepalen welke uitvaartverzekering voor u geschikt is.

Uitvaartverzekering vergelijken, maar wat kost een uitvaart eigenlijk?

Het kan natuurlijk zijn dat u geen idee heeft wat uw uitvaart gaat kosten. Het is dan verstandig eerst uw wensen te inventariseren en een berekening te maken. Hiervoor hebben wij een speciale pagina gemaakt waar u uw uitvaartkosten kunt berekenen. Door enkele simpele vragen te beantwoorden, krijgt u een goed beeld van de uitvaartkosten. Hierna weet u direct met welk bedrag u uitvaartverzekeringen kunt vergelijken.

Uitvaartverzekering Consumentenbond

De Consumentenbond is bekend om haar onafhankelijke testen waarbij zij consumentenartikelen aan allerlei tests ondervinden. Deze testresultaten publiceert de Consumentenbond vervolgens in haar consumentengids en website.

De Consumentenbond heeft ook vier keer uitvaartverzekeringen getest op inhoud en premie. Helaas levert een ‘uitvaartverzekering vergelijken Consumentenbond’ zoekopdracht in Google geen resultaat op waar de meeste consumenten naar op zoek zijn. Bij ons kunt u alle uitvaartverzekeraars vergelijken op premie en inhoudt, volledig onafhankelijk en eerlijk.

Bent u benieuwd naar de resultaten van de laatste Consumentenbond test over uitvaartverzekeringen? Bekijk dan de Consumentengids van februari 2016.

Uitvaartverzekeringen vergelijken Consumentenbond

We willen het vergelijken van uitvaartverzekeringen voor iedereen gemakkelijk maken. Via onze vergelijker kunt u binnen enkele seconden zien wat de goedkoopste uitvaartverzekering is, maar ook direct wat de beste uitvaartverzekering is. We benoemen namelijk welke uitvaartverzekering door de Consumentenbond het best beoordeeld wordt. We gebruiken hierbij de onafhankelijke testresultaten van de Consumentenbond.

Nadat u een uitvaartverzekering hebt afgesloten heeft u altijd 30 dagen bedenktijd. Dit betekent dat u bij spijt altijd zonder opgaaf van reden de overeenkomst kan beëindigen.

Verschillende uitvaartverzekeraars

In Nederland zijn er verschillende uitvaartverzekeraars actief. Voor iedere optie hebben wij een aparte pagina met informatie over deze verzekeraar gemaakt.
- Ardanta
- DELA
- HEMA
- ING
- Monuta
- Nationale Nederlanden
- Nuvema
- Proteq
- Reaal
- Twenthe
- Yarden

Meer onafhankelijke informatie

Voor meer onafhankelijke informatie kunt u ook kijken uitvaartverzekeraar DELA of vergelijk DELA met andere uitvaartverzekeringen in onze vergelijker en sluit direct een goedkope uitvaartverzekering af.

Vind ook informatie bij de Consumentenbond

De Consumentenbond is van en voor consumenten. Samen met de consumenten zorgt de Consumentenbond ervoor dat consumenten vinden wat ze zoeken en krijgen waar ze recht op hebben. De Consumentenbond werkt samen met consumenten aan eerlijke, rechtvaardige en veilige markten. Dit alles doet de Consumentenbond zonder winstoogmerk. Meer informatie over de consumentenbond? Bekijk de website van de Consumentenbond.

Hoe vergelijken we uitvaartverzekeringen?

Wilt u meer weten over hoe we uitvaartverzekeringen vergelijken? U kunt meer informatie lezen op onze over ons pagina.