Wat betekent natura uitvaartverzekering?

Een natura uitvaartverzekering (afgekort naturaverzekering) is een uitvaartverzekering op basis van producten en diensten. Met een natura uitvaartverzekering verzekert u een aantal producten en diensten die zijn opgenomen in een basispakket. Denk bijvoorbeeld aan de kist, rouwbrieven en de uitvaartverzorging zelf.

Met een natura uitvaartverzekering zorgt u ervoor dat uw erfgenamen geen moeilijke beslissingen hoeven te nemen. Bij een natura uitvaartverzekering legt u vooraf al de meeste uitvaartwensen vast voor later.

Ga naar Nuvema
Ga naar Yarden
Ga naar DELA
Ardanta
Monuta

Kenmerken natura uitvaartverzekering

Bij een natura uitvaartverzekering wordt uw uitvaart precies geregeld zoals dat in uw naturapolis staat. Als erfgenamen andere wensen hebben, die afwijken van de naturapolis, maken ze extra kosten. Deze kosten dienen ze dan zelf te betalen.

Hiertegenover staat dat de erfgenamen minder druk zijn met het regelen van zaken rondom de uitvaart. De uitvaart wordt geregeld zoals deze in de naturapolis staat vermeld.

Een natura uitvaartverzekering is een pakketverzekering waarbij de erfgenamen in principe alleen de keuze hebben uit aangesloten uitvaartondernemers bij de betreffende uitvaartverzekeraar. Wilt u afwijken van deze uitvaartondernemers en een eigen uitvaartondernemer in de arm nemen? Dan zal er vaak de mogelijkheid zijn een bepaald bedrag te laten uitkeren. Deze uitkering zal een stuk lager dan de waarde die u zou hebben gekregen in producten en diensten. Het bedrag zal niet voldoende toereikend zijn om een volledige begrafenis of crematie van te betalen.

Erfgenamen moeten in principe alle producten en diensten uit het pakket afnemen. Voor producten en diensten die niet worden gebruikt, wordt ook geen geld uitgekeerd.

Welke soorten uitvaartverzekering zijn er?

Naast de natura uitvaartverzekering bestaan er meer soorten uitvaartverzekeringen. De tegenhanger van de natura uitvaartverzekering is de kapitaalverzekering. Bij een kapitaalverzekering krijgen uw erfgenamen geen producten en diensten maar geld om de uitvaart mee te betalen.

Ga naar Nuvema
Ga naar Yarden
Ga naar DELA
Ardanta
Monuta