Alle uitvaartverzekeringen

Alle uitvaartverzekeringen

Bent u momenteel bezig met het oriënteren op uitvaartverzekeringen of staat u op het punt een uitvaartverzekering af te sluiten? In dit artikel gaan we dieper in op wat hierbij komt kijken en bieden we een overzicht van alle uitvaartverzekeraars in Nederland, zodat u weloverwogen keuzes kunt maken.

Inhoudsopgave

Oriëntatie

Voordat u besluit een uitvaartverzekering definitief af te sluiten is het slim om te bekijken wat u precies wil. Wil u gecremeerd of begraven worden? Wil u een natura- of kapitaalverzekering? En wat kost een uitvaart die aan uw wensen voldoet?

Dit zijn 3 belangrijke vragen die u voor uzelf zult moeten beantwoorden. Dit maakt de zoektocht naar een goede uitvaartverzekering een stuk eenvoudiger. Met het beantwoorden van deze drie vragen zult u zien dat er al enkele uitvaartverzekeringen zullen afvallen.

Natura of kapitaal? Wat is het verschil?

Een van de drie vragen hierboven was of u een natura of kapitaalverzekering wilt. Bij een natura uitvaartverzekering krijgen uw nabestaanden producten en diensten aangeboden, vaak aangevuld met nog een klein geldbedrag wat zij vrij kunnen besteden. Met een natura uitvaartverzekering kunt u zelf uw uitvaart in grote lijnen vastleggen. De producten en diensten worden namelijk door de uitvaartverzekeraar aangeboden waar u de uitvaartverzekering afsluit. Een natura uitvaartverzekering is de meest gekozen uitvaartverzekering.

Bij een kapitaal uitvaartverzekering krijgen uw nabestaanden een geldbedrag uitgekeerd bij overlijden. Dit is het verzekerde bedrag wat u zelf bepaald zodra u de uitvaartverzekering afsluit. Zij kunnen dan zelf bepalen hoe uw uitvaart ingevuld zal worden. De uitvaart kunnen uw nabestaanden dan betalen met het uitgekeerde geldbedrag. Uw nabestaanden hoeven uw uitvaart zo niet zelf te betalen.

Voorwaarden vergelijken

Wanneer u klaar bent met de oriëntatie kunt u de voorwaarden van alle overgebleven uitvaartverzekeringen vergelijken.

Wat bij de ene uitvaartverzekeraar standaard is verzekerd kan bij een andere uitvaartverzekeraar een aanvullende dienst zijn. Via onze vergelijking kunt u eenvoudig doorklikken naar de uitvaartverzekeraar zelf. Daar kunt u alle voorwaarden doornemen. Neem hier uw tijd voor. Het is slim deze goed door te nemen, want later overstappen van uitvaartverzekering is niet slim.

Premie vergelijken

De premie vergelijken. Wat ons betreft een van de belangrijkste stappen in het proces van een uitvaartverzekering afsluiten. Afhankelijk van uw voorkeur met betrekking tot de betaaltermijn kunnen de verschillen behoorlijk oplopen. De verschillen in premie kunnen oplopen tot maar liefst zo'n € 2400 euro over de totale looptijd. Uitvaartverzekeringen vergelijken loont dus zeker de moeite.

Maar let op. Een goedkope uitvaartverzekering kan wellicht niet aan al uw voorwaarden voldoen. Daarom is het slim uitvaartverzekeringen eerst op voorwaarden te vergelijken. Uiteraard snijdt het mes aan twee kanten. Het kan ook dat een duurdere uitvaartverzekering juist minder aan uw wensen voldoet.

Alle uitvaartverzekeringen op een rij

Wij vergelijken op deze website alle uitvaartverzekeraars van Nederland, hieronder behandelen we de vijf grootste uitvaartverzekeraars van Nederland. Deze uitvaartverzekeraars zijn al sinds jaar en dag actief in de uitvaartbranche en verstaan hun "vak" dus maar al te goed. De vijf grootste uitvaartverzekeraars op een rij zijn:

 • DELA
 • Yarden
 • Nuvema
 • Ardanta
 • Monuta

We zullen deze uitvaartverzekeraars en hun uitvaartverzekeringen wat verder onder de loep nemen.

DELA

DELA biedt haar uitvaartverzekeringen zowel in diensten als in geld aan. Hierbij is de uitvaartverzekering in diensten (natura) wel een stuk voordeliger dan de geldverzekering. Dit komt omdat DELA met ruim 3 miljoen leden haar producten en diensten scherp kan inkopen. Als klant van DELA profiteert u daarom van een zeer scherpe premie wanneer u voor een naturaverzekering kiest.

Bovendien is DELA 4 keer achter elkaar verkozen tot beste uitvaartverzekering door de Consumentenbond. Een zeer knappe prestatie. Wanneer u dus de voorkeur heeft voor een natura uitvaartverzekering dan is DELA een prima keuze.

Ga naar de website van DELA

Yarden

Yarden biedt haar uitvaartverzekeringen ook aan in zowel natura of geld. Bij Yarden heeft u alle vrijheid om zelf te bepalen hoeveel geld u wilt reserveren aan diensten of aan kapitaal. Het unieke is dat de premie bij Yarden altijd gelijk blijft, wat uw keuze ook is. U heeft dus alle vrijheid om zelf te bepalen hoe u uw uitvaartverzekering wilt indelen.

Zeker wanneer u op zoek bent naar een kapitaal uitvaartverzekering, is Yarden een van de goedkoopste keuzes.

Helaas is Yarden momenteel (tijdelijk) gestopt met het aanbieden van uitvaartverzekeringen.

Nuvema / Lifetri

Nuvema biedt haar uitvaartverzekeringen alleen in natura aan. Hierbij hanteert Nuvema een zeer uitgebreid standaardpakket wat u naar eigen wens kunt aanvullen met extra diensten en/of producten.

Ook komt Nuvema door haar zeer uitgebreide keuzevrijheid zeer goed uit de vergelijkende test van de Consumentenbond. Vind u keuzevrijheid dus erg belangrijk en wil u alles tot in de puntjes nauwkeurig geregeld hebben? Dan is Nuvema zeker het overwegen waard.

Recent is Nuvema overgenomen door Lifetri. De verzekeringen zijn echter inhoudelijk hetzelfde gebleven.

Ardanta

Ardanta biedt alleen de mogelijkheid om een kapitaalverzekering af te sluiten. Na DELA is Ardanta de grootste uitvaartverzekeraar van Nederland. Bij Ardanta uitvaartverzekeringen staan nabestaanden zeer centraal. Ardanta is geen traditionele uitvaartverzekeraar. Ardanta is er om u te helpen, vooral met praktische zaken rondom uw uitvaart en uw uitvaartverzekering.

Monuta

Bij Monuta is het mogelijk een uitvaartverzekering in natura of in geld af te sluiten. Net als bij DELA is een uitvaartverzekering in natura goedkoper dan een uitvaartverzekering in geld. De slimste keuze bij Monuta is om dus voor een dienstenpakket te kiezen.

Ga naar de website van Monuta

Overzicht uitvaartverzekeringen op een rij

We zetten de uitvaartverzekeringen nog eens overzichtelijk onder elkaar per type verzekering:

Naturaverzekering (dienstenpakket)

Een natura uitvaartverzekering kunt u bij de volgende uitvaartverzekeraars afsluiten:

 • DELA
 • Yarden
 • Nuvema
 • Monuta

Kapitaalverzekering (geld verzekering)

Een kapitaal uitvaartverzekering kunt u bij de volgende uitvaartverzekeraars afsluiten:

 • DELA
 • Yarden
 • Ardanta
 • Monuta
Vergelijk uitvaartverzekeringen<< Terug naar alle kennisbank artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 reacties

 1. Ik wil op 75 jarige leeftijd nog een begrafenispolis van 2500 euro ....is dat mogenlijk en wat zijn de kosten per maand ????

  1. Bij de meeste uitvaartverzekeraars kunt u een uitvaartverzekering afsluiten tot een leeftijd van 75 jaar. Bent u 75 jaar of ouder dan kunt u kiezen voor een koopsom uitvaartverzekering of een depositofonds.