Heb ik een uitvaartverzekering nodig?

Is een uitvaartverzekering nodig

Is een uitvaartverzekering nodig? Je hoort vaak verhalen als "ik heb toch geld genoeg" of "dat is niet mijn verantwoordelijkheid, maar de zorg voor mijn nabestaanden". Vooral de mensen met voldoende vermogen zeggen nogal eens dat een uitvaartverzekering onzin is.

Toch is het verstandig hier eens goed over na te denken. We zullen u wat meer vertellen waarom een uitvaartverzekering zeker geen onzin is. Ook wanneer u beschikt over voldoende spaargeld kan een uitvaartverzekering zeker nuttig zijn.

Inhoudsopgave

Uitvaartverzekering wel of niet?

Is het verstandig om een uitvaartverzekering wel of niet af te sluiten? Er gaan veel mythes over waarom een uitvaartverzekering onzin of juist nuttig kan zijn.

Een uitvaartverzekering is niet verplicht, maar wel verstandig, een gemiddelde uitvaart kost al snel € 9000. Dit bedrag zal naar mate de jaren ook steeds verder oplopen. Veel mensen hebben dit bedrag niet op hun spaarrekening staan. Voor deze groep is een uitvaartverzekering sowieso een must.

Onderzoek van televisieprogramma Kassa heeft uitgewezen dat het afsluiten van een uitvaartverzekering zelfs aan te raden is. Kassa geeft aan met hun onderzoek dat een uitvaartverzekering voor iedereen nuttig is. Ook voor mensen met voldoende vermogen. U ontlast nabestaanden namelijk met moeilijke keuzes. Uw eigen keuzes kunt u gemakkelijk vast leggen in uw uitvaartverzekering.

70% van de Nederlanders heeft dan ook een uitvaartverzekering afgesloten. Een behoorlijk aantal mensen is zich dus bewust dat een uitvaartverzekering nodig is.

Uitvaartverzekering nodig bij voldoende vermogen?

Ook bij voldoende vermogen is een uitvaartverzekering een verstandige keuze. U betaalt namelijk in totaal minder premie dan de uiteindelijke waarde van de uitvaart. Een uitvaartverzekering heeft dus een zeer hoog rendement, welke u met sparen nooit zult bereiken, een verstandige keuze dus.

Bovendien is een uitvaartverzekering de enige verzekering die 100% zeker tot uitkeer, zal overgaan. Daarin is de uitvaartverzekering uniek onder de verzekeringen. Denk daar maar eens over na.

Het gemak van een uitvaartverzekering

Een uitvaartverzekering is bovendien gemak. Met een uitvaartverzekering heeft u zelf geen omkijken meer naar het opbouwen van voldoende kapitaal, dit is namelijk netjes geregeld door uw uitvaartverzekering.

U betaalt maandelijks een kleine premie en daardoor bent u gedekt voor de kosten van uw uitvaart. Maar ook bepaalde wensen kunt u met een uitvaartverzekering laten vastleggen. Zoek dus een uitvaartverzekering die het best bij uw persoonlijke wensen past, zo voorkomt u ook onnodige bijbetaling.

Dus, uitvaartverzekering ja of nee?

Heeft u een uitvaartverzekering nodig? Ja of nee? Wat ons betreft is een uitvaartverzekering een must.

Een uitvaartverzekering geeft u een stukje zekerheid en bovenal gemak.

U kunt uw leven leiden zoals u dat wil en hoeft niet meer na te denken over de kosten van uw uitvaart. Dit is voor veel mensen wel zo prettig. Uw nabestaanden zullen met een uitvaartverzekering niet hoeven op te draaien voor de kosten van uw uitvaart.

En wanneer u bovendien al op jonge leeftijd een uitvaartverzekering afsluit is de premie nog erg laag. Hoe ouder u wordt hoe hoger de premie zal worden. U dient er rekening mee te houden dat een uitvaart gemiddeld € 9000 kost en deze kosten zullen jaarlijks blijven stijgen.

Vergelijk uitvaartverzekeringen<< Terug naar alle kennisbank artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *