Uitvaartverzekering zonder medische acceptatie

Uitvaartverzekering zonder medische keuring

Een uitvaartverzekering zonder medische acceptatie is bij enkele uitvaartverzekeraars mogelijk. Bij een uitvaartverzekering zonder medische acceptatie maakt een uitvaartverzekeraar gebruik van carenzjaren.

Als een uitvaartverzekeraar geen gebruik maakt van carenzjaren, dan gebruikt een uitvaartverzekeraar altijd een medische acceptatie. Het gaat dan om een uitvaartverzekering met een gezondheidsverklaring, waarbij u enkele vragen moet beantwoorden over uw gezondheid.  Wat deze carenzjaren precies inhouden en waar u op moet letten bij een uitvaartverzekering zonder medische acceptatie zullen we in dit artikel dieper op in gaan.

Inhoudsopgave

Waarom een uitvaartverzekering zonder medische acceptatie?

Een uitvaartverzekering zonder medische acceptatie is voor iedereen die om bepaalde gezondheidsredenen geen uitvaartverzekering kan afsluiten. Wordt u dus bij meerdere uitvaartverzekeraars niet geaccepteerd? Dan kunt u zonder moeite een uitvaartverzekering zonder medische acceptatie afsluiten.

Hoe werkt een uitvaartverzekering zonder medische acceptatie?

De uitvaartverzekeraar houdt door middel van carenzjaren een soort wachttijd in op de uitvaartverzekering. Dit is een wachtperiode die voltooid dient te worden, voordat de uitvaartverzekeraar het verzekerde bedrag of diensten uitkeert aan uw nabestaanden. Deze carenzjaren zijn een manier om het risico te verkleinen. Over het algemeen geldt een wachtperiode van twee jaren, maar dit kan per geval afwijken.

Als u na het afsluiten van de uitvaartverzekering bijvoorbeeld binnen twee jaar overlijdt, dan zal de uitvaartverzekering niet uitkeren. Uiteraard krijgen uw nabestaanden wel de tot die tijd door u ingelegde premie uitgekeerd van de uitvaartverzekeraar. Dit is natuurlijk niet voldoende om uw uitvaart van te kunnen betalen.

Waarom wordt een wachttijd gehanteerd?

Bij een uitvaartverzekering zonder medische acceptatie loopt de uitvaartverzekeraar een groter risico. Daarmee neemt de uitvaartverzekeraar het risico dat u binnen korte tijd kan komen te overlijden. Om het voor de uitvaartverzekeraar draaglijker te maken wordt er altijd een wachttijd gehanteerd. Zo kan iedereen, ongeacht zijn of haar gezondheid, zich verzekeren.

Vanaf wanneer gaan de wachtjaren in?

Direct vanaf het moment dat u een uitvaartverzekering zonder medische acceptatie heeft afgesloten, zullen de wachtjaren ingaan. De meeste uitvaartverzekeringen hanteren een wachttijd van 2 jaren.

Wat gebeurt er als u overlijdt in de wachtjaren?

Bij een overlijden binnen de wachtjaren zal alleen het bedrag wat u heeft betaald aan premie uitgekeerd worden. Dit bedrag zal eventueel nog verhoogd worden met een rente min eventuele kosten van de uitvaartverzekeraar zelf.

Mocht u binnen de wachtjaren komen te overlijden als gevolg van een ongeval? Dan zal de uitvaartverzekeraar wel volledig uitkeren zoals in de voorwaarden van de verzekering overeengekomen.

Wat gebeurt er als u overlijdt na de wachtjaren?

Als de wachtjaren voorbij zijn, dan zal de uitvaartverzekering volledig uitkeren op het moment dat u komt te overlijden. Hierdoor is een uitvaartverzekering zonder medische acceptatie erg interessant voor iedereen die om wat voor medische redenen dan ook geen uitvaartverzekering kan afsluiten.

Uitvaartverzekering zonder medische acceptatie afsluiten

Een uitvaartverzekering zonder medische acceptatie afsluiten is in principe bij iedere uitvaartverzekeraar mogelijk. Wanneer u vanwege uw antwoorden op de gezondheidsvragen niet geaccepteerd wordt, dan zijn er vaak twee mogelijkheden:

  • Uw aanvraag wordt geaccepteerd, maar u betaalt een hogere premie.
  • Uw aanvraag wordt afgewezen.

In beiden gevallen kunt u contact opnemen met de uitvaartverzekeraar om te bespreken wat de mogelijkheden zijn met het gebruik van (twee) carenzjaren. Op deze manier loopt de uitvaartverzekeraar minder risico en hoeven ze niet uit te keren als u vlak na afsluiten van de uitvaartverzekering komt te overlijden.

Vergelijk uitvaartverzekeringen

Omdat u door middel van carenzjaren bijna overal een uitvaartverzekering kunt afsluiten is het belangrijk dat u een weloverwogen keuze maakt. Uitvaartverzekeringvergelijkenloont.nl biedt u dan ook de mogelijkheid om uitvaartverzekeringen te vergelijken. Vergelijk uitvaartverzekeringen en bekijk waar u de minste premie kwijt bent voor uw uitvaartverzekering.

Disclaimer: Het zou kunnen voorkomen dat een uitvaartverzekeraar u ook met gebruik van carenzjaren niet accepteert.

Vergelijk uitvaartverzekeringen<< Terug naar alle kennisbank artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1 reactie

  1. Mijn dochter heeft een uitvaartverzekering bij Ardanta maar ik moet bij verzekeren en nu krijgen wij gezondheidsverklaring en ze had al een hartafwijking bij geboorte en toen heette de maatschappij anders en waren er geen medische vragen want bij dela werden we geweigerd toen ze klein was en nu bij de medische afdeling heb ik gehoord omdat ze door haar hartafwijking levercirrose heeft gekregen kunnen we niet meer bij verzekeren. Zij wil graag begraven worden maar die keuze krijgt zij niet want het word afgewezen. Ik vind dit een grof schandaal dat er in Nederland bestaat dat je afgewezen wordt door ziekte omdat ze risico's lopen. Dit maakt mij heel verdrietig wat is dit voor maatschappij. Turkse mensen kunnen zich verzekeren voor 50 euro per jaar enworden nog heen gevlogen en mag er nog iemand mee en maakt niet uit waar in Turkije. Ik vind dit een grof schandaal van Nederland