Uitvaartverzekering baby

Uitvaartverzekering baby

U bent zwanger, heeft plannen om zwanger te worden of u bent zojuist trotse ouder van een pasgeboren baby geworden. Dan wilt u natuurlijk weten hoe dit is geregeld met uw uitvaartverzekering. U kunt vragen hebben als: is mijn baby tijdens de zwangerschap meeverzekerd of wat als mijn pasgeboren baby iets zou overkomen? Deze en vele andere vragen zullen wij beantwoorden in dit artikel.

Inhoudsopgave

Uitvaartverzekering aanpassen bij zwangerschap?

Wanneer u als moeder en/of vader al een uitvaartverzekering heeft afgesloten, kan een bepaald deel van dit artikel niet relevant voor u zijn. Uiteraard is het nooit verkeerd om dit gehele artikel alsnog te lezen. Er zijn echter wel enkele zaken die u moet regelen of rekening mee moet houden.

De voorwaarden per uitvaartverzekeraar kunnen erg van elkaar afwijken. Ook kunt u een nieuwe of oudere uitvaartverzekering hebben, waardoor de voorwaarden voor uw specifieke verzekering anders kunnen zijn. Het is dus slim de voorwaarden van uw uitvaartverzekering goed door te nemen. De voorwaarden wat betreft uw baby zullen wij in dit artikel per uitvaartverzekeraar behandelen. Houd er rekening mee dat deze voorwaarden zouden kunnen veranderen en deze gelden voor een nieuwe uitvaartverzekering.

Bij alle uitvaartverzekeraars zijn ongeboren baby's vanaf het moment dat u 20 weken zwanger bent automatisch meeverzekerd. Hier hoeft u geen melding van te doen. Uiteraard dient u dit wel even na te gaan in uw voorwaarden van de uitvaartverzekering. Ook 2 tot 6 maanden na geboorte is uw baby vaak nog automatisch en gratis meeverzekerd.

Bij veel uitvaartverzekeraars zijn kinderen tot 18 of 21 jaar gratis meeverzekerd via de uitvaartpolis van de ouder(s). Voor meer informatie hierover verwijzen wij u naar ons artikel uitvaartverzekering kind. In dit artikel zullen we alleen ingaan vanaf het moment dat u zwanger bent tot maximaal 6 maanden na de geboorte van uw baby.

Uitvaart baby verplicht vanaf 24 weken

Een zwangerschap kan altijd misgaan of uw baby kan vroegtijdig overlijden. Na 24 weken zwangerschap bent u bij wet verplicht uw baby te begraven of te cremeren. Ook al gaat het hier om een baby, de uitvaart zal net als bij een volwassene een volwaardige uitvaart zijn. De kosten van een uitvaart voor uw baby kunnen dus hoog in de papieren lopen als u geen uitvaartverzekering heeft.

Wilt u zwanger worden of bent u zwanger en heeft u nog geen uitvaartverzekering? Dan is dit een goed moment om eens na te denken of een uitvaartverzekering interessant kan zijn. Houd rekening met kosten van minimaal € 5.000 en ga na of u dit zomaar kunt betalen en missen.

Kosten uitvaart baby

De kosten van een uitvaart voor een baby zijn in principe bijna net zo duur als van een volwassene. Bent u dus minimaal 24 weken zwanger? Denk dan eens na over een uitvaartverzekering. Op onze website kunt u uitvaartverzekeringen vergelijken zodat u zeker bent van de goedkoopste uitvaartverzekering.

Een bedrag waar u rekening mee moet houden voor de uitvaart van een baby zijn ongeveer € 5000. Een bedrag wat veel jonge gezinnen moeilijk of moeizaam kunnen opbrengen. Het is dus slim om uzelf en uw baby te verzekeren met een uitvaartverzekering. Dit kan onnodig hoge kosten voorkomen.

Baby levenloos geboren

De nachtmerrie van iedere ouder! Helaas kan het wel iedere ouder overkomen. Een emotionele rollercoaster waar u lang in verzeild zult raken. Dan wilt u zich al helemaal geen zorgen willen en hoeven maken om de uitvaart van uw doodgeboren baby.

Wanneer uw baby na 24 weken zwangerschap levenloos wordt geboren, dan spreekt men over een doodgeboren kindje. Er zijn dan officiële regels van toepassing. Onder andere betekent dit dat een uitvaart wettelijk verplicht is.

Een miskraam voor 24 weken van de zwangerschap is niet aan officiële regels gebonden. Een uitvaart is dan niet wettelijk verplicht. Naast een officiële uitvaart kunt u er dan bijvoorbeeld voor kiezen uw kindje in uw eigen tuin te (laten) begraven.

Of de uitvaart vergoed wordt, is bij sommige uitvaartverzekeringen afhankelijk van het aantal weken dat u zwanger was. Bij een zwangerschap korter dan 20 weken zijn er verzekeraars die geen uitkering geven. Wanneer u langer dan 20 weken zwanger was, dan zullen de kosten van de uitvaart wel worden vergoed. Sommige uitvaartverzekeraars vergoeden ook bij een zwangerschap korter dan 20 weken. Ook zijn er verzekeraars die speciale voorwaarden stellen en/of de uitkering beperken tot een bepaald maximumbedrag.

Uitvaartverzekering ongeboren of pasgeboren baby

Hier zullen we alle voorwaarden wat betreft ongeboren en pasgeboren baby's behandelen per uitvaartverzekeraar. Iedere uitvaartverzekeraar hanteert namelijk eigen regels als het aankomt op het verzekeren van uw baby. We behandelen hier alleen verzekeraars die u op Uitvaartverzekeringvergelijkenloont.nl kunt vergelijken. Deze voorwaarden zijn een momentopname en kunnen altijd veranderen. Dit artikel is geactualiseerd op 1 november 2018.

Uw uitvaartverzekering en de baby bij Ardanta

Wanneer u zwanger bent en uw baby levenloos geboden wordt, dan vergoed Ardanta het hoogst verzekerde bedrag van de ouder(s). Ardanta zal ter bevestiging vragen om een bewijs van overlijden van de Burgerlijke Stand. Als u deze niet kunt krijgen, kunt u ook een medische verklaring overleggen. De uitvaartkosten worden dan vergoed aan de hand van rekeningen. Na de geboorte is uw baby tot 18 jaar gratis meeverzekerd nadat u uw baby hebt aangemeld bij Ardanta.

Uw uitvaartverzekering en de baby bij DELA

Bij DELA is uw ongeboren baby automatisch meeverzekerd voor de basisdiensten. Na de geboorte blijft uw baby nog maximaal 60 dagen automatisch verzekerd voor de basisdiensten. Na deze 60 dagen is uw baby niet meer verzekerd. Wilt u uw baby blijven verzekeren dan dient u bij DELA een extra risicopremie te betalen. Dit doet DELA om de basispremie voor iedereen laag te houden.

Uw uitvaartverzekering en de baby bij Monuta

Bij Monuta is uw ongeboren baby automatisch meeverzekerd op uw polis. Vanaf de 20e week van de zwangerschap tot 1 maand na de geboorte is uw baby verzekerd voor hetzelfde geldbedrag of dienstenpakket als waar u voor verzekerd bent. Voor de 20e week van de zwangerschap stelt Monuta een dienstenpakket beschikbaar. Dit geldt alleen als er op uw polis geen betalingsachterstand is en als de polis minimaal drie maanden loopt.

Uw uitvaartverzekering en de baby bij Nuvema

Bij Nuvema is uw ongeboren baby alleen verzekerd vanaf 20 weken zwangerschap. Overlijdt uw baby vanaf 20 weken zwangerschap tot en met 3 maanden na de geboorte? Dan betaalt Nuvema tot 50% van het verzekerde bedrag van de hoogst verzekerde ouder tot een maximum van € 1.200. Dit geldt alleen als de verzekerde ouder minimaal 6 maanden verzekerd is bij Nuvema.

Uw uitvaartverzekering en de baby bij Yarden

Bij Yarden zijn ongeboren baby's vanaf 20 weken zwangerschap tot 6 maanden na geboorte automatisch meeverzekerd. Hier hoeft u niet voor te doen. Het verzekerd bedrag is maximaal € 2.500. Dit bedrag wordt alleen betaald als u de originele facturen toestuurt aan Yarden. Na 6 maanden moet u het kind aanmelden bij Yarden en is het gratis meeverzekerd tot 21 jaar.

Vergelijk uitvaartverzekeringen<< Terug naar alle kennisbank artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *