Uitvaartverzekering

Uitvaartverzekering kind

Uitvaartverzekering kind

Een uitvaartverzekering voor uw kind? Geen ouder zal hier graag over nadenken. Het is echter wel slim u hierin te verdiepen. Dat een kind overlijdt is natuurlijk klein, maar vroeg of laat krijgt het kind hier wel mee te maken. Dan wilt u natuurlijk wel dat uw kind verzekerd is voor een passende uitvaart.

Ook wanneer u zwanger bent, is het een goed moment om na te denken over een uitvaartverzekering. Een zwangerschap kan namelijk altijd misgaan. Of de baby kan overlijden. Na 24 weken zwangerschap bent u wettelijk verplicht het kindje te begraven of te cremeren. Maar ook uzelf kan iets overkomen. Een uitvaartverzekering dekt de kosten van een uitvaart. In dit artikel zullen we vooral ingaan op een uitvaartverzekering voor uw kind. Wilt u meer weten over een uitvaartverzekering voor uw baby? Lees dan ons artikel uitvaartverzekering baby.

Inhoudsopgave

Kinderen gratis meeverzekeren

De voorwaarden per uitvaartverzekeraar en soms zelfs per uitvaartverzekering kunnen erg afwijkend van elkaar zijn. Het is dus slim de voorwaarden van uw uitvaartverzekering goed door te nemen. Alles wat in dit artikel beschreven staat is een momentopname. Dit artikel is geactualiseerd op 1 november 2018.

Bij veel uitvaartverzekeraars zijn kinderen tot 18 of 21 jaar gratis meeverzekerd op uw uitvaartpolis. Dit is helaas niet bij alle uitvaartverzekeraars het geval. Controleer dit dus goed of dit bij u ook het geval is. U dient uw kind na geboorte bij de meeste uitvaartverzekeraars wel bij te laten schrijven op uw polis. Als u dit niet doet dan is uw kind niet gratis meeverzekerd. Laat dit voordeel dus niet liggen en bel even met uw uitvaartverzekeraar.

Wat is een uitvaartverzekering

Wanneer u zelf nog geen uitvaartverzekering heeft afgesloten kan een uitvaartverzekering wellicht onbekend voor u zijn. Een uitvaartverzekering, ook wel begrafenisverzekering of crematieverzekering genoemd, dekt de kosten van de uitvaart. Afhankelijk van de uitvaartverzekering kunnen uitvaartverzekeraars uitkeren in geld, diensten of een combinatie daarvan. Bij een uitkering in geld hebben nabestaanden zelf de keuze hoe ze het geld besteden. Bij een uitkering in diensten zal de uitvaartverzekeraar de uitvaart met een vast pakket aan diensten en producten verzorgen. En bij een combinatie zal er naast het dienstenpakket ook een los geldbedrag worden uitgekeerd.

Een uitvaartverzekering zorgt ervoor dat nabestaanden niet met de financiële lasten van een uitvaart worden opgezadeld. Wanneer is gekozen voor een uitvaartverzekering in diensten zullen nabestaanden minder keuzes over de uitvaart hoeven te maken. Deze is namelijk grotendeels al ingericht en bepaald door de uitvaartverzekeraar.

Kosten uitvaart kind

De kosten van een uitvaart voor een kind zijn net zo duur als van een volwassene. Een kind krijgt namelijk een volwaardige uitvaart. Dit betekent dat het overlijden van uw kind naast veel emotioneel verdriet ook heel erg hoog in de papieren kan lopen wat betreft de kosten. Houd rekening met minimaal € 5.000 voor de uitvaart van uw kind. Een bedrag wat voor veel jonge gezinnen moeilijk op te brengen is. Het is dus slim om uzelf en uw kind te verzekeren met een uitvaartverzekering. Dit kan onnodig hoge kosten voorkomen.

Op Uitvaartverzekeringvergelijkenloont.nl kunt u uitvaartverzekeringen vergelijken, zodat u zeker bent van de goedkoopste uitvaartverzekering voor uw kind.

Uitvaartverzekering kind afsluiten

Kinderen tot 18 of 21 jaar zijn bij veel uitvaartverzekeraars gratis meeverzekerd op de polis van de uitvaartverzekering bij de ouders. Wel dient u ervoor te zorgen dat uw kind(eren) staan bijgeschreven op de uitvaartpolis van u of uw partner. Het is natuurlijk slim om op beide levens van de ouders een uitvaartverzekering af te sluiten. Dit is echter vaak niet verplicht om uw kind(eren) gratis mee te verzekeren. Dit kan probleemloos bij een van de ouders op de polis.

Uitvaartverzekering kind vergelijken

Niet bij elke uitvaartverzekeraar zijn kinderen gratis meeverzekerd. Enkele grote bekende uitvaartverzekeraars waar kinderen gratis meeverzekerd kunnen worden op de polis van een van de ouders:

We zullen de 5 grootste en bekendste uitvaartverzekeraars nader onder de loep nemen.

Uitvaartverzekering kind bij Yarden

Bij Yarden kunnen kinderen tot 21 jaar gratis meeverzekerd worden. Wanneer beide ouders zijn verzekerd bij Yarden is de hoogste dekking van toepassing bij de uitvaart van het kind. Uw baby is vanaf 20 weken zwangerschap tot 6 maanden na de geboorte automatisch en gratis meeverzekerd. Yarden vergoed dan de uitvaart tot een bedrag van € 2.500. Na deze 6 maanden is uw kind niet meer automatisch meeverzekerd bij Yarden. U dient uw kind dan bij te laten schrijven op uw polis bij Yarden. Maar het verstandigste is om het kind zo snel mogelijk na geboorte bij te schrijven.

Uitvaartverzekering kind bij Monuta

Bij Monuta kunnen kinderen tot 18 jaar gratis meeverzekerd worden. Zij dienen dan bijgeschreven te worden op een van de uitvaartverzekeringen van de ouders. Net als bij Yarden is het verstandig het kind te verzekeren bij de ouder met de hoogste dekking. Uw baby is bij Monuta vanaf 20 weken zwangerschap tot 1 maand na de geboorte automatisch meeverzekerd op uw polis. De waarde van de uitvaart is hetzelfde als op uw polis vermeld. 1 maand na de geboorte dient u het kind bijgeschreven te hebben op een van de uitvaartverzekeringen van de ouders.

Uitvaartverzekering kind bij DELA

Wanneer u bij DELA verzekerd bent dan is uw ongeboren baby direct vanaf het begin van de zwangerschap meeverzekerd. Uw baby is dan verzekerd voor de basisdiensten van DELA. Na de geboorte van uw kindje blijft deze 60 dagen lang verzekerd voor de basisdiensten. Na deze 60 dagen dient u uw kind bij te schrijven op uw polis. DELA rekent hier wel een kleine premie voor. Dit noemt DELA de zogeheten kinderpremie. Deze kinderpremie is een risicopremie. Dat betekent dat er geen waarde in de verzekering wordt opgebouwd. De kinderpremie kan tot 25 jaar gebruikt worden. Daarna is het kind verplicht een eigen uitvaartverzekering af te sluiten en zal het ook waarde gaan opbouwen. Uiteraard kan het kind ook vanaf 18 jaar een eigen uitvaartverzekering afsluiten.

Uitvaartverzekering kind bij Ardanta

Bij Ardanta kunnen kinderen tot 18 jaar gratis meeverzekerd worden. Uw kind is verzekerd voor het hoogst verzekerde bedrag van de ouder(s). Het kind dient hiervoor wel aangemeld te worden bij Ardanta. Zo kan Ardanta uw kind op de polis van de ouder(s) bijschrijven. Wanneer u zwanger bent en het kind levenloos geboden wordt, dan vergoed Ardanta eveneens het hoogst verzekerde bedrag van de ouder(s). De uitvaartkosten worden dan vergoed aan de hand van rekeningen.

Uitvaartverzekering kind bij Nuvema

Bij Nuvema kunnen kinderen tot 18 jaar gratis meeverzekerd worden met de ouders. De waarde van de uitvaart van het kind is net zo hoog als op de polis vermeld. Uw baby is vanaf 20 weken zwangerschap ook meeverzekerd. Als uw kind is geboren, is het belangrijk deze direct aan te melden op een van de uitvaartverzekeringen van de ouders. Uw kind is vanaf dat moment tot 18 jaar helemaal gratis meeverzekerd. Zodra uw kind 18 jaar wordt, dient hij of zij zelf een uitvaartverzekering af te sluiten.

Uitvaartverzekering alleen voor kind afsluiten?

Het is ook mogelijk om uw kind te verzekeren met een eigen uitvaartverzekering. Dit is een alternatief op het gratis meeverzekeren op een van de polissen van de ouders. Het grote voordeel hiervan is de goedkope premie. En daarmee de goedkopere premie over de volledige looptijd van de verzekering. Want bij een uitvaartverzekering geldt namelijk: hoe jonger u bent bij afsluiten, hoe voordeliger de totale premie.

Vergelijk uitvaartverzekeringen<< Terug naar alle kennisbank artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *