Uitvaartverzekering zinvol of onzin?

Uitvaartverzekering zinvol of onzin

Er zijn weinig dingen in het leven zeker, wat echter wel zeker is dat is dat iedereen ooit komt te overlijden. Natuurlijk denken we daar liever nog niet over na, maar het is altijd zinvol om nu al na te denken wie uw uitvaartkosten zal gaan betalen.

Als u niets regelt dan betalen uw nabestaanden namelijk de kosten van uw uitvaart. Iets waar veel Nederlands hun nabestaanden niet graag mee willen opzadelen, omdat het geen fijne herinnering voor hun nabestaanden is. Daarom sluit ruim 70 procent van alle Nederlanders een uitvaartverzekering af. Deze betaalt dan alle kosten van hun uitvaart, zodat nabestaanden niet worden opgezadeld met een onprettige rekening.

Inhoudsopgave

Wat kost een uitvaart?

Dat een begrafenis of crematie veel geld kost dat wist u waarschijnlijk al. Bij een begrafenis of crematie komen veel kosten kijken. De uitvaartverzorger, kist, opbaarkosten, rouwkaarten, plechtigheid en de crematiekosten (bij een crematie) of grafkosten (bij een begrafenis) moeten allemaal betaald worden. En dan hebben we nog lang niet alle kosten benoemd. Het is duidelijk dat een begrafenis of crematie dus niet goedkoop is.

Voor meer informatie over uitvaartkosten kunt u onze artikelen lezen: kosten begrafenis of kosten crematie.

Wat kost een uitvaartverzekering?

Een uitvaartverzekering wordt afgesloten door ruim 70% van de Nederlanders. Dit komt omdat het naast rust ook een enorm hoog rendement oplevert. De totaal ingelegde premie per maand is altijd lager dan de uiteindelijke waarde die de uitvaartverzekering uitkeert.

Om een beeld te krijgen wat u precies gaat betalen voor een uitvaartverzekering kunt u op onze website uitvaartverzekering vergelijken. Zo heeft u binnen 5 minuten een beeld wat een uitvaartverzekering voor uw persoonlijke situatie zal gaan kosten.

Uw premie is onder andere afhankelijk van uw leeftijd en de looptijd, daarom valt er over de kosten van een uitvaartverzekering geen eenduidig antwoord te geven.

De zin van een uitvaartverzekering

Om de kosten van een begrafenis of crematie op te vangen is een uitvaartverzekering de meest gekozen optie. De uitvaartverzekering is ook speciaal ontwikkeld om deze kosten op te vangen. Uitvaartverzekeraars als DELA, Monuta, Ardanta, Nuvema en Yarden zijn dagelijks bezig met het verzorgen van uitvaarten. Zij hebben zich hierin ontwikkeld en zijn specialist in het verzorgen van een goed verzorgde uitvaart.

Als u een uitvaartverzekering heeft afgesloten dan hoeven uw nabestaanden weinig tot zelfs niets meer te regelen. Alles wordt uit handen genomen. Uw nabestaanden hebben het namelijk al moeilijk genoeg met het verlies, laat daarom het geregel van de uitvaart over aan een professional. Laat uw nabestaanden ook goed verzorgd achter en sluit daarom vandaag nog een uitvaartverzekering af.

Hoe werkt een uitvaartverzekering?

De uitvaartverzekering kunt u zien als een spaarrekening. Iedere maand betaalt u een klein bedrag – vaak nog minder dan € 10 per maand – via een automatische incasso. Op deze manier bouwt u een soort spaarpotje op waarvan de uitvaartverzekeraar op het moment dat u overlijdt de uitvaart van kan betalen.

Het maakt hierbij niet uit wanneer u komt te overlijden, de uitvaartverzekeraar zal uw uitvaart altijd betalen. Of u nu nog maar 2 maanden premie heeft betaald of al tientallen jaren. Uiteraard dient u bij het aangaan van de verzekering wel enkele gezondheidsvragen eerlijk te beantwoorden. Wanneer de antwoorden niet eerlijk zijn beantwoord kan dit gevolgen hebben voor het uit te keren bedrag.

Bekijk hieronder verschillende goedkope uitvaartverzekeringen en kies de verzekeraar die het beste bij u aansluit.

Vergelijk uitvaartverzekeringen<< Terug naar alle kennisbank artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *