Uitvaartverzekering

Uitvaartverzekering bij ziekte

Uitvaartverzekering ziekte

Wanneer u ziek bent hoeft het afsluiten van een uitvaartverzekering geen belemmering te zijn. Wel is het afhankelijk van uw ziekte of het voor u mogelijk is. Mocht het afsluiten van een uitvaartverzekering met uw ziekte niet lukken? Dan zijn er ook andere oplossingen. Bekijk snel wat uw mogelijkheden zijn bij of na een ziekte.I

Inhoudsopgave

Uitvaartverzekering en ongeneeslijk ziek?

Bent u ongeneeslijk ziek? Of terminaal ziek zoals het in de gezondheidszorg wordt genoemd? Dan is het helaas niet mogelijk om een uitvaartverzekering af te sluiten. Wel kunt u kiezen voor een koopsom uitvaartverzekering. Met een koopsom uitvaartverzekering betaalt u een eenmalig bedrag voor een uitvaartverzekering. Zo bent u toch verzekerd voor uw uitvaart. Met een koopsom hoeft u ook geen medische keuring te ondergaan of gezondheidsvragen te beantwoorden.

Uitvaartverzekering bij andere ziektes of handicap?

Wanneer uw ziekte niet terminaal is, dan is het vaak wel mogelijk een uitvaartverzekering af te sluiten. Bij het afsluiten zult u enkele vragen over uw gezondheid moeten beantwoorden. Met deze gezondheidsvragen zal de verzekeraar bepalen hoe gezond u bent. Of met andere woorden hoe groot het risico op vervroegd overlijden is. Wanneer u niet helemaal gezond bent is de kans op overlijden groter dan wanneer u helemaal gezond zou zijn.

De uitvaartverzekeraar kan eventueel ook vragen om een gezondheidsverklaring. Met die verklaring zal de uitvaartverzekeraar bepalen of u wel of niet in aanmerking komt voor een uitvaartverzekering. Meestal zijn de gezondheidsvragen echter voldoende.

Let erop dat uitvaartverzekeraars geen wettelijke acceptatieplicht hebben. Dit betekend dat ze vrij zijn om mensen te weigeren als verzekerde. Wordt u geaccepteerd door de verzekeraar? Dan zult u in veel gevallen vanwege uw ziekte wel een hogere premie moeten betalen. De hoogte van de premie is afhankelijk van uw ziekte (de antwoorden op uw gezondheidsvragen). De reden dat u een hogere premie moet betalen is omdat de verzekeraar een hoger risico loopt. De kans dat u eerder overlijdt is groter, daardoor zou de verzekeraar eerder moeten uitkeren.

Voor de uitvaartverzekeraar is het het gunstigst wanneer u op een zo hoog mogelijke leeftijd komt te overlijden. U heeft dan langer premie betaald voor uw uitvaartverzekering. Daarom kunnen uitvaartverzekeraars u weigeren als klant wanneer u een ziekte heeft. Mocht dit gebeuren, wees dan niet getreurd, probeer het gewoon eens bij een andere uitvaartverzekeraar. Niet elke uitvaartverzekeraar keurt namelijk even streng. Het kan dus goed zijn dat een andere uitvaartverzekeraar u wel gewoon accepteert.

Antwoord de gezondheidsvragen altijd eerlijk. Mocht bij overlijden blijken dat u de gezondheidsvragen foutief heeft beantwoord, dan kan de uitvaartverzekeraar besluiten niet tot uitkeer over te gaan. Dit zou betekenen dat u de premie voor niets heeft betaald. In dit geval zal de uitvaartverzekeraar ook niet de betaalde premie terugstorten.

Uitvaartverzekering zonder gezondheidsvragen

Er zijn ook uitvaartverzekeringen zonder gezondheidsvragen. Dit betekent dat u hier zonder moeite een uitvaartverzekering kunt afsluiten bij ziekte. De uitvaartverzekeraar zal wel enkele wachtjaren hanteren, ook wel aangeduid als carenzjaren. Wanneer u dan door uw ziekte in de wachtjaren komt te overlijden zal er geen of een beperkte uitkering plaatsvinden. De betaalde premie zal in dat geval worden teruggestort.

Als een uitvaartverzekeraar bijvoorbeeld 2 carenzjaren hanteert, dan zal deze niet uitkeren wanneer u binnen deze 2 jaar komt te overlijden. Overlijdt u na deze 2 jaar? Dan zal de verzekeraar gewoon uitkeren bij overlijden.

Uitvaartverzekering bij ziekte vergelijken

Door de carenzjaren of de hogere premie is het gelukkig voor bijna iedereen met een ziekte mogelijk een uitvaartverzekering af te sluiten. Uitvaartverzekeraars zijn vaak van mening dat iedereen een uitvaartverzekering moet kunnen afsluiten. Ongeacht zijn of haar gezondheid. Vergelijk dus, ook bij ziekte, alle uitvaartverzekeringen goed voordat u bepaalt waar u een uitvaartverzekering gaat afsluiten.

Ook bij het afsluiten van een uitvaartverzekering bij ziekte is het verstandig om uitvaartverzekeringen te vergelijken. Zo kunt u veel geld besparen op de verschillende premies. Maar u zult op deze manier ook een uitvaartverzekeraar vinden welke voldoet aan uw wensen ten aanzien van uw uitvaart.

Vergelijk uitvaartverzekeringen<< Terug naar alle kennisbank artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *