Uitvaartverzekering

Uitvaartverzekering Radar

Uitvaartverzekering Radar

Radar is een bekend AVROTROS-programma waarin consumentenproblemen aan de kaak worden gesteld. Radar probeert bedrijven of instanties te bewegen tot een oplossing te komen. Tijdens de live tv-uitzending worden deze problemen behandeld.

De problemen die behandeld worden gaan ook regelmatig over uitvaartverzekering vergelijken. Goed vergelijken is slim volgens Radar. Want wie slim vergelijkt, bespaart een hoop geld en zorgen. Benieuwd wat u op een uitvaartverzekering kunt besparen? Kijk dan zeker even rond op deze website.

Inhoudsopgave

Wanneer komt Radar op tv?

Radar is een kritisch consumentenprogramma van de TROS met actuele reportages en individuele problemen. Iedere maandagavond om 20:30 uur is Radar te zien op de zender van NPO 1, ook wel bekend als Nederland 1.

Radar behandeld uitvaartverzekeringen in uitzending

In 2017 heeft Radar uitvaartverzekeringen behandeld in haar programma. Hierbij stond de volgende vraag centraal: Is een uitvaartverzekering nuttig?

In deze aflevering staan helaas alleen uitvaartverzekeringen van Centraal Beheer Achmea centraal. Het feit dat Centraal Beheer Achmea deze verzekering nu niet meer aanbiedt en het feit dat ze zelf geen uitvaartverzorger zijn, zegt uiteraard al genoeg. Deze verzekeraar is niet gespecialiseerd in de uitvaartbranche, maar juist in schadeverzekeringen. Ze dienen voor alles een derde partij in te schakelen, omdat ze deze branche niet in eigen beheer hebben. Dit kost dus geld en resulteert tot een torenhoge premie.

Het is belangrijk dat u bij het afsluiten en vergelijken van uitvaartverzekeringen kijkt bij grote gerenommeerde partijen. Verzekeraars die zich hebben gespecialiseerd in de uitvaartbranche. En het liefst partijen die zowel uitvaart verzekeren als uitvaart verzorgen. Wij vergelijken daarom alleen grote gespecialiseerde uitvaartverzekeraars. Verzekeraars met jarenlange ervaring in deze branche. Bij ons uw uitvaartverzekering vergelijken geeft u de rust en zekerheid dat u goed zit.

Bekijk hieronder de uitvaartverzekeraars en/of de uitzending van Radar over een uitvaartverzekering bij Centraal Beheer Achmea.

Radar niet realistisch

In de uitzending laat Radar, econoom, mevrouw Verdegaal, aan het woord. Wat ze zegt is niet altijd even realistisch. En we vragen ons af of ze voldoende basiskennis over uitvaartverzekeringen en de gemiddelde Nederlander heeft. In de praktijk zijn er veel mensen met onvoldoende spaargeld voor een uitvaart (dit kan zowel de overledene als de nabestaanden betreffen).

Vergeet namelijk niet dat een crematie of begrafenis al snel € 9000 euro kost. En dit bedrag zal de komende jaren alleen maar hoger worden. Tel daar bovenop dat een overlijden vaak onverwacht gebeurt en dat er dus niet altijd met deze kosten rekening kan worden gehouden. Met een uitvaartverzekering hoeft hier geen rekening mee te worden gehouden en laat u nabestaanden netjes en verzorgd achter.

Het komt regelmatig voor dat nabestaanden de nota van de uitvaartverzorger niet kunnen voldoen, deze komt namelijk eerst op het bordje van de nabestaanden terecht, pas later kunnen nabestaanden over de erfenis van de overledene beschikken. Nabestaanden moeten de nota van de uitvaartverzorger dus eerst zelf voorschieten. Iets waar veel nabestaanden niet om staan te springen. Gelukkig beseffen veel mensen zich dit. Wanneer een uitvaartverzekering is afgesloten, dan zal deze de nota betalen.

Wanneer iemand overlijdt is onzeker. Maar dat iemand overlijdt is zeker. Een uitvaartverzekering is dus altijd verstandig. U kunt overlijden na 1 maand of na 80 jaar; de uitvaartverzekering zal altijd uitkeren. Ongeacht hoelang u verzekerd bent. Dit in tegenstelling tot veel verzekeringen waar een "risico" verzekerd wordt, wat zich bij voorkeur nooit hoeft voor te doen. Dan heeft u jarenlang premie voor niets betaald.

Maar een uitvaartverzekering heeft nog meer voordelen:

  • Een uitvaartverzekering heeft, wanneer u bij een goede partij verzekerd bent (DELA, Yarden, Ardanta, Nuvema of Monuta), een hoger rendement dan een spaarrekening
  • Een uitvaartverzekering valt onder de fiscale box 3 vrijstelling
  • Het risico op vervroegd overlijden is met een uitvaartverzekering ook volledig verzekerd. Het maakt niet uit wanneer u komt te overlijden, er zal altijd uitgekeerd worden

Onthoud dat de dood een life-event met emotionele en vooral financiële impact betreft. Een goede uitvaartverzekering ontneemt niet alleen de financiële impact, maar ook veel zorgen voor uw nabestaanden. Denk goed na en laat u niet leiden door de aflevering van Radar of door mevrouw Verdegaal. Ze behandelen hier slechts een wanproduct, wat Centraal Beheer nooit had mogen en kunnen verkopen op deze manier. Het is daarom jammer dat andere uitvaartverzekeraars niet aan het woord zijn gelaten in deze uitzending. Zij worden hier namelijk flink in een slecht daglicht geplaatst door Radar en mevrouw Verdegaal.

Vergelijk uitvaartverzekeringen<< Terug naar alle kennisbank artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *