Uitvaartverzekering Kassa

Uitvaartverzekering kassa

Kassa is een bekend BNNVARA-programma waarin vaak onderzoek wordt gedaan naar klachten van consumenten. Tijdens de live tv-uitzending worden deze klachten, tips, tests en reportages behandeld.

De klachten, tips en tests die behandeld worden gaan ook regelmatig over uitvaartverzekering vergelijken. Vergelijken kan volgens Kassa interessant zijn. Want wie slim vergelijkt, bespaart een hoop geld. Benieuwd wat u op een uitvaartverzekering kunt besparen? Kijk dan zeker even rond op deze website.

Inhoudsopgave

Wanneer komt Kassa op tv?

Kassa is een kritisch consumentenprogramma van BNNVARA met actuele reportages, tests en individuele problemen. Iedere zaterdagavond om 19:05 uur is Kassa te zien op de zender van NPO 1, ook wel bekend als Nederland 1.

Kassa geeft als tip: vergelijk uitvaartverzekeringen

Een belangrijke eerste tip van Kassa is om uitvaartverzekeringen te vergelijken. De onderlinge verschillen in premies zijn volgens Kassa groot te noemen. Dermate groot dat u hier duizenden euro's op kunt besparen. Neem voor het vergelijken dus uw tijd en vergelijk verstandig. Kassa raad aan om u wel te verzekeren bij een grote uitvaartverzekeraar. Op deze website vergelijken we alleen de grootste en meest gerenommeerde partijen waar u, uw uitvaart kunt verzekeren.

Kassa over de verschillende soorten uitvaartverzekeringen

Kassa heeft de grootste verzekeraars van uitvaartverzekeringen in Nederland nader bekeken. Dit zijn DELA, Ardanta, Monuta, Yarden en Nuvema. Ze leveren drie verschillende soorten uitvaartverzekeringen. De natura verzekering, het natura bedrag en de geldverzekering.

De meest gekozen uitvaartverzekering is de natura uitvaartverzekering. Hierbij levert de uitvaartverzekeraar een vast pakket aan diensten, maar wat er precies in zit verschild per verzekeraar. Bij de natura bedrag uitvaartverzekering krijgt u ook natura diensten vergoed tot het bedrag waar u voor verzekerd bent. Met een natura bedrag uitvaartverzekering heeft u dus meer keuzevrijheid, u kunt zelf de diensten samenstellen. Bij de kapitaal uitvaartverzekering krijgen nabestaanden een vast bedrag uitgekeerd bij overlijden. Waar ze vervolgens dit geld aan uitgeven mogen zij zelf weten.

Kassa over indexering

Bij het afsluiten van een uitvaartverzekering is het volgens Kassa ook erg belangrijk om indexering toe te passen. Zo groeit het verzekerde bedrag voor uw uitvaart mee. Nabestaanden kunnen anders met onverwachte kosten geconfronteerd worden.

Een uitvaartverzekeraar welke indexering goed toepast is DELA. Maar ook Nuvema is een prima partij die dit goed toepast en berekend met lokale uitvaartprijzen. Beide verzekeraars controleren jaarlijks of de polis nog voldoet aan uw persoonlijke situatie. Zo weet u zeker dat uw polis nog up-to-date is, ondanks de jaarlijks stijgende uitvaartkosten. Dit doen ze volledig gratis voor u.

Uitvaartverzekering Kassa vergelijken

Op basis van het onderzoek van Kassa, over uitvaartverzekering vergelijken, komt naar voren dat u veel kunt besparen. Ook blijkt dat het vergelijken van uitvaartverzekeringen niet altijd even gemakkelijk is. Niet alle uitvaartverzekeringen zitten namelijk hetzelfde in elkaar. Uit onderzoek blijkt echter wel dat de natura uitvaartverzekering in de meeste gevallen de beste keuze is. Deze geven namelijk het beste rendement. Ze hebben echter wel als nadeel dat je niet zelf een uitvaartverzorger kunt kiezen. De betreffende uitvaartverzekeraar moet namelijk een samenwerking hebben met de door u gekozen uitvaartverzorger.

Bij ons kunt u eenvoudig zelf uitvaartverzekeringen vergelijken met onafhankelijke informatie. Zelf uitvaartverzekeringen vergelijken zorgt er ook voor dat u geen provisiekosten hoeft te betalen. Wanneer u behoefte heeft aan persoonlijk advies, dan moet u namelijk naar een onafhankelijke intermediair. Deze zal u volledig adviseren. U moet deze echter wel betalen. Gemiddelde kosten zijn dan al snel € 300 euro. Op deze website kunt u zich echter gratis oriënteren en zelf een bewuste keuze maken.

Een goede uitvaartverzekering bij een betrouwbare verzekeraar helpt u bij het zelf bepalen van de producten en diensten die uitgevoerd moeten worden wanneer u komt te overlijden. Met het afsluiten van een uitvaartverzekering neemt u zelf de verantwoordelijkheid. Zo laat u uw nabestaanden niet achter met onverwachte kosten en beslissingen die zij moeten nemen.

Kassa behandeld uitvaartverzekeringen in uitzending

Kassa heeft enige tijd geleden in haar uitzending het gehad over het onderwerp "uitvaartverzekeringen". Zij hebben hier de vraag gesteld "een uitvaartverzekering of toch zelf sparen"?  In deze aflevering zitten Bart Combée, directeur van de Consumentenbond en Edzo Doeve, directeur van DELA aan tafel om deze vraag te beantwoorden.

Bekijkt u rustig eens deze aflevering van Kassa om erachter te komen of een uitvaartverzekering van toegevoegde waarde is voor u. Let er echter wel bij op: wanneer u zelf geld opzij heeft gezet kunnen uw nabestaanden nog niet direct bij dit spaargeld. Zij zullen dit pas na uw overlijden erven. Uw nabestaanden dienen de kosten van de uitvaart dus wel zelf eerst voor te schieten.

Vergelijk uitvaartverzekeringen<< Terug naar alle kennisbank artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *