Uitvaartverzekering berekenen

Uitvaartverzekering berekenen

Wat kost een uitvaartverzekering per maand? Bent u benieuwd naar de premie voor een uitvaartverzekering? Bereken uw premie voor een uitvaartverzekering eenvoudig binnen 1 minuut online. Druk op de knop hieronder om de premie van alle uitvaartverzekeringen te vergelijken.

Inhoudsopgave

Premie uitvaartverzekering berekenen

Bereken de premie voor een uitvaartverzekering specifiek op uw wensen afgestemd. Bekijk via bovenstaande knop alle uitvaartverzekeringen van Nederland gerangschikt op premie. De weergegeven premie is gebaseerd op een 28-jarige. Gemiddeld genomen is dit de leeftijd waarop een uitvaartverzekering wordt afgesloten. Klik op het logo van de verzekeraar om de premie te berekenen specifiek op uw eigen situatie. U kunt de uitvaartverzekering daarna direct online afsluiten.

Wist u dat u met zelf sparen 12% meer betaalt voor de uitvaart dan met een uitvaartverzekering? En dat u met een uitvaartverzekering uw nabestaanden ontlast met moeilijke keuzes?

Waar bestaat de premie van een uitvaartverzekering uit?

U wilt natuurlijk een goede premie voor uw uitvaartverzekering. Maar waar bestaat de premie van een uitvaartverzekering nu precies uit? Verschillende uitvaartverzekeraars komen vaak tot verschillende premiehoogten. Maar in de basis zijn er drie zaken waar elke uitvaartverzekeraar zijn premie op bepaald:

  1. Leeftijd van de verzekerde
  2. Het aantal jaren dat u premie betaalt
  3. De hoogte van het verzekerde bedrag

Ga dus nooit uit van de zogenoemde vanaf premies. Deze vanaf premies zijn meestal gebaseerd op een leeftijd van 18 jaar. Maar niet altijd gebaseerd op hetzelfde verzekerde bedrag. Bij sommige kunt u zich namelijk al verzekeren vanaf € 1.500. Uiteraard niet representatief voor een gemiddelde uitvaart. Bij een ander begint het te verzekeren bedrag pas bij € 3.000. Wat overigens ook nog niet bepaald representatief is voor een gemiddelde uitvaart.

Houdt rekening met een verzekerd bedrag van minimaal € 6.000. Met dit bedrag heeft u een sobere uitvaart. Een gemiddelde uitvaart ligt al snel tussen de € 8.000 en € 10.000.

Begraven of cremeren?

Het is slim alvast rekening te houden met het feit of u liever begraven of gecremeerd wilt worden. Een crematie is namelijk in de regel zo'n € 1.500 voordeliger. Een begrafenis is duurder omdat u hier te maken krijgt met grafrechten. De grafrechten zorgen ervoor dat een begrafenis gemiddeld al snel € 1.500 — € 2.000 duurder uitvalt.

Leeftijd bij afsluiten uitvaartverzekering

De leeftijd bij het afsluiten van een uitvaartverzekering is een belangrijke graadmeter bij het bepalen van de premie. Hoe jonger u bent bij het afsluiten van een uitvaartverzekering, hoe lager de premie. Het is slim om op een zo jong mogelijke leeftijd te starten met een uitvaartverzekering.

Hoe ouder u wordt, hoe duurder de premie wordt. Maar ook des te moeilijker het wordt om een uitvaartverzekering af te sluiten. Bij het afsluiten van een uitvaartverzekering dient u namelijk ook een gezondheidsverklaring in te vullen. Lees ook eens ons artikel: op oudere leeftijd een uitvaartverzekering afsluiten.

Hoelang premie betalen?

De duur hoelang u premie moet betalen is van grote invloed op de hoogte van de premie. U kunt vaak voor de volgende termijnen kiezen: 10 jaar, 20 jaar, 30 jaar, tot 65 jaar, tot 80 jaar, tot 85 jaar, levenslang of een eenmalige koopsom.

Er zijn echter ook uitvaartverzekeraars waar u niet kunt kiezen. Hier betaalt u vaak premie tot een vaste leeftijd. Uitvaartverzekeraars waar u niet kunt kiezen zijn: Monuta en Nuvema.

Bij DELA, Yarden en Ardanta kunt u zelf een termijn kiezen. Echter, kunt u niet kiezen voor alle bovenstaande termijnen. De uitvaartverzekering van Yarden geeft u de meeste keuzevrijheid. Hier kunt u voor vrijwel alle termijnen kiezen. En op deze manier de hoogte van uw premie bepalen. Hoe kortere termijn u kiest, hoe minder u in totaal betaalt. Maar uiteraard is wel uw maandelijkse premie dan hoger. Maak dus een verstandige keuze.

Welke premielooptijd past bij mij?

Bij de keuze van de premielooptijd is het belangrijk om te kijken wat het best bij uw persoonlijke situatie past. Bij de keuze is het belangrijk om onderstaande stelregel in gedachten te houden:

  • Kiest u voor een kortere premielooptijd? Dan is het maandelijkse premiebedrag hoger. Maar u betaalt in totaal minder premie.
  • Kiest u voor een langere premielooptijd? Dan is het maandelijkse premiebedrag lager. Maar u betaalt in totaal meer premie.

Hoogte verzekerde bedrag

De hoogte van het verzekerde bedrag bepaald ook hoeveel premie u moet betalen. Logischerwijs is de premie voor een uitvaartverzekering met een verzekerd bedrag van € 10.000 duurder dan een uitvaartverzekering met een verzekerd bedrag van € 6.000.

Welk verzekerd bedrag past bij mij?

Een gemiddelde uitvaart kost vandaag de dag zo'n € 9.000. Dit is uiteraard ook afhankelijk van uw eisen en wensen. Hoeft het voor u allemaal niet zo spectaculair? Dan heeft u bijvoorbeeld aan zo'n € 7.000 al voldoende. Heeft u echter behoorlijk wat eisen en wensen aan uw uitvaart? Verzeker dan best voor bijvoorbeeld € 11.000. De meeste mensen kiezen echter voor een gemiddelde waarde van rond de € 9.000.

Daarnaast is het goed om te weten dat u bij veel uitvaartverzekeringen achteraf uw verzekerd bedrag nog kan aanpassen.

Premie berekenen voor een uitvaartverzekering?

Bent u geïnteresseerd geraakt in een uitvaartverzekering? Bereken uw premie dan bij verschillende uitvaartverzekeraars. Onderling kunnen de verschillen met betrekking tot de premie fors zijn. Maar ook de voorwaarden verschillen. Vergelijk dus verstandig.

Om de premie te berekenen voor een uitvaartverzekering, kunt u de onderlinge uitvaartverzekeringen vergelijken met elkaar. Zo bent u zeker van de goedkoopste uitvaartverzekering!

Vergelijk uitvaartverzekeringen<< Terug naar alle kennisbank artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *