Uitvaartverzekeraars

Uitvaartverzekeraars

In Nederland kennen we meerdere uitvaartverzekeraars. Hieronder een overzicht met de huidige uitvaartverzekeraars die momenteel actief zijn in Nederland. Ook vindt u hier een lijst met oude uitvaartverzekeraars die momenteel geen nieuwe uitvaartverzekeringen meer aanbieden of zijn overgenomen. Of wilt u gewoon weten wat de grootste uitvaartverzekeraars van Nederland zijn en wat hun marktaandeel is? Lees dan snel verder.

Inhoudsopgave

Grootste uitvaartverzekeraars

De grootste uitvaartverzekeraars momenteel actief binnen Nederland zijn DELA, Monuta, Ardanta en Lifetri.

Kleine uitvaartverzekeraars

De kleinere uitvaartverzekeraars momenteel actief binnen Nederland zijn Twenthe, PCuitvaart, DLE en EABN.

Marktaandeel uitvaartverzekeraars

In totaal heeft ruim 70 procent een uitvaartverzekering afgesloten. Het exacte marktaandeel per verzekeraar is echter niet met 100% zekerheid te zeggen. Voornamelijk de kleinere uitvaartverzekeraars hebben niet openbaar hoe groot hun klantenbestand is. Het aantal verzekerden in 2021 per verzekeraar sommen we hieronder op:

DELA

DELA is de grootste en bekendste verzekeraar van Nederland. Deze verzekeraar telt maar liefst 4,25 miljoen verzekerden. Recent heeft DELA het portfolio van verzekeraar Yarden overgenomen. Hierdoor zijn zij nog eens flink gegroeid in marktaandeel.

Ardanta

Ardanta is een verzekeringslabel van ASR verzekeringen. Ardanta heeft in het verleden verschillende verzekeringsportfolio's overgenomen en is hierdoor uitgegroeid tot de op één na grootste uitvaartverzekeraar. Met maar liefst 3,5 miljoen verzekerden in 2021 heeft Ardanta een flink marktaandeel in de uitvaartverzekeringsmarkt.

Monuta

Monuta is wat betreft marktaandeel de 3e grootste uitvaartverzekeraar binnen Nederland. Met maar liefst 1,4 miljoen verzekerden in 2021 liggen zij flink voor op de nr 4 in deze lijst.

Lifetri

Lifetri (in het verleden Nuvema) is de vierde grootste uitvaartverzekeraar van Nederland. Na de overname van Klaverblad heeft Lifetri zo'n 600.000 verzekerden.

Twenthe

Twenthe is een kleinere (lokale) uitvaartverzekeraar die zicht met name richt op de regio Twente. U bent echter niet verplicht om in deze regio te wonen, iedereen kan een uitvaartverzekering afsluiten bij Twenthe. Het aantal klanten van Twenthe is onbekend.

PC uitvaart

PC uitvaart (vroeger bekend onder de naam PC hooft) is een verzekeraar die zich vooral op noordwest-Nederland richt. Dit is dan ook de regio waar PC uitvaart zijn uitvaartlocaties heeft gevestigd. Het aantal verzekerden is onbekend.

DLE

DLE (De Laatste Eer) richt zich voornamelijk op het noorden van het land. Ze verzorgen uitvaarten als uitvaartverzorger in de provincies Friesland, Overijssel en Drenthe. Het aantal verzekeringsnemers dat DLE heeft is onbekend.

EABN

EABN (Eerste Algemene Begrafenisvereniging Nijkerk) verzekert en verzorgd uitvaarten in Midden-Nederland, voornamelijk in de directe omgeving van Nijkerk en omstreken. Het is niet bekend wat het aantal verzekerden is.

Oude uitvaartverzekeraars

Hieronder een lijst met oude uitvaartverzekeraars. Een aantal uitvaartverzekeraars of labels zijn gestopt met het aanbieden van een uitvaartverzekering, maar hebben nog wel klanten met een actieve uitvaartverzekering. Andere uitvaartverzekeraars of labels zijn gestopt met het aanbieden van een uitvaartverzekering en hebben ook hun klantenbestand verkocht aan een andere verzekeraar of zijn in hun geheel overgenomen.

 1. Algemeen belang is overgenomen door DELA
 2. Axent is overgenomen door Ardanta
 3. BudgetUitvaartPolis is overgenomen door DELA
 4. Centraal Beheer neemt geen nieuwe klanten meer aan en huidige klanten blijven verzekerd
 5. FBTO neemt geen nieuwe klanten meer aan en huidige klanten blijven verzekerd
 6. Florentis is overgenomen door Twenthe
 7. Interpolis neemt geen nieuwe klanten meer aan en huidige klanten blijven verzekerd
 8. Klaverblad is overgenomen door Lifetri
 9. Meeus neemt geen nieuwe klanten meer aan en huidige klanten blijven verzekerd
 10. NIVO is overgenomen door Ardanta
 11. Nortwest is overgenomen door Yarden
 12. OHRA neemt geen nieuwe klanten meer aan en huidige klanten blijven verzekerd
 13. PC Uitvaart biedt uitvaartverzekeringen aan via Ardanta
 14. Proteq is overgenomen door REAAL
 15. Polis direct neemt geen nieuwe klanten meer aan en huidige klanten blijven verzekerd
 16. Reaal neemt geen nieuwe klanten meer aan en huidige klanten blijven verzekerd
 17. SNS neemt geen nieuwe klanten meer aan en huidige klanten blijven verzekerd
 18. Univé is overgenomen door Monuta
 19. Yarden is overgenomen door DELA
 20. Zelf is overgenomen door Reaal
Vergelijk uitvaartverzekeringen<< Terug naar alle kennisbank artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *