Hoe lang premie betalen uitvaartverzekering

Hoe lang premie betalen uitvaartverzekering

Een uitvaartverzekering sluit u af om er zeker van te zijn dat uw nabestaanden uw uitvaart kunnen verzorgen en betalen. Sluit u geen uitvaartverzekering af, dan zullen uw nabestaanden voor de kosten moeten opdraaien.

Als u een uitvaartverzekering gaat afsluiten dan moet u daar maandelijks een premie voor betalen. Hoe lang u premie betaalt voor een uitvaartverzekering is afhankelijk van de verzekeraar waar u de uitvaartverzekering gaat afsluiten. Ook kunnen persoonlijke keuzes een rol spelen. Bij sommige verzekeraars kunt u zelf de betaaltermijn bepalen bij het afsluiten van de uitvaartverzekering. Wij vertellen u graag meer over de verschillende lengtes van het betalen van de premie. We nemen de uitvaartverzekeraars die u bij ons kunt vergelijken onder de loep.

Inhoudsopgave

Vijf manieren van premie betalen

U kunt de premie op vijf verschillende manieren betalen. U kunt kiezen voor maandelijks, per kwartaal, per halfjaar, jaarlijks of via een eenmalige koopsom.

Niet iedere uitvaartverzekeraar biedt alle vijf de manieren aan. In de meeste gevallen zult u de premie per maand betalen. Kijk dus goed waar u de uitvaartverzekering wilt afsluiten.

Wat gebeurt er als ik klaar ben met premie betalen?

Als u geen premie meer hoeft te betalen omdat de premiebetaaltermijn is verstreken, blijft u gewoon verzekerd. Bij een uitvaartverzekering bent u namelijk levenslang verzekerd. Als de betaaltermijn waarin u premie moet betalen versteken is, bent u vrijgesteld van het betalen van de premie. Na deze betaaltermijn loopt de uitvaartverzekering gewoon door, maar hoeft u geen premie meer te betalen.

Wat gebeurt er als ik voor de einddatum overlijd?

Ook als u overlijdt voordat de betaaltermijn verstreken is, bent u gewoon verzekerd. Vanaf het moment dat u de verzekering aangaat bent u direct voor het verzekerde bedrag verzekerd.

Hoe lang premie betalen?

Als u een uitvaartverzekering afsluit bent u levenslang verzekerd. Zodra u de verzekering heeft afgesloten bent u direct verzekerd voor de kosten van uw uitvaart. Hoe lang u premie betaalt, is afhankelijk van de verzekeraar waar u de uitvaartverzekering afsluit. Bij sommige verzekeraars staat de lengte van de betaaltermijn vast. Maar bij veel uitvaartverzekeraars kunt u zelf de betaaltermijn kiezen bij het afsluiten van de verzekering.

Zo kunt u bijvoorbeeld kiezen voor 10, 20 of 30 jaar lang premie betalen vanaf het moment dat de verzekering ingaat. Ook zijn er verzekeringen waarbij u tot een bepaalde leeftijd premie betaalt, veelal tot u 80 of 85 jaar bent. Hieronder zullen we de verschillende mogelijkheden per verzekeraar behandelen.

Ardanta

Bij Ardanta kunt u kiezen voor premie betalen tot uw 80ste levensjaar of voor de komende 30 jaar. Ook kunt u zelf bepalen of u de premie per maand, per kwartaal, per halfjaar of per jaar wilt betalen.

DELA

Coöperatie DELA biedt de mogelijkheid om de premie tot 65 jaar of levenslang te betalen.

Monuta

Bij Monuta betaalt u premie tot uw 85 jaar. Dit is de enige mogelijkheid die Monuta aanbiedt.

Nuvema

Bij Nuvema betaalt u premie tot uw 80 jaar. Dit is de enige mogelijkheid die Nuvema aanbiedt.

Yarden

Yarden is de meest flexibele uitvaartverzekering als het aankomt op het betalen van uw premie. Bij Yarden kunt u kiezen voor een looptijd van 10, 20 of 30 jaar. Ook kunt u ervoor kiezen om uw premie te betalen tot 65 of 85 jaar.

Welke betaaltermijn past bij mij?

Bij het bepalen hoe lang u premie wilt betalen voor uw uitvaartverzekering bedenk dan goed wat u maandelijks kunt missen. Algemeen geldt hoe korter de betaaltermijn, hoe minder premie u in totaliteit betaalt voor uw uitvaartverzekering. Wel zal de premie bij een kortere betaaltermijn hoger zijn dan bij een langere betaaltermijn.

Vergelijk begrafenisverzekeringen, crematieverzekeringen en uitvaartverzekeringen op onze website en bepaal zelf welke betaaltermijn het beste bij u past.

Vergelijk uitvaartverzekeringen<< Terug naar alle kennisbank artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *