Monuta

Premie: € 5,10
Verzekerd bedrag: € 6.000

Voordelen Monuta uitvaartverzekering

Tussentijds aanpasbaar
Nazorg voor nabestaanden
Ruim 1,5 miljoen klanten
Kinderen tot 18 jaar gratis meeverzekerd

Nadelen Monuta uitvaartverzekering

Klantenservice in het weekend niet bereikbaar

Contactgegevens Monuta

Adres:
Schumanpark 11
7336 AM Apeldoorn

Contactformulier / email
Ga naar het contactformulier

Telefoonnummer:
0800-022 22 92

Website:
www.monuta.nl

Monuta uitvaartverzekering

Monuta de uitvaartverzekeraar en uitvaartverzorger met de slogan “de steun bij ieder afscheid”. Monuta behoord tot een van de grootste uitvaartverzekeraars in Nederland met een klantenbestand van ruim 1,5 miljoen klanten. Daarom kan Monuta veel inkoopvoordeel behalen en voor iedereen een mooie en goed verzorgde uitvaart verzorgen.

Monuta missie

Na overlijden is het belangrijk dat het afscheid op een passende manier wordt ingevuld. Ruimte en persoonlijke aandacht is hierbij belangrijk. Maar ook inlevingsvermogen voor de wensen en daadkracht om deze uit te voeren staat bij Monuta hoog in het vaandel.

Monuta maakt voor iedereen een afscheid met een goed gevoel mogelijk. Monuta heeft jarenlange ervaring met het helpen van nabestaanden om het afscheid zo goed mogelijk in te vullen. zij voeren dit zelfs door tot hun slogan, namelijk Monuta de steun bij ieder afscheid.

Monuta uitvaartverzekeringen

Monuta heeft in totaal vijf verschillende uitvaartverzekeringen waartussen u kunt kiezen. Drie uitvaartverzekeringen met een vaste waarde en twee uitvaartverzekeringen waarbij u zelf de waarde kunt bepalen. We zullen hieronder de vijf verschillende uitvaartverzekeringen samenvatten.

Monuta Uitvaart Basis

 • Dienstenpakket t.w.v. € 4.500
 • Vrij te besteden bedrag: € 2.500
 • Monuta verzorgt uw uitvaart

Totale uitvaart t.w.v. € 7.000

Monuta Uitvaart Plus

 • Dienstenpakket t.w.v. € 4.500
 • Vrij te besteden bedrag: € 4.000
 • Monuta verzorgt uw uitvaart

Totale uitvaart t.w.v. € 8.500

Monuta Uitvaart Top

 • Dienstenpakket t.w.v. € 4.500
 • Vrij te besteden bedrag: € 5.500
 • Monuta verzorgt uw uitvaart

Totale uitvaart t.w.v. € 10.000

Monuta Uitvaart Flexibel

 • Dienstenpakket t.w.v. € 4.500
 • Vrij te besteden bedrag is zelf te bepalen
 • Monuta verzorgt uw uitvaart

Naast het dienstenpakket t.w.v. € 4.500 bepaalt u zelf welk bedrag u vrij te besteden extra wilt meeverzekeren.

Monuta Uitvaart Geld

 • Kapitaal verzekering
 • Bepaal zelf de waarde van de uitvaart
 • Het verzekerd bedrag is vrij te besteden door nabestaanden

U bepaalt zelf welk bedrag u voor de uitvaart verzekert.

Monuta dienstenpakket

Monuta biedt standaard uitvaartverzekeringen aan die bestaan uit een pakket van diensten en producten en een vrij te besteden geldbedrag. Met het dienstenpakket wat bestaat uit diensten en producten – ook wel naturapakket genoemd – verzorgd Monuta de volledige uitvaart. Het vrij te besteden geldbedrag kunnen uw nabestaanden besteden voor aanvullende uitvaartkosten.

De kosten van een uitvaart stijgen jaarlijks, daarom bekijkt Monuta ieder jaar opnieuw wat de kosten voor de producten en diensten uit het pakket zijn. Monuta zal ieder jaar opnieuw uw premie hierop aanpassen, dit wordt ook wel indexering genoemd. Hierdoor betaalt u ieder jaar iets meer premie maar bent u zeker dat u altijd goed verzekerd blijft.

Monuta uitvaartverzekering in geld

Bij Monuta kunt u ook kiezen voor een uitvaartverzekering in geld, ook wel kapitaalverzekering genoemd. Hierbij zal er alleen een geldbedrag worden uitgekeerd aan uw nabestaanden. Met dit geldbedrag kunnen uw nabestaanden vervolgens de kosten van uw uitvaart mee betalen.

Monuta’s keurmerken

Monuta heeft een tweetal keurmerken. Deze twee keurmerken zullen we hieronder nader toelichten.

Keurmerk klantgericht verzekeren

Monuta wilt iedereen graag een passende uitvaartverzekering bieden. Omdat Monuta het belangrijk vindt dat u als klant begrijpt wat de verzekering inhoudt, heeft Monuta doen besluiten zich te kwalificeren voor dit keurmerk.

Monuta is daarom sinds maart 2011 in het bezit van het Keurmerk Klantgericht Verzekeren. Doordat Monuta in het bezit is van dit keurmerk betekent dat zij voldoen aan de kwaliteitscriteria van de Stichting toetsing verzekeraar. Monuta kan en moet u daarom als klant duidelijk informeren over haar verzekeringen, zodat u duidelijk en op een eenvoudige wijze de verzekering kunt kiezen die bij u past.

Het keurmerk

Uitvaartverzekeraars met het Keurmerk Klantgericht Verzekeren moeten aan zeventien normen voldoen. Deze normen vallen onder drie prestatiegebieden en het kwaliteitssysteem:

 • Verzekeringen die u begrijpt
  • Heldere informatie en voorlichting.
 • Verzekeringen die bij u passen
  • Monuta biedt u alleen maar verzekeringen aan die toegevoegde waarde voor u hebben. Uw persoonlijke situatie blijft bovendien niet altijd hetzelfde en daar houdt Monuta zoveel mogelijk rekening mee.
 • Goede service
  • Monuta is duidelijk over haar reactietermijnen op vragen, brieven en e-mails.
  • Monuta is duidelijk over de klachtenprocedure en de rapportage over die klachten.
  • Goede telefonische bereikbaarheid.
 • Getoetst kwaliteitsbeleid
  • Monuta is duidelijkheid over de omgang met fraudeurs.
  • Informatie over wat klanten van Monuta vinden.
  • Hoe Monuta als verzekeraar belegt. Monuta belegt de premies van klanten, net zoals andere verzekeraars dat ook doen.

Keurmerk uitvaartzorg

Het keurmerk uitvaartzorg is een keurmerk van stichting keurmerk uitvaartzorg. Monuta heeft als een van de eerste bedrijven dit keurmerk ontvangen en daar is Monuta enorm trots op. Met dit keurmerk bent u zeker van kwalitatief goede dienstverlening in de uitvaartbranche. Aan het keurmerk ziet u direct dat u te maken heeft met een kwalitatief goede uitvaartorganisatie.

Het keurmerk uitvaartzorg helpt mensen bij het kiezen van een uitvaartonderneming die kwaliteit biedt. Uitvaartverzorgers met het keurmerk zijn gegarandeerd deskundig, betrouwbaar en transparant. Doordat het een belangrijk keurmerk is ziet u steeds vaker uitvaartverzorgers met dit keurmerk.

Jaarlijks wordt Monuta getoetst door een onafhankelijke instelling of zij nog aan de hoge kwaliteitseisen voldoen. Niet alleen uitvaartorganisatie Monuta, maar ook al haar uitvaartcentra en/of crematoria. Zo kunt u ten alle tijden vertrouwen op de deskundigheid van Monuta. Maar niet alleen Monuta zelf, ook al haar uitvaartondernemers worden getoetst op deskundigheid. Want ondanks al het verdriet, willen u en andere nabestaanden een goede herinnering overhouden aan het afscheid van de overledene. Negatieve ervaringen zijn het laatst waar u op zit te wachten.

Met het keurmerk uitvaartzorg bent u altijd zeker van zes zekerheden. U kunt erop vertrouwen dat de dienstverlening van alle keurmerkhouders aan onderstaande zes eisen voldoet. Jaarlijks toetst een onafhankelijke instelling of er nog aan deze hoge kwaliteitseisen wordt voldaan.

Heldere afspraken over uitvoering

Alle gemaakte afspraken worden schriftelijk vastgelegd door de uitvaartverzorger. Ook wanneer deze zouden wijzigen. Zo komt u nooit voor verrassingen te staan.

Transparante kostenbegroting

Alle gemaakte prijsafspraken worden ook schriftelijk vastgelegd. Eveneens geldt ook hier wanneer deze wijzigen zal dat aangepast worden.

Goede organisatie van de uitvaart

De uitvaartondernemer garandeert een correcte uitvoering van de uitvaart. Hij of zij stelt voor elke uitvaart een uitgebreid dossier samen.

Vakbekwaam personeel

Al het personeel van de uitvaartondernemer is gekwalificeerd. Een uitvaartleider moet minimaal 25 uitvaarten per jaar geregeld of uitgevoerd hebben in de laatste 2 jaar. Zo weet u zeker dat de uitvaartleider zijn of haar vak verstaat.

Doelmatige klachtenafhandeling

Alle klachten dienen adequate afgehandeld te worden. Indien de klacht niet in samenspraak tussen de uitvaartverzorger en de opdrachtgever kan worden opgelost, wordt de klacht in behandeling genomen door stichting klachteninstituut uitvaartwezen.

Klanttevredenheidsonderzoek

Iedere keurmerkhouder is verplicht elk jaar een klanttevredenheidsonderzoek uit te voeren. Op basis van de resultaten uit dit onderzoek dient te uitvaartverzorger waar nodig zijn dienstverlening aan te passen.

Bekijk onderstaande animatiefilm van stichting keurmerk uitvaartzorg. Hierin wordt nog even helder en duidelijk uitgelegd waar het keurmerk uitvaartzorg voor staat.

Meer informatie over Monuta vindt u op www.monuta.nl.