Uitvaartverzekering

Beste uitvaartverzekering

Vind de beste uitvaartverzekering voor uw situatie. Hieronder vergelijkt u alle uitvaartverzekeringen van Nederland.

Leeftijd

Getoonde premies zijn berekend met de geboortedatum:
15-02-1997 (27 jaar)

Premie

Klik op bekijken om de premie te zien die u betaalt.
1
Klanttevredenheid
9,5
Bedenktijd
30 dagen
Verzekerd bedrag
€ 9.000
Dienstenpakket € 2.500 & vrij te besteden € 6.500
Kinderen tot 18 jaar gratis meeverzekerd
Complete uitvaart naar uw persoonlijke wensen
€ 6
,72
per maand
Bekijken
2
Klanttevredenheid
9,6
Bedenktijd
30 dagen
Verzekerd bedrag
€ 9.000
Dienstenpakket € 7.200 & vrij te besteden € 1.800
Tot 25 jaar een lagere premie voor uw kinderen
Coöperatie met 3 miljoen leden, ruim 85 jaar ervaring in het verzorgen van uitvaarten
€ 7
,78
per maand
Bekijken
3
Klanttevredenheid
8,3
Bedenktijd
30 dagen
Verzekerd bedrag
€ 9.000
Vrij te besteden € 9.000
Kinderen tot 21 jaar gratis meeverzekerd
Uitkering in geld, volledige keuzevrijheid
€ 10
,07
per maand
Bekijken
Toon alle 7 uitvaartverzekeringen
Deze vergelijking betreft geen financieel advies, u bent zelf verantwoordelijk voor uw keuzes.
Benieuwd hoe wij vergelijken en wie wij zijn? Lees dan hier alles over ons.
Are you looking for an English comparison? Compare funeral insurances.

Waarom een uitvaartverzekering?

  • 70% van de Nederlanders heeft een uitvaartverzekering.
  • U heeft 30 dagen bedenktijd.
  • Het totaalbedrag dat u aan premie betaalt is minder dan wanneer u zelf spaart.
  • Een uitvaartverzekering is uniek onder de verzekeringen, deze keert gegarandeerd uit bij overlijden. U betaalt dus nooit voor niets premie.

Veelgestelde vragen over de beste uitvaartverzekering

Wat is de beste uitvaartverzekering?

Op deze vraag is geen eenzijdig antwoord te geven. Iedereen heeft andere wensen wat zij belangrijk vinden. Voor de een kan dit de premie zijn, terwijl de ander juist een grote keuzevrijheid wilt. Wel kan het handig zijn om rekening te houden met onafhankelijke testresultaten over uitvaartverzekeringen.

Is de duurste ook de beste uitvaartverzekering?

Nee, de duurste uitvaartverzekering hoeft zeker niet de beste uitvaartverzekering te zijn. DELA is bijvoorbeeld 4x op rij verkozen tot beste uitvaartverzekering door de Consumentenbond en hebben de goedkoopste premie.

Een goede uitvaartverzekering

Bij Uitvaartverzekeringvergelijkenloont.nl vindt u snel en eenvoudig de beste uitvaartverzekering. Met onze gebruiksvriendelijke vergelijker kunt u eenvoudig uitvaartverzekeringen vergelijken, zodat u zeker bent van de beste uitvaartverzekering van 2023. We vergelijken de uitvaartverzekering op premie en voorwaarden, zodat u eenvoudig en snel een goede uitvaartverzekering kunt vinden.

Beste uitvaartverzekering

Beste uitvaartverzekering 2023

De beste uitvaartverzekering van 2023 is uiteraard niet voor iedereen hetzelfde. Om de beste uitvaartverzekering voor uw situatie te vinden is het belangrijk om uzelf af te vragen wat u belangrijk vindt. Zo kan het zijn dat u het belangrijk vindt om niet teveel te betalen, dat kinderen gratis mee te verzekeren zijn of dat u een geldbedrag krijgt uitgekeerd i.p.v. diensten.

Om de beste uitvaartverzekering te vinden is het van belang om duidelijk te hebben wat u belangrijk vindt. Alleen dan kan de beste uitvaartverzekering gevonden worden. Vergelijk uw wensen in onze uitvaartverzekering vergelijker en bepaal wat voor u de beste uitvaartverzekering is.

Beste uitvaartverzekering testen

Om het vinden van de beste uitvaartverzekering een stuk eenvoudiger te maken kan gekeken worden naar onafhankelijke testen. Uitvaartverzekeringen worden regelmatig getest door onafhankelijke testorganisaties zoals de Consumentenbond en WUA. Deze testen kunnen u goed op weg helpen bij het vinden van de beste uitvaartverzekering van 2023.

Beste uitvaartverzekering WUA

Bij de testen van WUA laat men consumenten op smartphones en desktops zich oriënteren op het afsluiten van een uitvaartverzekering. Consumenten zijn vrij om zich bij alle uitvaartverzekeraars te oriënteren en mogen eender welke uitvaartverzekering afsluiten.

Er wordt gekeken welke uitvaartverzekeraars ze tegenkomen, en welke uitvaartverzekeraars hun voorkeur heeft. Wat ze ervaren? En welke uitvaartverzekering willen ze afsluiten? En vooral waarom? Of waarom niet?

Resultaten beste uitvaartverzekering WUA 2022

De laatste test van het WUA is uitgevoerd in Augustus 2022. In de vorige test (Maart 2022) kwam Monuta als beste uitvaartverzekering naar voren met 41 punten. Zij kwamen toen verreweg als beste uit de test. In de nieuwste meting van augustus 2022 is de eerste plaats echter overgenomen door DELA met 49 punten. Zowel Monuta als DELA scoren op consumentenovertuiging erg goed.

Wat opvalt in de verschillen tussen augustus 2022 en maart 2022 is dat de verschillen tussen Monuta en DELA groter zijn geworden in het voordeel van DELA. Dit zou dus kunnen betekenen dat DELA zijn zaakjes steeds beter op orde begint te krijgen. Wij vinden het in ieder geval een positief signaal richting uitvaartverzekeraar DELA.

Beste uitvaartverzekering Consumentenbond

Wat is de beste uitvaartverzekering en welke uitvaartverzekering komt als beste uit de test bij de Consumentenbond? De Consumentenbond test uitvaartverzekeringen vooral op premie en inhoud van de verzekering. Ze kijken of de verzekeringen goed in elkaar steken en of het rendement van de verzekering goed is. Een goede graadmeter om de beste uitvaartverzekering te vinden is dus de uitvaartverzekeringen test van de Consumentenbond.

Resultaten beste uitvaartverzekering Consumentenbond 2016

Hieronder de belangrijkste constateringen van de laatste Consumentenbond test in februari 2016. Belangrijk is om u te realiseren dat deze test niet geheel actueel meer is, we leven momenteel namelijk in 2023. Uitvaartverzekeraars zitten niet stil en proberen hun verzekeringen steeds te verbeteren naar wensen van de consument. De test in 2016 is de laatste test van de in totaal vier keer dat de Consumentenbond uitvaartverzekeringen heeft getest.

De volledige Consumentenbond test over uitvaartverzekeringen kunt u nalezen in de Consumentengids van februari 2016. Hieronder geven we u de belangrijkste constateringen die de Consumentenbond heeft gemaakt over de 3 grootste uitvaartverzekeraars van Nederland.

DELA

De Consumentenbond is kort en bondig: Bij de natura uitvaartverzekeringen scoort DELA het best, op voorwaarde dat u de uitvaart door DELA laat verzorgen. In alle 4 de testen kwam DELA goed uit de test.

In de test van februari 2016 scoort DELA op prijsniveau premie 5 uit 5 sterren.

Monuta

De Consumentenbond constateert dat bij Monuta de grafkosten voor een begrafenis niet in het standaardpakket zijn opgenomen. De grafkosten dienen betaald te worden met het geldbedrag dat u kunt bijverzekeren, variërend van € 1.600 tot € 9.600. Uiteraard zijn de grafkosten niet van toepassing bij een crematie.

In de test van februari 2016 scoort Monuta op prijsniveau premie 4 uit 5 sterren.

Ardanta

Ardanta is zelf geen uitvaartverzorger, ze bieden puur en alleen uitvaartverzekeringen aan. Bij Ardanta heeft u dus vrije keuze in welke uitvaartverzorger u de uitvaart wilt laten verzorgen. Wel betekent dit dat u qua rendement minder krijgt dan bijvoorbeeld bij DELA of Monuta die ook zelf uitvaarten kunnen verzorgen.

In de test van februari 2016 scoort Ardanta op prijsniveau premie 3 uit 5 sterren.

Beste uitvaartverzekering op premie

Om de beste uitvaartverzekering te bepalen is de premie die betaalt moet worden voor de uitvaartverzekering een belangrijk gegeven. Dit bent u immers elke maand opnieuw kwijt aan de verzekering. Kijk niet alleen naar de maandelijkse premie, kijk ook vooral wat er over de volledige periode aan premie betaald moet worden.

Vaak kunt u kiezen uit meerdere periode tot wanneer of hoelang u premie dient te betalen. Dit kan bijvoorbeeld tot uw overlijden zijn, tot u 65 jaar wordt of bijvoorbeeld de komende 10, 20 of 30 jaar zijn. Door de periode dat u premie betaalt te verkorten kunt u flink besparen op de totale premie. Bekijk dus goed wat uw mogelijkheden zijn bij een bepaalde uitvaartverzekeraar.

Het is niet bij iedere verzekeraar mogelijk om de betaaltermijn te verkorten of alle bovengenoemde opties te kiezen.

Beste uitvaartverzekeringen Consumentenbond

De beste uitvaartverzekering is niet voor iedereen hetzelfde. Iedereen stelt namelijk andere eisen en wensen aan een uitvaartverzekering. De Consumentenbond kan u echter wel een stukje op weg helpen in uw zoektocht naar de beste uitvaartverzekering. De Consumentenbond test uitvaartverzekeringen op prijs en inhoudt. Ze bekijken of een uitvaartverzekering voldoende rendement geeft en of de verzekering wel goed in elkaar zit. Tevens bekijken ze ook of u niet voor iets betaalt waar u niets aan heeft.

Het is daarom slim om deze Consumentenbond test eens op uw gemak door te nemen. De meest recente test over uitvaartverzekeringen kunt u vinden in de Consumentengids van februari 2016. Deze is dus helaas niet heel accuraad meer. Uitvaartverzekeringen kunnen in de loop der tijd veranderd zijn, of een verzekeraar heeft zijn uitvaartverzekeringen pakket volledig op de schop gegooid. U kunt de test meenemen in uw beslissing, maar kijk ook zeker even verder.

Beste uitvaartverzekering DELA

De uitvaartverzekering van DELA heeft in elke test goed gescoord en is daarmee een prima keuze. Wanneer u op zoek bent naar een natura uitvaartverzekering, is DELA een goede keuze. De uitvaartverzekering van Yarden scoort ook hoog. Yarden is daarmee een prima uitvaartverzekering wanneer u een kapitaal uitvaartverzekering zoekt. Deze testresultaten zijn natuurlijk een goede graadmeter, zodat u geen kat in de zak koopt. Het is daarom aan te raden uitvaartverzekeringen te vergelijken om op die manier een weloverwogen keuze te maken.

Nadat u een uitvaartverzekering heeft afgesloten heeft u minimaal 14 dagen bedenktijd. Dit betekent dat u achteraf altijd zonder opgaaf van reden de overeenkomst kunt beëindigen.

De beste uitvaartverzekering

Wij vergelijken alleen grote gerenommeerde uitvaartverzekeraars die staan geregistreerd bij de autoriteit financiële markten (AFM). Dit betekent dat u sowieso een goede uitvaartverzekering afsluit wanneer u een uitvaartverzekering afsluit bij een van bovenstaande uitvaartverzekeraars. In onze vergelijking hebben we alle uitvaartverzekeringen van Nederland opgenomen, zodat u een goed beeld van verzekeringen krijgt.

Vergelijk bijvoorbeeld de verzekeringen van DELA, Ardanta en Monuta op de aspecten die voor u belangrijk zijn en maak aan de hand daarvan uw keuze. Met al deze uitvaartvaartverzekeraars maakt u geen verkeerde keuze, zij zijn namelijk allemaal gespecialiseerd om voor u een goed verzorgde uitvaart te regelen. Zij zullen uw nabestaanden goed begeleiden en ondersteunen tijdens het regelen van uw uitvaart en het is ook mogelijk om zelf al een heleboel specifieke wensen vast te laten leggen. Deze moeilijke tijd met het dierbare verlies is namelijk al moeilijk genoeg voor uw nabestaanden.

Beste uitvaartverzekering vinden

De beste uitvaartverzekering is per persoon verschillend, het is dan ook heel persoonlijk. De beste uitvaartverzekering voor u hoeft niet dezelfde te zijn als voor uw partner. De beste uitvaartverzekering kan bijvoorbeeld afhankelijk zijn van uw wensen, budget en/of onafhankelijke testen zoals de Consumentenbond of WUA. Iedereen wilt ervoor zorgen dat nabestaanden goed verzorgd achterblijven, zowel financieel als emotioneel. Ook moet de uitvaart netjes geregeld worden door de verzekeraar, zodat uw nabestaanden een onbezorgde uitvaart ontvangen. Het laatste wat u wilt is dat uw nabestaanden nog veel moeilijke keuzes moeten maken.

Het is belangrijk om te weten wat u precies wilt. Uw keuzes en wensen bepalen onder andere wat voor u de beste uitvaartverzekering van 2023 is. Er bestaat een natura uitvaartverzekering en een kapitaal uitvaartverzekering. Bij een natura uitvaartverzekering verzorgd de uitvaartverzekeraar uw volledige uitvaart, bij een kapitaal uitvaartverzekering zullen uw nabestaanden een geldbedrag uitgekeerd krijgen waarmee zij zelf de uitvaart kunnen regelen en bekostigen. De meerderheid kiest voor een natura uitvaartverzekering, zodat alle zorg uit handen wordt genomen. Door een goede vergelijking te maken komt u snel tot de beste uitvaartverzekering voor u zelf.

Welke uitvaartverzekering is het beste?

Welke uitvaartverzekering voor u het beste is hangt af van meerdere zaken. U weet al welke uitvaartverzekering de beste uitvaartverzekering is volgens de Consumentenbond. Maar wat is nu de beste uitvaartverzekering wanneer u bijvoorbeeld specifiek op zoek bent naar een kapitaal of natura uitvaartverzekering?

Beste kapitaal uitvaartverzekering

Bij een kapitaal uitvaartverzekering wordt bij overlijden een geldbedrag uitgekeerd aan uw nabestaanden. Met dit geldbedrag kunnen uw nabestaanden vervolgens geheel naar eigen wens uw uitvaart mee bepalen en betalen. Dit type uitvaartverzekering geeft u en uw nabestaanden meer vrijheid in het bepalen hoe u de uitvaart wenst, maar u moet tegelijkertijd wel meer zelf regelen.

De beste kapitaal uitvaartverzekering is de uitvaartverzekering van Yarden. De Consumentenbond beoordeeld Yarden als één ven de betere verzekeringen. Prijs kwalitatief komt Yarden dus erg goed voor de dag.

Helaas kunt u bij Yarden momenteel geen uitvaartverzekering meer afsluiten. Dit komt door de huidige financiële problemen. Hierdoor zijn zij genoodzaakt geweest om te stoppen met het aannemen van nieuwe verzekeringsnemers.

Beste natura uitvaartverzekering

Zoals de naam al doet vermoeden is een natura uitvaartverzekering een uitvaartverzekering die uitkeert in producten en diensten. Een natura uitvaartverzekering bestaat uit een basispakket die voor iedere uitvaart nodig is. In veel gevallen wordt een natura uitvaartverzekering nog aangevuld met een klein geldbedrag. Met dit geldbedrag kunt uzelf en/of uw nabestaanden specifieke wensen laten vervullen die niet zijn opgenomen in het basispakket. Omdat direct alles geregeld is kiest de meerderheid van de Nederlanders voor een natura uitvaartverzekering.

De beste natura uitvaartverzekering is zonder twijfel de uitvaartverzekering van DELA. DELA biedt waardevaste natura uitvaartverzekeringen aan en komt met deze verzekeringen goed uit de test. In de vier keer dat de Consumentenbond uitvaartverzekeringen heeft getest, kwam DELA steeds erg goed uit de test. Eveneens met een hoog (bewezen) rendement over de laatste 10 jaar is DELA een prima keus.

Uitvaartverzekering afsluiten

Om de beste uitvaartverzekering voor uzelf te bepalen zult u dus moeten nagaan wat uw wensen zijn en wat het beste bij u past als persoon. De eerste keuze die u moet maken is of u een natura of een kapitaal uitvaartverzekering wilt. Aan de hand van deze keuze vervallen namelijk al een aantal uitvaartverzekeringen voor u. Zet daarom alles goed op een rij voor uzelf en maak een vergelijking. Vervolgens kunt u eenvoudig de beste uitvaartverzekering afsluiten.

Meer onafhankelijke informatie

Voor meer onafhankelijke informatie kunt u ook kijken bij de Consumentenbond of het Nibud.

Hoe vergelijken we uitvaartverzekeringen?

Wilt u meer weten over hoe we uitvaartverzekeringen vergelijken? U kunt meer informatie lezen op de pagina hoe vergelijken wij.