Monuta

Monuta de uitvaartverzekeraar en uitvaartverzorger met de slogan “de steun bij ieder afscheid”. Monuta behoord tot een van de grootste uitvaartverzekeraars in Nederland met een klantenbestand van ruim 1,6 miljoen klanten. Daarom kan Monuta veel inkoopvoordeel behalen en voor iedereen een mooie en goed verzorgde uitvaart verzorgen.

Monuta missie

Na overlijden is het belangrijk dat het afscheid op een passende manier wordt ingevuld. Ruimte en persoonlijke aandacht is hierbij belangrijk. Maar ook inlevingsvermogen voor de wensen en daadkracht om deze uit te voeren staat bij Monuta hoog in het vaandel.

Monuta maakt voor iedereen een afscheid met een goed gevoel mogelijk. Monuta heeft jarenlange ervaring met het helpen van nabestaanden om het afscheid zo goed mogelijk in te vullen. zij voeren dit zelfs door tot hun slogan, namelijk Monuta de steun bij ieder afscheid.

Monuta uitvaartverzekering

Bij Monuta is de keuze eenvoudig en heeft u de keuze uit slechts een verzekering, deze uitvaartverzekering kunt u volledig naar wens en flexibel samenstellen zoals u dat zelf wenst. U kunt bij Monuta een bedrag van € 6.500 tot maximaal € 15.000 verzekeren. Hierbij is een vast bedrag van € 2.000 is gereserveerd voor de Monuta uitvaartverzorger. De rest van het verzekerde bedrag is vrij te besteden, zodat u de uitvaart bij Monuta volledig naar wens kunt laten uitvoeren. Hoe hoog u de verzekering afsluit? Dat ligt voor een groot deel aan uw wensen en hoe u uw uitvaart precies voor u ziet. Monuta zelf geeft aan dat de gemiddelde uitvaartkosten tussen € 6.500 en  € 11.000 ligt. Het is verstandig om uzelf voor een juist bedrag te verzekeren. Momenteel is het meest gekozen bedrag € 9.000.

Monuta vindt dat iedereen uniek is, daarom heeft de verzekering van Monuta geen vaste lijst met producten. Bij Monuta krijgt u dus alleen diensten, daarom is het gereserveerde bedrag voor de Monuta uitvaartverzorger slechts € 2.000. Nabestaanden gebruiken het vrij te besteden bedrag om de uitvaart samen met de Monuta uitvaartverzorger vorm te geven en te bepalen welke producten gebruikt worden. Voorbeelden zijn bijvoorbeeld: het rouwvervoer, welke uitvaartkist en welke urn of grafsteen. De Monuta uitvaartverzorger helpt de nabestaanden met het vormgeven van de uitvaart.

U kunt bij Monuta al een uitvaartverzekering afsluiten vanaf een verzekerd bedrag van € 6.500 tot maximaal € 15.000. Wat voor type uitvaart u ook wenst, Monuta kan een uitvaart voor ieder type budget verzorgen. De hoogte van het vrij te besteden bedrag is afhankelijk van uw persoonlijke wensen. De hoogte van de Monuta uitvaartpolis is later altijd nog aan te passen, zo bent u altijd flexibel in het aanpassen van uw Monuta uitvaartverzekering. Alle kosten worden betaald vanuit de uitvaartverzekering.

Monuta uitvaartverzorger

De Monuta uitvaartverzorger helpt nabestaanden met het regelen en vormgeven van de uitvaart. Ook bij moeilijke keuzes zal de uitvaartverzorger nabestaanden bijstaan om een goede en juiste keuze te maken. De Monuta uitvaartverzorger staat 24/7 klaar voor de nabestaanden en zorgt voor een mooi en bijzonder afscheid.

Vrij besteedbaar bedrag

Het vrij besteedbare bedrag kan naar wens besteed worden door de nabestaanden zodat de uitvaart volledig naar wens vormgegeven kan worden. Zij kunnen zelf kiezen waar zij het bedrag voor de uitvaart aan uitgeven. De Monuta uitvaartverzorger kan hierin uiteraard adviseren. Ook kunt u zelf bij Monuta uw uitvaartwensen van tevoren vast laten leggen.

Monuta dienstenpakket

Een uitvaartverzorger die nabestaanden bij de hand neemt bij een uitvaart is onmisbaar. Er komt veel op uw nabestaanden af bij een overlijden. De Monuta uitvaartverzorger helpt nabestaanden met het verzorgen van een bijzonder afscheid, geheel naar wenst van de overledene en de nabestaanden.

De Monuta uitvaartverzorger helpt en zorgt onder andere voor het volgende:

 • Geeft informatie over de mogelijkheden rondom de uitvaart
 • Bespreken van alle persoonlijke wensen van de overledene en nabestaanden voor een geheel persoonlijk en bijzonder afscheid
 • Regelen van de zaken rondom de uitvaart
 • Begeleiden van de ceremonie op de dag van de uitvaart
 • Aangifte van overlijden bij de gemeente

Monuta biedt standaard uitvaartverzekeringen aan die bestaan uit een pakket van diensten en een vrij te besteden geldbedrag. Met het dienstenpakket wat bestaat uit diensten – ook wel naturapakket genoemd – verzorgd Monuta de volledige uitvaart. Het vrij te besteden geldbedrag kunnen nabestaanden besteden voor aanvullende uitvaartkosten.

De kosten van een uitvaart stijgen jaarlijks, daarom bekijkt Monuta ieder jaar opnieuw wat de kosten van een gemiddelde uitvaart ongeveer zijn. Monuta zal ieder jaar opnieuw uw premie en verzekerde bedrag hierop aanpassen, dit wordt ook wel indexering genoemd. Hierdoor betaalt u ieder jaar iets meer premie maar bent u zeker dat u altijd goed verzekerd blijft.

Monuta uitvaartverzekering in geld

Bij Monuta kunt u niet kiezen voor een volledige uitvaartverzekering in geld, ook wel kapitaalverzekering genoemd. Er is standaard altijd € 2.000 voor de Monuta uitvaartverzorger gereserveerd. Een uitvaartverzorger heeft u echter altijd nodig. Bij Monuta zijn er geen producten verzekerd, dit betekent dat u alle vrijheid heeft om zelf de uitvaart vorm te geven.

Als u geen gebruik maakt van de Monuta uitvaartverzorger dan wordt alleen het vrij besteedbare bedrag uitgekeerd door Monuta. Hierbij zal er alleen een geldbedrag worden uitgekeerd aan uw nabestaanden. Met dit geldbedrag kunnen uw nabestaanden vervolgens de kosten van uw uitvaart mee betalen.

Keurmerken Monuta

Monuta heeft een tweetal keurmerken. Deze twee keurmerken zullen we hieronder nader toelichten.

Keurmerk klantgericht verzekeren

Monuta wilt iedereen graag een passende uitvaartverzekering bieden. Omdat Monuta het belangrijk vindt dat u als klant begrijpt wat de verzekering inhoudt, heeft Monuta doen besluiten zich te kwalificeren voor dit keurmerk.

Monuta is daarom sinds maart 2011 in het bezit van het Keurmerk Klantgericht Verzekeren. Doordat Monuta in het bezit is van dit keurmerk betekent dat zij voldoen aan de kwaliteitscriteria van de Stichting toetsing verzekeraar. Monuta kan en moet u daarom als klant duidelijk informeren over haar verzekeringen, zodat u duidelijk en op een eenvoudige wijze de verzekering kunt kiezen die bij u past.

Het keurmerk

Uitvaartverzekeraars met het Keurmerk Klantgericht Verzekeren moeten aan zeventien normen voldoen. Deze normen vallen onder drie prestatiegebieden en het kwaliteitssysteem:

 • Verzekeringen die u begrijpt
  • Heldere informatie en voorlichting.
 • Verzekeringen die bij u passen
  • Monuta biedt u alleen maar verzekeringen aan die toegevoegde waarde voor u hebben. Uw persoonlijke situatie blijft bovendien niet altijd hetzelfde en daar houdt Monuta zoveel mogelijk rekening mee.
 • Goede service
  • Monuta is duidelijk over haar reactietermijnen op vragen, brieven en e-mails.
  • Monuta is duidelijk over de klachtenprocedure en de rapportage over die klachten.
  • Goede telefonische bereikbaarheid.
 • Getoetst kwaliteitsbeleid
  • Monuta is duidelijkheid over de omgang met fraudeurs.
  • Informatie over wat klanten van Monuta vinden.
  • Hoe Monuta als verzekeraar belegt. Monuta belegt de premies van klanten, net zoals andere verzekeraars dat ook doen.

Keurmerk Uitvaartzorg

Het keurmerk uitvaartzorg geeft u zekerheid en bescherming bij de keuze van een uitvaartverzekering. Het is een keurmerk van stichting keurmerk uitvaartzorg. Monuta heeft als een van de eerste bedrijven dit keurmerk ontvangen en daar is Monuta enorm trots op. Met dit keurmerk bent u zeker van kwalitatieve dienstverlening in de uitvaartbranche. Aan het keurmerk ziet u direct dat u te maken heeft met een prima uitvaartorganisatie.

De volgende zes zekerheden waarborgen de kwaliteit van de uitvaartverzekeraars met dit keurmerk:

1. Heldere afspraken over de uitvoering

Alle gemaakte afspraken worden vooraf schriftelijk vastgelegd door de uitvaartondernemer. Zo worden onduidelijkheden achteraf voorkomen.

2. Transparante kostenbegroting

Afspraken over de prijs worden schriftelijk vastgelegd. Zo ontstaat ook hier achteraf geen onduidelijkheid.

3. Goede organisatie van de uitvaart

De uitvaart zal zorgvuldig worden uitgevoerd. Het Keurmerk Uitvaartzorg stelt hoge eisen aan leveranciers, producten en diensten.

4. Vakbekwaam personeel

Uitvaartondernemers met het Keurmerk Uitvaartzorg werken uitsluitend met ervaren en goed opgeleide medewerkers die het afscheid centraal stellen en nabestaanden ruimte bieden.

5. Doelmatige klachtenafhandeling

Klachten zullen gering zijn dankzij het keurmerk, maar mochten er klachten zijn dan wordt dit doelmatig opgelost. Het keurmerk beschikt over een standaard klachtenprotocol wat wordt gebruikt bij iedere klacht. Zo wordt elke klacht serieus genomen en dit komt de nabestaanden ten gunste.

6. Klanttevredenheid onderzoek

Monuta was de eerste uitvaartverzekeraar die na afloop van elke uitvaart een klanttevredenheidsformulier stuurde. Dit heeft het keurmerk overgenomen en is nu een voorwaarde om het keurmerk te kunnen krijgen. Op dit formulier kunnen opdrachtgevers van de uitvaart aangeven wat zij van de uitvaart vonden.

Hieronder kunt u de animatievideo van Stichting Keurmerk Uitvaartzorg bekijken. Hierin worden bovenstaande punten besproken.

Monuta contact

Hieronder de contact gegevens van uitvaartverzekeraar Monuta.

Adres van Monuta:
Schumanpark 11
7336 AM Apeldoorn

Contactformulier / email
Ga naar het contactformulier

Telefoonnummer van Monuta:
0800-022 22 92

Website:
www.monuta.nl

Voordelen en nadelen Monuta

Voordelen:

 • Tussentijds aanpasbaar.
 • Nazorg voor nabestaanden.
 • Ruim 1,5 miljoen klanten.
 • Kinderen tot 18 jaar gratis meeverzekerd.

Nadelen:

 • Klantenservice in het weekend niet bereikbaar.

Monuta inloggen

Door in te loggen bij Monuta met een Mijn Monuta account heeft u vele voordelen. Zo kunt u uw persoonlijke gegevens bijwerken en aanpassen, uw uitvaartwensen opslaan en aanpassen en uw verzekering polis inzien.

Inloggen bij Monuta doet u via de volgende link: Mijn Monuta.

Meer informatie over Monuta vindt u op www.monuta.nl of wilt u Monuta vergelijken met andere uitvaartverzekeringen? Maak dan gebruik van onze uitvaartverzekering vergelijker.