Uitvaartverzekering

Uitvaartverzekering waar op letten

Uitvaartverzekering waar op letten

Waar moet ik op letten bij het vergelijken van een uitvaartverzekering? Een goede en belangrijke vraag. Want een uitvaartverzekering sluit u voor de rest van uw leven af. Daarom is het belangrijk een goede keuze te maken en niet zomaar de eerste de beste uitvaartverzekering af te sluiten.

Inhoudsopgave

Verschillen kunnen groot zijn

Uitvaartverzekeringen laten zichzelf soms moeilijk vergelijken. Ze verschillen van premie, looptijd, soort verzekering en in voorwaarden. Het is dus belangrijk om een goede keuze te maken. Direct voor de goedkoopste uitvaartverzekering gaan kan dus niet direct de beste keuze zijn.

Bij een uitvaartverzekering is het des te belangrijker om voor een goede uitvaartverzekering te kiezen. Bij het bepalen wat een goede uitvaartverzekering kan het verstandig zijn om de uitvaartverzekeringen test van de Consumentenbond mee te nemen. Als u van deze test uitgaat bent u het beste af bij de uitvaartverzekering van DELA. In de vier keer dat de Consumentenbond uitvaartverzekeringen heeft getest komt DELA als beste uitvaartverzekering naar voren.

7 belangrijke tips waar u op moet letten

Als u uitvaartverzekeringen gaat vergelijken is het belangrijk om rekening te houden met een 7-tal punten. De 7 punten waar u rekening mee moet houden zullen we hieronder nader toelichten.

Soort verzekering

Niet iedere uitvaartverzekeraar biedt dezelfde type verzekering aan. Er zijn uitvaartverzekeraars die een natura uitvaartverzekering aanbieden, maar er zijn ook uitvaartverzekeraars die een kapitaalverzekering aanbieden. Verzekeraars die een naturaverzekering aanbieden zijn bijvoorbeeld: DELA, Monuta en Nuvema. Verzekeraars die een kapitaalverzekering aanbieden zijn bijvoorbeeld: Yarden en Ardanta.

Looptijd

Hoe lang dient u premie te blijven betalen? Betaalt u levenslang premie? Tot een bepaalde leeftijd? Of voor een bepaalde looptijd, bijvoorbeeld 30 jaar?

Totale premie

Het is belangrijk om te vergelijken op totale premie. Dus premie per maand maal twaalf maanden maal looptijd.

Premie per maand

Wat betaalt u per maand aan premie? Wellicht kunt u per maand niet te veel missen, dan kan een lagere premie per maand belangrijker zijn dan de totale premie.

Verzekerde bedrag

Hoe hoog is het verzekerde bedrag? Is het verzekerde bedrag bij iedere uitvaartverzekering gelijk?

Keuzevrijheid

Kunt u zelf de uitvaartverzorger kiezen? En is het nog mogelijk om achteraf zaken aan te passen en/of eigen keuzes door te late voeren?

Verzorging uitvaart

Regelt u dit gelijk (natura uitvaartverzekering) of laat u dit aan de nabestaanden over (kapitaalverzekering).

Uitvaartverzekering vergelijken

Om veel van de 7 tips mee te nemen is het belangrijk om alle uitvaartverzekeringen te vergelijken. Op Uitvaartverzekeringvergelijkenloont.nl kunt u de uitvaartverzekeringen van DELA, Yarden, Monuta, Ardanta en Nuvema met elkaar vergelijken. Dit zijn de 5 grootste uitvaartverzekeraars van Nederland.

Uitvaartkosten berekenen

Belangrijk is te weten of u begraven of gecremeerd wilt worden. Deze is keuze is belangrijk omdat een crematie bijna € 3.000 goedkoper is dan een begrafenis. Hieronder kunt u door het beantwoorden van enkele simpele vragen op een snelle manier in kaart brengen wat uw uitvaartkosten ongeveer zullen zijn.

Vergelijk uitvaartverzekeringen<< Terug naar alle kennisbank artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *