Uitvaartverzekering

Uitvaartverzekering afsluiten op hoge leeftijd

Uitvaartverzekering voor ouderen

Een uitvaartverzekering afsluiten op hoge leeftijd? Is dat nog mogelijk? Dit is een veelgestelde vraag wanneer ouderen zich realiseren dat ze geen uitvaartverzekering hebben afgesloten, maar dit uiteindelijk toch nog graag willen.

Het nog even snel 'goed geregeld hebben' voor uw nabestaanden. Want dat is wat een uitvaartverzekering doet. Niet voor niets dat 70 procent van de Nederlanders een uitvaartverzekering heeft. We zullen de voor- en nadelen van een uitvaartverzekering afsluiten op hoge leeftijd behandelen in dit artikel.

Inhoudsopgave

Uitvaartverzekering op oudere leeftijd

Een uitvaartverzekering op oudere leeftijd is in veel gevallen nog mogelijk. Wel is het slim hier zo snel en dus zo jong mogelijk mee te beginnen. Hoe ouder u wordt, hoe duurder de premie zal worden. Het is dus verstandig zo jong mogelijk te beginnen met een uitvaartverzekering.

De gemiddelde leeftijd voor het afsluiten van een uitvaartverzekering ligt rond de 28 jaar. Dit is vrij jong, maar zeker niet vreemd. Bij een uitvaartverzekering geldt namelijk hoe jonger u bent bij afsluiten, hoe goedkoper de premie en hoe goedkoper de totale premie over de totale looptijd van de uitvaartverzekering.

Een uitvaartverzekering is niet verplicht, maar wanneer u geen uitvaartverzekering heeft afgesloten dan zullen uw nabestaanden moeten opdraaien voor de kosten van uw uitvaart. Voor veel mensen is dit is geen wenselijke situatie. Daarom sluit ruim 70% van alle Nederlanders een uitvaartverzekering af.

Uitvaartverzekering voor ouderen

Een uitvaartverzekering voor ouderen kan via onze website afgesloten worden tot een leeftijd van 75 jaar.

Tot 75 jaar kunt u bij alle uitvaartverzekeraars die we vergelijken op deze website, wanneer u gezond bent, een uitvaartverzekering afsluiten. Wij vergelijken de verzekeringen van Ardanta, DELA, Monuta, Nuvema en Yarden. Bepaal voor uzelf waar u graag wilt verzekeren en sluit de verzekering eenvoudig online af.

Uitvaartverzekering tot welke leeftijd?

Tot welke leeftijd u nog een uitvaartverzekering kunt afsluiten is per uitvaartverzekeraar verschillend. Per uitvaartverzekeraar zullen wij hieronder aangeven tot welke leeftijd u hier online een uitvaartverzekering kunt afsluiten:

 • Yarden - mogelijk tot 75 jaar
 • Ardanta - mogelijk tot 76 jaar
 • Monuta - mogelijk tot 75 jaar
 • DELA - mogelijk tot 75 jaar

Waarom nog een uitvaartverzekering afsluiten op hoge leeftijd?

Met een uitvaartverzekering zorgt u ervoor dat uw nabestaanden nooit voor hoge uitvaartkosten komen te staan. Uiteraard kunnen uw nabestaanden uw uitvaart vergoeden met het spaargeld wat u op de spaarrekening hebt staan. Probleem is echter dat uw nabestaanden nooit direct over uw erfenis c.q. vermogen kunnen beschikken. Zij dienen de kosten voor uw uitvaart daarom eerst zelf voor te schieten.

Buiten bovenstaande geeft een uitvaartverzekering nog meer voordelen. Met een uitvaartverzekering kan u samen met de verzekeraar een aantal belangrijke keuzes vast laten leggen. Zo maakt u het voor uw nabestaanden een stuk eenvoudiger en hoeven zij zelf geen belangrijke keuzes te maken omtrent uw uitvaart. Zo wordt het afscheid voor hun een stuk eenvoudiger gemaakt. Dit is uiteraard wel zo prettig in de toch al zo moeilijke tijd van rouw.

Uitvaartverzekering ouder dan 75 jaar

Een uitvaartverzekering afsluiten op hoge leeftijd is bij de meeste uitvaartverzekeraars mogelijk tot een leeftijd van maximaal 75 jaar. Bent u 75 jaar of ouder? Dan kunt u kiezen voor een koopsom uitvaartverzekering of een uitvaartdepositofonds. Uitvaartverzekeraar Ardanta is de enige verzekeraar waar u tot 76 jaar een uitvaartverzekering kunt afsluiten.

U heeft dan alsnog uw uitvaart goed geregeld en wellicht nog belangrijker u heeft een grote invloed op de invulling van uw eigen uitvaart. Dit is voor veel ouderen de meest genoemde reden om alsnog een uitvaartverzekering af te sluiten.

Uitvaartverzekering voor 80-jarige of ouder

Zijn er nog mogelijkheden voor mensen die 76 jaar of ouder zijn? Eerlijk? Dit gaat een moeilijke opgave worden. Tot 80 jaar heeft u misschien nog een kleine kans als u telefonisch contact opneemt met een uitvaartverzekeraar. Via de website afsluiten is namelijk niet mogelijk met uw leeftijd. Bent u 80 jaar of ouder? Dan zult u het hoogst waarschijnlijk nergens voor elkaar krijgen om een uitvaartverzekering af te sluiten.

Uitvaartverzekeraars berekenen hun premies aan de hand van risicoprofielen. Het is voor een uitvaartverzekeraar vrij risicovol (en duidelijk) dat wanneer u 80 jaar of ouder bent niet nog heel lang premie kunt betalen.

Zij lopen daardoor het risico dat u maar een klein kapitaal heeft opgebouwd. Dit betekent dat u sowieso vast zit aan een koopsompolis. Dat wil zeggen dat u een flink bedrag in één keer zou moeten betalen. Maar dit betekent ook dat de uitvaartverzekeraar uw uitvaart zal betalen. Hierdoor hoeven uw nabestaanden uw uitvaart niet te betalen. En alles is direct goed geregeld voor uw nabestaanden.

Als u hier interesse in heeft zou u telefonisch contact kunnen opnemen met de betreffende uitvaartverzekeraar van uw keuze. Online via onze website afsluiten is namelijk niet mogelijk wanneer u 76 jaar of ouder bent.

Vergelijk uitvaartverzekeringen<< Terug naar alle kennisbank artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

5 reacties

 1. Geachte Dames/Heren ,ik ben 75 jaar en zou nog graag een verzekering bij jullie willen afsluiten als het mogelijk is

  1. U wordt bij de meeste uitvaartverzekeraars tot maximaal 74 jaar geaccepteerd. Bij Ardanta kunt u met 75 jaar nog een uitvaartverzekering afsluiten.

 2. Hi

  Ik wil mijn vader naar Nederland brengen van uit sint Maarten.
  Hij is 71 jaar oud, wat kunt u mij adviseren te doen.
  Hij ontvangt wel pensioen uit sint sint Maarten.

  Mvg

  David

  1. Goedendag Hamid,

   Op een leeftijd van 84 jaar gaat het erg moeilijk worden om nog een uitvaartverzekering te kunnen afsluiten. Dit komt omdat het risico op overlijden voor de verzekeraar te groot is. Het afsluiten van een uitvaartverzekering kan online tot een leeftijd van 75 jaar (DELA, Monuta, Yarden) of tot een leeftijd van 76 jaar bij Ardanta. U zou telefonisch contact kunnen opnemen met de verzekeraar waar u uw schoonvader wilt verzekeren en uw situatie uitleggen. Mogelijk kunt u zo uw schoonvader alsnog verzekeren of komt de verzekeraar met een alternatieve optie zoals een koopsom of uitvaartdepositofonds. Veel succes.