Bedenktijd uitvaartverzekering

Bedenktijd uitvaartverzekering

Als u online een uitvaartverzekering afsluit, dan heeft u recht op minimaal 14 dagen bedenktijd (koop op afstand). Gedurende deze bedenktijd heeft u het recht om de verzekering zonder opgaaf van reden te beëindigen. Hieraan zijn geen kosten en/of voorwaarden verbonden. Eventuele betalingen of premie die u al heeft betaald aan de verzekeraar krijgt u gecrediteerd.

Wilt u direct een uitvaartverzekering afsluiten? Vergelijk ze dan binnen enkele minuten op onze website.

Inhoudsopgave

Bedenktijd bij meeste verzekeraars 30 dagen

Hoewel in de wet is geregeld dat uitvaartverzekeraars minimaal 14 dagen bedenktijd moeten geven als u online een uitvaartverzekering heeft afgesloten, geven veel verzekeraars toch 30 dagen bedenktijd.

Zo krijgt u bij de grootste en bekendste landelijke verzekeraars DELA, Monuta, LifeTri, Ardanta en Yarden bijvoorbeeld 30 dagen bedenktijd. Maar er zijn ook verzekeraars die slechts 14 dagen bedenktijd geven en zich aan het wettelijke minimum van 14 dagen bedenktijd houden. Bekijk de voorwaarden dus goed voordat u een verzekering gaat afsluiten.

Bedenktijd bij advies

Heeft u voor het afsluiten van een uitvaartverzekering gebruik gemaakt van een verzekeringsadviseur (intermediair) en bent u vooraf geïnformeerd over de kosten van het advies? Dan kunnen de advieskosten wel bij u in rekening gebracht worden. Ook als u na het advies besluit om geen uitvaartverzekering af te sluiten of als u gebruik maakt van de bedenktijd, krijgt u een factuur voor de advieskosten. Advies staat namelijk altijd los van de verzekering zelf.

Voor het afsluiten van een uitvaartverzekering hoeft u echter niet altijd de expertise van een intermediair in te schakelen. U kunt ook eenvoudig zelf uitvaartverzekeringen vergelijken op onze website. Zo betaalt u geen advieskosten en heeft u altijd minimaal 14 dagen bedenktijd.

Hoe werkt de bedenktijd?

Wij leggen u in 4 heldere stappen uit hoe de bedenktijd werkt bij een uitvaartverzekering.

Uitvaartverzekering online afsluiten

  1. U sluit online de uitvaartverzekering van uw keuze af. Vind de goedkoopste uitvaartverzekering voor uw persoonlijke situatie.
  2. Doordat u een koop op afstand (bestelling op internet) heeft gedaan krijgt u wettelijk 14 dagen bedenktijd nadat u de verzekering heeft afgesloten bij de verzekeraar.

14 dagen bedenktijd

  1. U heeft minimaal 14 en bij de meeste uitvaartverzekeraars zelfs 30 dagen de tijd om te kijken of de polis bij uw wensen aansluit.
  2. Wat uw reden ook is van annuleren, u kunt binnen deze bedenktijd zonder opgaaf van reden annuleren. Hieraan zijn geen kosten of voorwaarden aan verbonden als u uw annulering binnen de bedenktijd bij de verzekeraar kenbaar maakt.

Contact opnemen

  1. Wanneer u besluit om gebruik te maken van uw bedenktijd, neem dan zo snel als mogelijk contact op met de verzekeraar en geef aan dat u de verzekering wilt opzeggen.
  2. Binnen de bedenktijd bent u niet verplicht om een reden op te geven van de opzegging. De verzekeraar mag u vragen naar de reden van opzeggen, maar u bent niet verplicht hier antwoord op te geven.
  3. Het is verstandig een aangetekende opzegbrief met dagtekening te versturen naar de verzekeraar, zodat u kunt aantonen dat u op tijd was met opzeggen. Natuurlijk kunt u ook bellen, maar vraag de verzekeraar u hiervan een bevestiging te mailen zodat u ook bij een mondelinge opzegging altijd een bewijs hebt dat u binnen de bedenktijd heeft opgezegd.
  4. Nogmaals zorg altijd voor een bewijs op schrift van de opzegging. Zo staat u altijd sterk bij mogelijke discussies.

Kosten van opzeggen

  1. Handelde u binnen de gestelde bedenktijd en heeft u een bewijs van opzeggen? Dan kan de verzekeraar u geen kosten in rekening brengen. Eventueel betaalde kosten of premie zal de verzekeraar u crediteren.
  2. Handelde u buiten de gestelde bedenktijd? Dan zullen eventueel betaalde kosten of premie niet gecrediteerd worden. Ook kan het zijn dat de verzekeraar u nog andere kosten extra in rekening zal brengen. Ben dus op tijd met opzeggen als u zich bedenkt of toch van de verzekering af wilt.
Vergelijk uitvaartverzekeringen<< Terug naar alle kennisbank artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *