Uitvaartverzekering

Islamitische uitvaartverzekering

Islamitische uitvaartverzekering

Een islamitische uitvaartverzekering is een uitvaartverzekering welke rekening houdt met het islamitische geloof en de vele moslim rituelen die bij het overlijden en begraven komen kijken.

Veel moslims hebben hele andere uitvaarttradities en rituele van hun eigen cultuur of religie dan dat gewoonlijk is bij Nederlandse uitvaarten.

Inhoudsopgave

Waarom een islamitische uitvaartverzekering?

Een uitvaart is voor iedereen heel persoonlijk en dient natuurlijk te voldoen aan de wensen van de verzekerde. Vanwege de grote vraag naar uitvaarten die voldoen aan het islamitische geloof, is de islamitische uitvaartverzekering ontstaan. De islamitische uitvaartverzekering wordt door steeds meer uitvaartorganisaties en uitvaartverzekeraars in Nederland aangeboden. Als u het belangrijk vindt dat de uitvaartverzekeraar rekening houdt met het islamitische geloof, dan zijn de beste uitvaartverzekeraars voor u: DELA, Monuta of Yarden.

Uitvaartverzekering voor moslims

Een uitvaartverzekering voor moslims vergoed de kosten van een islamitische begrafenis. U kunt bij veel uitvaartverzekeraars ervoor kiezen om zelfs begraven te worden in het land van herkomst, zoals Turkije of Marokko. Er zal ook altijd rekening worden gehouden met de islamitische rituelen en gebruiken die voor moslims belangrijk zijn.

Islamitische uitvaartverzekering bij DELA

DELA houdt rekening met meer dan 180 nationaliteiten, met eigen rituelen en tradities bij hun uitvaart. Iedere nationaliteit, cultuur en religie neemt op zijn eigen manier afscheid. DELA doet haar best alle soorten uitvaarten te verzorgen, zelfs van religies die niet op hun website worden vermeld. Uitvaarten waar DELA geen expertise in heeft, roepen zij de expertise in van externe specialisten die wel de uitvaarttradities en rituele van de betreffende cultuur of religie kent.

Het is goed om te zien dat DELA durft uit te besteden. Dit betekent dat u altijd een uitstekend verzorgde uitvaart zult hebben wanneer u verzekerd bent bij DELA.

Islamitische uitvaartverzekering bij Monuta

Monuta heeft jarenlange ervaring met het verzorgen van uitvaarten in andere culturen, zo is Monuta ook gespecialiseerd in de islamitische uitvaart. Zij houden rekening met grafrust wanneer u in Nederland begraven wilt worden, maar repatriëring (begraven worden in het vaderland) is ook mogelijk. Monuta heeft ervaring met alle 40 islamitische begraafplaatsen in Nederland, welke speciale gedeelten voor islamitische graven hebben

Met de jarenlange ervaring in islamitische uitvaarten kan Monuta u zeer goed ondersteunen bij het organiseren van uw uitvaart.

Islamitische uitvaartverzekering bij Yarden

Een goed afscheid helpt je verder, een veelgebruikte slogan van Yarden. Yarden is bekend met de islamitische tradities en verzorgd veel islamitische uitvaarten in Nederland, maar ook repatriëring (begraven worden in het vaderland) is mogelijk bij Yarden. Zij passen een uitvaart volledig aan de persoonlijke wensen van de verzekerde aan. ‘Elke uitvaart is uniek’.

Met de ervaring van Yarden in islamitische uitvaarttradities en rituelen weet u zeker dat u bij de juiste verzekeraar bent. Yarden biedt een perfecte begeleiding tijdens het rouwproces en zorgt voor een betrouwbare financiële afwikkeling van de islamitische uitvaart.

Vergelijk uitvaartverzekeringen<< Terug naar alle kennisbank artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 reacties

  1. Ik vind dat het heel redelijk is dat er een andere soort uitvaartverzekering is als het om andere uitvaart tradities gaat. Nu zien wij meer en meer islamitische leden in onze maatschappij en ik begrijp hoe belangrijk het is voor hen te verzekeren dat hun overleden familielid geschikte uitvaart krijgt. Gelukkig zijn er nu veel services die verschillende diensten aanbieden en zij kunnen zich comfortabel in zo'n stressvolle periode voelen.

    1. Bedankt voor uw bijdrage Lauren, u heeft helemaal gelijk.

      Wij vinden het inderdaad ook goed om te zien dat steeds meer uitvaartverzorgers rekening houden met het islamitische geloof en hiervoor speciale islamitische uitvaartverzekeringen hebben ontwikkeld die hier expliciet rekening mee houden.