Uitvaartverzekering gezin

Uitvaartverzekering gezin

Een uitvaartverzekering voor het gezin? De uitvaartverzekering kan als een gezinsverzekering worden afgesloten. De uitvaart van de ouders en de kinderen is dan verzekerd. Klinkt interessant en gemakkelijk. U kunt er echter ook voor kiezen om voor elk gezinslid een aparte uitvaartverzekering af te sluiten. We zullen u hier meer vertellen over een uitvaartverzekering voor uw complete gezin.

Inhoudsopgave

Uitvaartverzekering voor het hele gezin

Met een uitvaartverzekering voor het complete gezin staat u allemaal op één uitvaartpolis bij één uitvaartverzekeraar. Met een gezinspolis is uw gezin dus snel en direct verzekerd bij één uitvaartverzekeraar. Lekker makkelijk zult u denken. Er zitten echter wel wat haken en ogen aan waar u bij stil moet staan.

Korting op een gezinspolis

Een veelgemaakte fout is dat mensen denken korting te krijgen wanneer ze het gezin verzekeren op één uitvaartverzekering. Het tegendeel is waar. Wanneer alle gezinsleden zich zelfstandig met een uitvaartverzekering zouden verzekeren, dan zijn de totale kosten even hoog.

Het is dus slim om voor ieder gezinslid apart te bekijken bij welke uitvaartverzekeraar ze zich het best kunnen verzekeren. Uitvaartverzekeraars kijken naar verschillende factoren wanneer u zichzelf wil verzekeren en bepalen aan de hand daarvan uw premie. Het is dus altijd slim om per persoon te vergelijken waar ze zich het best kunnen verzekeren. Een uitvaartverzekering die voor u voordelig is, kan voor uw partner juist niet voordelig te zijn.

Partner meeverzekeren

Heeft u al een uitvaartverzekering en wil u uw partner meeverzekeren op uw uitvaartpolis? Of hebben jullie beiden een uitvaartverzekering nodig? Dan kunnen jullie ervoor kiezen beiden dezelfde uitvaartverzekering af te sluiten, samen op één polis of ieder een eigen uitvaartverzekering. Natuurlijk erg handig, beiden bij één uitvaartverzekeraar en bovendien maar één uitvaartverzekering om uit te zoeken.

Het is echter slim om dit niet blind te doen. Voor sommige gezinnen of partners zal het geen verschil maken wat betreft de premie. Maar het kan zomaar zijn dat jullie op deze manier meer premie betalen. Kijk en vergelijk uitvaartverzekeringen dus goed met elkaar, voordat u besluit beide bij dezelfde verzekeraar te verzekeren. Het kan namelijk zo zijn dat u bij een andere uitvaartverzekeraar voordeliger uit bent dan uw partner bijvoorbeeld.

Deze premieverschillen ontstaan doordat de premie wordt opgemaakt door meerdere factoren. Het kan zijn dat een bepaalde factor bij uitvaartverzekeraar A zwaarder of lichter weegt dan bij uitvaartverzekeraar B. Hierdoor kunnen grote premieverschillen ontstaan. Om te kunnen bepalen wat voor uw situatie verstandig is dient u uitvaartverzekeringen met elkaar te vergelijken.

Kinderen gratis meeverzekerd bij een gezinspolis

Vergeleken met een uitvaartverzekering samen met uw partner, is het wel slim uw kind(eren) op dezelfde polis onder te brengen. Uw kind(eren) meeverzekeren bij de uitvaartverzekering van u of uw partner geeft een flinke korting. En bij veel uitvaartverzekeraars kunt u zelfs gratis uw kind(eren) meeverzekeren. Het enige wat u hiervoor hoeft te doen is uw kind(eren) aanmelden bij de uitvaartverzekeraar. Wanneer u en uw partner beiden een andere uitvaartverzekeraar heeft, is het dus slim om te kijken waar uw kind(eren) gratis meeverzekerd kunnen worden.

Kunt u bij beide uitvaartverzekeraars kinderen gratis meeverzekeren? Het verschilt per verzekeraar tot welke leeftijd kinderen gratis meeverzekerd zijn. Bij veel uitvaartverzekeraars zijn kinderen tot 18 jaar gratis meeverzekerd. Er is echter ook één uitvaartverzekeraar waar kinderen tot 21 jaar gratis meeverzekerd zijn. Dit is het geval bij Yarden.

Heeft u nu nog geen kind(eren), maar wel een kinderwens? Dan kan het dus verstandig zijn bij het vergelijken rekening te houden of kinderen gratis meeverzekerd kunnen worden. U hoeft dan geen premie te betalen voor uw kind(eren). Mocht er vervolgens een kind onverwacht komen te overlijden dan zal uw uitvaartverzekeraar deze uitvaart betalen. Maar ook wanneer er iets met u en uw partner gebeurt laat u uw kind(eren) goed achter. Zij zijn immers uw erfgenaam. Wanneer u en uw partner er niet meer zijn zal uw kind of uw kinderen deze uitvaart moeten bekostigen.

Wat kost een uitvaartverzekering voor een gezin?

Zoals u heeft kunnen lezen is één uitvaartverzekering voor een gezin niet altijd even verstandig. Omdat er geen kortingen gelden wanneer u met twee of meer personen op één polis staat.

Ook meerdere uitvaartverzekeringen voor een gezin vergelijken loont. Ons advies is dus om ieder voor zich uitvaartverzekeringen te vergelijken. Dit komt vooral omdat er meerdere factoren afhankelijk zijn voor de premie welke u zult betalen. Zo kunt u het meest en vooral efficiëntst besparen op de premie van de uitvaartverzekering.

Vergelijk uitvaartverzekeringen<< Terug naar alle kennisbank artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1 reactie