Uitvaartverzekering student

Uitvaartverzekering student

Als student een uitvaartverzekering afsluiten? Niet het eerste waar u als student aan zult denken. Toch kan het voor een student erg interessant zijn om een uitvaartverzekering af te sluiten. De kosten van een uitvaart lopen namelijk al snel op tot zo’n € 9.000.

Wat het nog interessanter maakt, is de goedkope premie voor een student. Hoe jonger u namelijk bent bij het afsluiten van een uitvaartverzekering, hoe minder premie u betaalt voor een uitvaartverzekering. Daarom is het verstandig om op een zo jong mogelijke leeftijd een uitvaartverzekering af te sluiten. Vind direct de goedkoopste uitvaartverzekering via onderstaande knop.

Inhoudsopgave

Zijn er uitvaartverzekeringen voor studenten?

Ja, sommige uitvaartverzekeraars hebben uitvaartverzekeringen met namen als 'studentenuitvaartverzekering'. Doorgaans is deze 'studentenuitvaartverzekering' echter identiek aan een normale uitvaartverzekering, met als enige aanpassing de naam die de uitvaartverzekeraar eraan gekoppeld heeft.

Het is dus niet slim om direct voor een dergelijke studentenuitvaartverzekering te kiezen, uitvaartverzekeringen die niet specifiek voor studenten bedoeld zijn kunnen namelijk goedkoper zijn. Als student kan u elke uitvaartverzekering afsluiten.

Goedkope premie

Studenten tot 18 jaar zijn meestal gratis meeverzekerd bij de ouders op de polis. Zodra u 18 jaar wordt, vervalt de kinderdekking en is het verstandig een eigen uitvaartverzekering af te sluiten. Het is verstandig dit zo snel mogelijk te doen, want hoe jonger u bent bij het afsluiten van de uitvaartverzekering hoe lager de premie.

Studenten betalen daarom een lagere premie, puur omdat zij jong zijn bij het afsluiten van de uitvaartverzekering. Er bestaan echter geen speciale studenten uitvaartverzekeringen, zoals sommige studenten wel denken. Studentenkorting is dan ook een fabel.

Begin zo jong mogelijk met een uitvaartverzekering

Aangezien u als student nog jong bent is de premie ook voordelig, dit komt omdat een uitvaartverzekeraar berekend aan de hand van een levensverwachting. Deze is voor een student doorgaans nog behoorlijk lang.

Als student zal u er waarschijnlijk nog niet vaak of lang bij stil hebben gestaan, maar het is zeer verstandig om zo jong mogelijk te beginnen met een uitvaartverzekering, aangezien u dan minder premie kwijt bent dan dat u op latere leeftijd zou instappen.

Wacht niet met afsluiten

Als 18-jarige is het afsluiten van een uitvaartverzekering zeer interessant. U betaalt namelijk een zeer lage premie als jonge student. Dit komt namelijk omdat het risico op overlijden erg klein is. Hoe ouder u bent, hoe groter het risico op overlijden. Sluit u de uitvaartverzekering op oudere leeftijd af? Dan is het risico op overlijden groter en betaalt u een hogere premie per maand.

Op 18-jarige leeftijd verzekert u al een uitvaart ter waarde van € 9.000 voor een premie van nog geen € 7,- per maand! Als u bij het afsluiten kiest voor indexatie weet u zeker dat het verzekerde bedrag altijd voldoende is. De kosten van een uitvaart stijgen namelijk jaarlijks.

Het zou niet gek zijn als de kosten van een begrafenis over enkele jaren richting de € 10.000 zal gaan. De kosten van een crematie zijn ongeveer € 1.500 tot 2.000 goedkoper dan een begrafenis.

Uitvaartverzekering vergelijken

Studenten hebben niet altijd veel te besteden, daarom willen studenten graag een goedkope uitvaartverzekering. Ook bij uitvaartverzekeringen valt namelijk veel geld te besparen. De besparingen kunnen zomaar oplopen tot enkele tientjes per jaar.

Via Uitvaartverzekeringvergelijkenloont.nl kunt u binnen enkele minuten uitvaartverzekeringen vergelijken. Als u de beste uitvaartverzekering voor uzelf heeft gevonden kunt u deze uitvaartverzekering binnen enkele minuten eenvoudig online afsluiten.

Welke uitvaartverzekering als student?

Bij het kiezen van een uitvaartverzekering is het verstandig rekening te houden met het type uitvaartverzekering. Uitvaartverzekeraars bieden twee soorten uitvaartverzekeringen aan.

Natura uitvaartverzekering

Een natura uitvaartverzekering is een verzekering die uitkeert in diensten en producten. Bij de meeste verzekeraars is er daarnaast ook nog een vrij te besteden geldbedrag. Als u naast de diensten en producten nog een geldbedrag te besteden heeft, wordt deze verzekering ook wel combinatie verzekering genoemd.

Kapitaal uitvaartverzekering

Een kapitaal uitvaartverzekering is een verzekering waar uw nabestaanden een geldbedrag krijgen uitgekeerd bij uw overlijden. Met dit geldbedrag kunnen dan de kosten van de begrafenis of crematie betaald worden.

Waar nog meer rekening mee houden?

Naast het type uitvaartverzekering is het verstandig om rekening te houden met nog een aantal andere zaken. Belangrijke zaken zijn: de hoogte van de premie, de hoogte van het verzekerde bedrag, tot welke leeftijd u premie moet betalen en uiteraard de voorwaarden van de verzekering.

Het is verstandig niet over een nacht ijs te gaan en de verzekeringen goed te vergelijken. U sluit een uitvaartverzekering af voor de rest van uw leven. Overstappen van uitvaartverzekering is namelijk financieel gezien nooit interessant. Vergelijk de uitvaartverzekeringen op onze website goed met elkaar zodat u de perfecte studenten uitvaartverzekering kunt afsluiten.

Vergelijk uitvaartverzekeringen<< Terug naar alle kennisbank artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *