Uitvaartmuziek top 100

Uitvaartmuziek

Best moeilijk: de juiste uitvaartmuziek kiezen. Voor uzelf, maar zeker voor nabestaanden een moeilijke keuze. Zorg dat u goed heeft nagedacht over welke muziek u wilt laten afspelen tijdens uw begrafenis of crematie.

In dit overzicht vindt u de top 100 meest gekozen uitvaartmuziek. Nederlandstalig, klassiek, religieus, opera, rock, instrumentaal of juist rustige muziek? U vindt het allemaal in deze top 100.

Inhoudsopgave

De muziek bij uw uitvaart vastleggen

Uitvaartmuziek is een zeer persoonlijke keuze. Uw keuze met de uitvaartmuziek tijdens uw eigen uitvaart kunt u vastleggen met een uitvaartverzekering. Naast uw muziekkeuze, kunt u uiteraard ook andere wensen vast laten leggen met een uitvaartverzekering. Wanneer u al beschikt over een uitvaartverzekering kunt u uw wensen vastleggen bij uw huidige uitvaartverzekeraar. Beschikt u echter nog niet over een uitvaartverzekering, dan is het slim om de verschillende uitvaartverzekeringen te vergelijken. Dit kunt u snel en eenvoudig op onze website doen. Na het vergelijken kunt u de verzekering binnen enkele minuten direct online aanvragen.

Muziek maakt de uitvaart persoonlijk

Muziek zegt meer dan 1000 woorden. Uitvaartmuziek zorgt voor een persoonlijke noot aan de uitvaart. Uitvaartmuziek is daarom een ontzettend belangrijk element waar u zeker even de tijd voor moet nemen. De uitvaartmuziek welke bij de plechtigheid gedraaid wordt, zijn veelal de favoriete muziekstukken en liedjes van de overledene. Muziek roept prettige herinneringen op bij alle aanwezigen. Muziek zorgt dan ook voor troost en helpt om gevoelens uit te drukken.

Ook in het crematorium of uitvaartcentrum kan natuurlijk uw eigen gekozen muziek worden afgespeeld.

Meest gedraaide uitvaartmuziek

Uitvaartmuziek is voor veel mensen erg belangrijk. Wanneer mensen bezig zijn met hun uitvaartwensen vast te leggen, denken ze als eerst aan de muziek tijdens de uitvaart.

Om u te helpen met de juiste keuze, hebben wij een top 100 meest gedraaide uitvaartmuziek samengesteld. Deze liedjes worden het vaakst gedraaid tijdens uitvaarten.

Welke muziek bij uw uitvaart?

Welke muziek wilt u bij uw uitvaart gedraaid hebben? Populair zijn vaak klassiek, Nederlandstalig of instrumentaal. Maar ook muziek met gitaar, viool, orgel, piano of trompet komt regelmatig voor. Pop en jazz wint ook steeds meer terrein tijdens de plechtigheid.

U kunt er zelfs voor kiezen feestmuziek of muziek van hardere stijl te laten afspelen. Het is volledig uw eigen keuze. Een nummer wat de overledene vlak voor zijn of haar overlijden grijs heeft gedraaid kan bijvoorbeeld ook. Ook een nummer uit de huidige top 40 wordt vaak gekozen als uitvaartmuziek.

Uitvaartmuziek ideeën

  • Lievelingsmuziek van de overledene
  • Muziek welke hoort bij belangrijke gebeurtenissen in het leven van de overledene
  • Muziek die gaat over doorleven
  • Muziek die gaat over afscheid nemen
  • Muziek die gaat over troost of rouw

Hoeveel nummers tijdens uw uitvaart?

Meestal worden er tijdens de uitvaart 3 of 4 nummers gedraaid. Dit is bijvoorbeeld in de volgende volgorde:

  • 1 nummer aan het begin van de dienst (of bij binnenkomst)
  • 1 of 2 nummer(s) tijdens de uitvaartplechtigheid
  • 1 nummer tijdens de afscheidsplechtigheid

Vooral het nummer tijdens de afscheidsplechtigheid zullen veel mensen zich blijven herinneren. Dit komt doordat dit het laatste nummer tijdens de plechtigheid is. Uiteraard kunt u de gehele plechtigheid naar eigen wens samenstellen met uw uitvaartverzorger.

Top 100 uitvaartmuziek

Er zijn nummers welke regelmatig worden gedraaid tijdens een uitvaart. Deze nummers worden ook wel typische uitvaartmuziek, rouwmuziek of uitvaart nummers genoemd.

Om u te inspireren voor uw eigen uitvaartmuziek hebben wij hieronder een top 100 uitvaartmuziek samengesteld. Ook wanneer u uitvaart nummers voor een dierbaar iemand zoekt, zal u zeker slagen met deze top 100 uitvaartmuziek.

1. Time To Say Good-Bye – Andrea Bocelli & Sarah Brightman

"Time to say goodbye" of "Con te partiro" in het Italiaans wordt gezongen door de Italiaanse Andrea Bocelli en de Engelse Sarah Brightman. Het gaat over afscheid nemen van je geliefde. Sinds het nummer uitkwam in 1995, is het een populair nummer wat vaak wordt gekozen als uitvaartmuziek.

2. Ave Maria (Schubert) – André Rieu & Mirusia Louwerse

"Ave maria" is in vele varianten uitgebracht. Zo heeft André Rieu met zijn Johann Strauss Orchestra (zijn eigen orkest wat hij heeft opgericht in 1987) samen met Mirusia Louwerse ook een eigen versie gemaakt. Mirusia Louwerse is een Australische/Nederlandse sopraan. Ze toert sinds 2007 met André Rieu als solist. Mirusia Louwerse is van volledig Nederlandse afkomst en spreekt vloeiend Nederlands.

Dit nummer is een populaire versie onder de vele André Rieu liefhebbers. Daarom wordt het nummer vaak gekozen tijdens vele uitvaarten. Luister even naar dit prachtige nummer:

3. Mag Ik Dan Bij Jou – Claudia de Breij

Het nummer van Claudia de Breij waarin zij "Mag ik dan bij jou" zingt gaat niet zozeer over het verlies, maar over het zoeken van troost. De Nederlandse songtekst is zeer indringend en herkenbaar. Dit is waarom het nummer zo populair is tijdens een crematie of begrafenis.

4. Afscheid Nemen Bestaat Niet – Marco Borsato

Marco Borsato is de populairste Nederlandse zanger in de uitvaartmuziek top 100. Leuk weetje is dat Marco in het begin zijn liedjes in het Italiaans zong. Hij brak echter pas echt door toen hij in 1994 overschakelde naar het Nederlands.

In "Afscheid nemen bestaat niet" zingt Marco Borsato over het feit dat een dierbare altijd in gedachte zal blijven na overlijden. Fluister zijn of haar naam en hij of zij komt eraan. Waar je ook bent, degene zal er altijd zijn, wanneer je zijn of haar naam zult fluisteren. Dit idee geeft veel steun en troost tijdens een uitvaart.

5. Een Trein Naar Niemandsland – Frans Bauer

"Een trein naar niemandsland"een gevoelig liedje van Frans Bauer wat hij in 2003 heeft geschreven. Frans Bauer heeft dit liedje speciaal geschreven voor allen die een dierbaar iemand hebben verloren. Daarom is dit een zeer populair liedje tijdens de crematie of begrafenis.

6. Et Les Oiseaux Chantaient (En De Vogels Zongen) – Sweet People

"En de vogels zongen" of in het Frans "Et les oiseaux chantaient", zoals het liedje officieel heet, is zeer geliefde begrafenismuziek met fluitende vogels. In het liedje hoort u, zoals de naam al doet vermoeden, vele verschillende vogelgeluiden. Het is dus meer instrumentale muziek met vogelgeluiden, dan een liedje. Het is erg rustgevend en geeft u een goed moment om even te rouwen.

7. Waarheen Waarvoor – Mieke Telkamp

"Waarheen waarvoor" was de laatste hit van Mieke Telkamp. Het werd ook direct haar grootste hit. Mieke Telkamp staat ook wel bekend onder haar oorspronkelijk naam Maria Telgenkamp. "Waarheen waarvoor" werd decennialang het meest gedraaid tijdens begrafenissen en crematies. Het nummer heeft lange tijd als nummer 1 uitvaartnummer gestaan. Sinds de laatste jaren is ze wat afgezakt, maar het nummer is nog altijd zeer populair.

8. 't Het Nog Nooit Zo Donker West - Ede Staal

Ede Staal (in het Gronings Ede Stoal) zong zijn liedjes in het Gronings. Het liedje "'t Het nog nooit zo donker west" heeft dus een Groningse naam. In het Nederlands heet het liedje: Het is nog nooit zo donker geweest. Het is een zeer populair nummer onder de Groningers bij hun begrafenis of crematie.

9. Dat Ik Je Mis - Maaike Ouboter

Maaike Ouboter is bekend geworden door het televisieprogramma "De beste singer-songwriter van Nederland".

Maaike Ouboter verloor haar beide ouders toen ze zelf op de middelbare school zat. Daardoor schrijft ze vooral liedjes geïnspireerd op de dood van haar ouders, dat geeft haar veel kracht. Zo is ook het liedje "Dat ik je mis" geïnspireerd op de dood van haar ouders. Met dit liedje deed ze auditie in het bovengenoemde televisieprogramma. Het liedje raakte de jury van het programma enorm en zij konden het dan ook niet drooghouden. Dit alles heeft Maaike geen windeieren gelegd, Maaike mocht haar nummer ook zingen op de begrafenisplechtigheid van prins Friso. Welke enkele maanden later plaatsvond. Haar nummer wordt sindsdien regelmatig bij uitvaarten gedraaid vanwege de indringende songtekst.

10. Breng Me Naar Het Water – Marco Borsato

In het nummer "Breng me naar het water" zingt Marco Borsato over het loslaten van een geliefde. Het gaat vooral om geliefden welke voor euthanasie hebben gekozen. Mensen die leiden aan een ziekte of veel pijn hebben. Dit maakt het liedje behoorlijk confronterend, maar tegelijkertijd ook zeer ontroerend. Het liedje wint steeds meer aan populariteit.

Tot zo ver de top 10 uitvaartmuziek welke het meest wordt gedraaid tijdens een uitvaart. De rest van de top 100 uitvaartmuziek is minder uitgebreid behandeld. Klik op de titel van het liedje om het liedje te beluisteren.

11. The Rose – André Rieu

12. Air – Johann Sebastian Bach

13. Tears In Heaven – Eric Clapton

14. Angels – Robbie Williams

15. Papa – Stef Bos

16. Goodbye My Lover – James Blunt

17. Old And Wise – Alan Parsons Project

18. Hallelujah – Il Divo

19. My Way – Frank Sinatra

20. Amazing Grace – André Rieu

21. De Steen – Paul de Leeuw

22. You Raise Me Up – Josh Groban

23. Zwevend Naar Het Geluk – Jannes

24. The Last Rose Of Summer – André Rieu

25. Mama – Il Divo

26. Nothing Else Matters – Metallica

27. De Weg – Guus Meeuwis

28. November Rain – Guns N’ Roses

29. Who Wants To Live Forever – Queen

30. One - U2

31. One Word - Anouk

32. Candle In The Wind - Elton John

33. Wish You Were Here - Pink Floyd

34. Imagine - John Lennon and Plastic One Band

35. Everybody Hurts - Joe Cocker

36. The Power Of Love - Andrea Bocelli

37. Het Dorp - Wim Sonneveld

38. Zonder Jou - Nick en Simon

39. Zo Zal Het Zijn - Rob de Nijs

40. Ave Maria - Mozart

41. Fragile - Sting

42. We'll Meet Again - Vera Lynn

43. Ave Maria - Franz Peter Schubert

44. My Way - Elvis Presley

45. What A Wonderful World - Louis Armstrong

46. Lost - Anouk

47. One - Mary J. Blige & U2

48. The Power Of Love - Jennifer Rush

49. Het Water – Marco Borsato

50. De Roos - Wia Buze

51. Je Naam In De Sterren - Jan Smit

52. Sailing Home - Piet Veerman

53. The Rose – Bette Midler

54. The Second Waltz - André Rieu

55. Let Her Go - Passenger

56. Afscheid Van Een Vriend - Clouseau

57. Somewhere Over The Rainbow - Israel Kamakawiwo'ole

58. Gone To Soon - Trijntje Oosterhuis

59. Ave Maria - Luciano Pavarotti

60. Conquest Of Paradise - Vangelis

61. Don't Forget To Remember Me - Bee Gees

62. I Will Always Love You - Whitney Houston

63. The Sound Of Silence - Simon & Garfunkel

64. Only Time - Enya

65. Dust In The Wind - Kansas

66. The Power Of Love - Céline Dion

67. I Have A Dream - Abba

68. Geen Kind Meer - Karin Bloemen

69. De Vlieger - André Hazes

70. Always On My Mind - Elvis Presley

71. Vaarwel Vader - Dana Winner

72. The Lonely Shepherd - James Last

73. You Take Me Breath Away - Queen

74. You'll Never Walk Alone - Lee Towers

75. My Heart Will Go On - Celine Dion

76. Op Rode Rozen Vallen Tranen - Frans Bauer

77. Morgenstimmung - Edvart Grieg

78. The Road Ahead (Is Empty) - City To City

79. Kijk Omhoog - Nick en Simon

80. Samen Zijn - Willeke Alberti

81. Everybody Hurts - R.E.M.

82. Love You More - Racoon

83. Vanmorgen Vloog Ze Nog - Robert Long, Martine Bijl & Simone Kleinsma

84. I Still Cry - Ilse de Lange

85. Pak Maar M'n Hand - Nick en Simon

86. Someone Like You - Adele

87. Avond - Boudewijn de Groot

88. I Can't Tell You Why - The Eagles

89. Angie - Rolling Stones

90. Wish You Were Here - Pink Floyd

91. Laat Me Nu Toch Niet Alleen - Clouseau

92. Fix You - Coldplay

93. Hallelujah - Leonard Cohen

94. Kan Ik Iets Voor Je Doen - De Dijk

95. Zo Stil - Blof

96. Troostvogel - Herman van Veen

97. 24 Rozen - Toon Hermans

98. When I Need You - Julio Iglesias

99. Hey That's No Way To Say Goodbye - Leonard Cohen

100. Und Wenn Ich Geh - Andrea Berg

Live muziek uitvaart

Bovenstaande top 100 muziek tijdens uitvaarten geeft u een goede indicatie welke muziek populair is tijdens de uitvaartplechtigheid. U kunt er uiteraard ook voor kiezen live muziek tijdens uw uitvaartplechtigheid te laten spelen. Live muziek tijdens de uitvaart wordt steeds vaker gekozen. En dit is natuurlijk niet voor niets. Er gaat tenslotte niets boven live muziek met bijvoorbeeld gitaren, piano, violen of bijvoorbeeld een geheel orkest.

Vergelijk uitvaartverzekeringen<< Terug naar alle kennisbank artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1 reactie

  1. Muziek kan inderdaad een persoonlijk element zijn tijdens een uitvaart. Samen met foto's of ander beeldmateriaal kan dit veel vertellen over het levensweg en interesses van de overledene. Daarnaast hoor ik ook steeds vaker dat men live muziek inzet.