Uitvaartverzekering

Maximumleeftijd uitvaartverzekering

Als u een uitvaartverzekering wilt afsluiten is het goed om rekening te houden met de maximale leeftijd waarop een uitvaartverzekering afgesloten kan worden. Veel verzekeraars hanteren namelijk een leeftijdsgrens. Deze leeftijdsgrens ligt bij de meeste uitvaartverzekeraars rond de leeftijd van 75 jaar.

Wij vertellen u graag meer over waarom uitvaartverzekeraars een maximale leeftijdsgrens hanteren en waar u nog terecht kunt als u op oudere leeftijd nog een uitvaartverzekering wilt afsluiten.

Inhoudsopgave

Maximumleeftijd per uitvaartverzekeraar

De maximumleeftijd per uitvaartverzekeraar is niet bij elke verzekeraar hetzelfde. Hieronder een overzicht per verzekeraar:

  • Ardanta 76 jaar
  • DELA 75 jaar
  • Monuta 75 jaar

Vergelijk uitvaartverzekeringen op onze website zodat u direct de beste verzekering vindt voor uw situatie.

Waarom hanteren uitvaartverzekeraars een maximumleeftijd?

Uitvaartverzekeraars willen u graag verzekeren, maar uiteraard ook niet onnodig veel risico lopen. Daarom werken uitvaartverzekeraars altijd met een maximale leeftijdsgrens als het op verzekeren aankomt. Het risico op overlijden wordt namelijk groter naarmate mensen ouder worden.

Waarom op oudere leeftijd nog een uitvaartverzekering afsluiten?

Eigenlijk is het afsluiten van een uitvaartverzekering erg verstandig, of u nu jong of oud bent. Een uitvaartverzekering is namelijk financieel gezien altijd voordelig. Er wordt altijd minder premie betaald dan dat de verzekeraar zal uitkeren aan producten, diensten of kapitaal.

Voordelen

  • Met een uitvaartverzekering kunt u alles op papier laten vastleggen, zo weet u vooraf hoe uw afscheidt zal plaatsvinden
  • U weet vooraf dat alles netjes geregeld is. Uw uitvaartkosten worden betaald door middel van de uitvaartverzekering

Nadelen

  • Als u op oudere leeftijd nog een uitvaartverzekering afsluit zal de premie relatief hoog zijn
  • Hou ouder u wordt hoe minder verzekeraars u nog een uitvaartverzekering kunnen aanbieden
  • Ook zal een oudere leeftijd voor strengere voorwaarden zorgen

Waarom betaalt u op oudere leeftijd een hogere premie?

Uitvaartverzekeraars maken een inschatting van het risico op overlijden. Hoe jonger iemand is, des te langer iemand premie kan betalen. Iemand die ouder is, betaalt minder jaren premie, waardoor de premie per maand stijgt.

Wat gebeurt er als ik op 80-jarige leeftijd overlijd zonder uitvaartverzekering?

Als u geen uitvaartverzorging heeft zal er geen geldbedrag worden uitgekeerd. Ook zal uw uitvaart (diensten en producten) niet vergoed worden. Dit zullen uw nabestaanden dan zelf moeten bekostigen.

Naast een uitvaartverzekering kunt u bijvoorbeeld een overlijdensrisicoverzekering hebben afgesloten, als deze nog actief is tijdens overlijden zal deze verzekering een geldbedrag uitkeren.

Let erop dat de gemiddelde kosten van een uitvaart in Nederland rond de € 9.000 ligt. Een crematie is gemiddeld genomen altijd goedkoper dan een begrafenis.

Alternatieven uitvaartverzekering

Vind u de premie te hoog? Of heeft u de maximumleeftijd om een uitvaartverzekering af te sluiten overschreden? Er zijn altijd nog enkele alternatieven.

Een koopsom uitvaartverzekering is in de meeste gevallen altijd mogelijk. Een overlijdensrisicoverzekering afsluiten zou eventueel nog een ander alternatief zijn.

Vergelijk uitvaartverzekeringen<< Terug naar alle kennisbank artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *