Wel of geen uitvaartverzekering?

wel of geen uitvaartverzekering

Wel of geen uitvaartverzekering, het is zomaar een vraag die veel mensen hebben. In dit artikel leggen wij u graag uit waarom u wel of geen uitvaartverzekering zou afsluiten.

Op de vraag wel of geen uitvaartverzekering zegt ruim 70% van alle Nederlanders ja. Zij hebben namelijk wel een uitvaartverzekering afgesloten. Dit betekent dat slechts minder dan 30% geen uitvaartverzekering heeft. Lees verder om te weten te komen waarom een uitvaartverzekering zo populair is.

Inhoudsopgave

Wel of geen uitvaartverzekering afsluiten?

Wel of geen uitvaartverzekering afsluiten? Ruim 70% van de Nederlanders heeft een uitvaartverzekering afgesloten, dit is bijna 4 op de 5 mensen. Dit is natuurlijk niet voor niets.

Een uitvaart in Nederland kost al snel zo’n € 9.000, een bedrag dat veel mensen niet zomaar hebben. Dit betreft zelfs nog een behoorlijk neutrale uitvaart.

Hoe meer persoonlijke wensen u heeft, hoe duurder de uitvaart zal worden.

Met een uitvaartverzekering kan u deze hoge kosten van een uitvaart afdekken. Hier betaalt u maar een kleine maandelijkse premie voor. Hoe jonger u bent hoe goedkoper de premie.

Wel een uitvaartverzekering

Het wel of niet afsluiten van een uitvaartverzekering is een persoonlijke keuze.

Of u een uitvaartverzekering nodig heeft blijft een persoonlijke afweging. Een uitvaartverzekering is niet verplicht in Nederland. Het is echter wel verstandig een uitvaartverzekering af te sluiten. Met een uitvaartverzekering zorgt u ervoor dat uw nabestaanden niet uw uitvaart hoeven te betalen.

Zo laat u uw nabestaanden dus niet achter met torenhoge kosten, een niet zo leuke nalatenschap. Bovendien kunt u met een uitvaartverzekering veel wensen laten vastleggen, zodat u uw nabestaanden ontlast met moeilijke keuzes.

Geen uitvaartverzekering, wie betaalt?

De mensen die geen uitvaartverzekering afsluiten hebben vaak geen idee wie er voor de kosten van hun uitvaart dient op te draaien. Het is belangrijk om te weten dat uw erfgenamen (meestal uw kinderen) altijd verantwoordelijk zijn voor de kosten van uw uitvaart wanneer u geen uitvaartverzekering heeft afgesloten.

Stel dat u dus geen spaargeld heeft, dan betalen uw nabestaanden de rekening. In veel gevallen zullen dat uw kinderen of partner zijn. Probeer dit te voorkomen en sluit voor een klein bedrag een uitvaartverzekering af.

Ook een uitvaartverzekering afsluiten op oudere leeftijd is dus alsnog een verstandige keuze. Maar houdt wel rekening met een hogere premie, hoe ouder u bent, hoe hoger de maandelijkse premie. Ons advies is dus om zo jong mogelijk te starten met een uitvaartverzekering.

Geen uitvaartverzekering

Toch maakt een kleine 30% de keuze om bewust geen uitvaartverzekering af te sluiten. Zij zetten vaak zelf een bepaald bedrag opzij voor hun uitvaart.

Ben u er echter wel van bewust dat u nooit weet wanneer u komt te overlijden en dat de kosten van een uitvaart jaarlijks stijgen. Dit betekent dat u onbewust te weinig geld opzij gezet kan hebben. Met een uitvaartverzekering zal u dit probleem nooit hebben.

Een uitvaartverzekering zal jaarlijks opnieuw geïndexeerd worden, zodat u nooit onderverzekerd bent.

Verder moet u zich er ook van bewust zijn dat uw erfgenamen uw uitvaart eerst dienen voor te schieten met hun eigen vermogen. Na uw overlijden zal uw erfenis namelijk nooit direct beschikbaar zijn voor uw nabestaanden, hier gaat vaak nog een aantal weken/maanden aan voorbij.

Dit is voor veel mensen alsnog een reden om een uitvaartverzekering af te sluiten.

Uitvaartwensen vastleggen

Met een uitvaartverzekering kunt u ook alle wensen laten vastleggen.

Dit zal uw nabestaanden dan ook zeer ontlasten. Zij hoeven namelijk geen keuzes meer voor uw uitvaart te maken, deze heeft u namelijk zelf vast laten leggen.

Uitvaartkosten berekenen

Wel of geen uitvaartverzekering afsluiten kan voor u wellicht afhankelijk zijn van de kosten.

Bereken uw uitvaartkosten eenvoudig op onze website zodat u direct een indicatie krijgt van de kosten voor een uitvaart.

U maakt 3 simpele keuzes en krijgt direct een indicatie van de kosten. Daarna ziet u direct wat een uitvaartverzekering voor u kost, bij 1 van de beste uitvaartverzekeraars.

Vergelijk uitvaartverzekeringen<< Terug naar alle kennisbank artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *