Uitvaartverzekering

Waarom een uitvaartverzekering?

Waarom een uitvaartverzekering

Een veel gestelde vraag is: Waarom een uitvaartverzekering? We geven u in dit artikel 6 argumenten en vele tips waarom een uitvaartverzekering zo belangrijk is. Weet dat een begrafenis of crematie vandaag de dag al snel € 9000 euro kost. En dit bedrag zal helaas de komende jaren alleen maar blijven stijgen.

Inhoudsopgave

Waarom een uitvaartverzekering?

Met een uitvaartverzekering zorgt u ervoor dat uw uitvaartkosten geheel of gedeeltelijk zijn gedekt. U kunt kiezen voor een uitkering in geld of in natura. Uw nabestaanden kunnen dan in alle rust afscheid nemen, zonder zich zorgen te maken om de kosten. Bij het afsluiten van een uitvaartverzekering, kunt u zelf het verzekerde bedrag en de looptijd bepalen. De hoogte van de premie is dus afhankelijk van uw persoonlijke wensen.

Laat nabestaanden zorgeloos afscheid nemen

Als u overlijdt, dan wil u natuurlijk dat uw nabestaanden zorgeloos afscheid kunnen nemen. Maar wie betaalt uw uitvaart wanneer u er zelf niet meer bent?

Wanneer u overlijdt, zullen uw nabestaanden de kosten voor uw uitvaart moeten betalen. Voor hen is het wel zo fijn als dat geregeld is. Met een uitvaartverzekering zorgt u ervoor dat uw nabestaanden niet hoeven op te draaien voor deze uitvaartkosten.

Voor het rouwproces is het belangrijk dat uw nabestaanden op een persoonlijke en betekenisvolle manier afscheid kunnen nemen. Maar bij een plotseling overlijden en zelfs bij een verwacht overlijden, hebben uw nabestaanden veel te regelen voor de uitvaart. In deze periode van rouw en verdriet hoeven uw nabestaanden zich geen zorgen te maken om de kosten. Ook over belangrijke keuzes hoeven uw nabestaanden zich geen zorgen meer om te maken. Deze kunt u namelijk vastleggen in de polis van uw uitvaartverzekering.

Daarom een uitvaartverzekering!

Hoewel een uitvaartverzekering wordt afgesloten op uw eigen leven, doet u dit vooral voor uw nabestaanden. Op deze manier worden uw nabestaanden niet geconfronteerd met de hoge kosten van uw uitvaart. De kosten van een gemiddelde uitvaart lopen al snel uit tot zo’n € 9000 euro, uiteraard afhankelijk van uw wensen.

Onverwachte kosten

Een overlijden komt vaak onverwacht. Naast verdriet en rouw komen er dan ook kosten op nabestaanden af. Een uitvaartverzorger moet namelijk betaald worden.

Het is niet altijd vanzelfsprekend dat nabestaanden deze kosten zomaar kunnen betalen. Als dit namelijk niet het geval is krijgen nabestaanden buiten het verdriet ook te maken met financiële zorgen. De kosten van uw uitvaart komen namelijk voor rekening van uw nabestaanden. Een uitvaartverzekering dekt de kosten van een uitvaart. Zo komt niemand voor onverwachte kosten te staan.

70% sluit een uitvaartverzekering af

Ondanks dat iedereen weet dat een uitvaart behoorlijk duur is, heeft maar 70% van de Nederlanders een uitvaartverzekering afgesloten. De overige 30% vindt dat ze voldoende spaargeld hebben en de uitvaart betaald kan worden uit de erfenis die ze nalaten of vindt dat hun nabestaanden dit moeten bekostigen. Deze laatste reden is natuurlijk niet voor veel mensen wenselijk. Dat is dan ook de meest gehoorde reden om een uitvaartverzekering af te sluiten.

Wat kost een uitvaart?

Een gemiddelde uitvaart betaalt u al snel € 9000 euro voor. Deze kosten zullen door de jaren heen steeds hoger worden. Het is belangrijk hier rekening mee te houden.

Wil u echter een sobere of simpele uitvaart? Dan kunt u rekening houden met minimaal € 5000 euro. Maar hebt u enkele extra wensen? Dan kunt u al snel rekening houden met minimaal € 7000 tot € 8000 euro.

Verzekeren is goedkoper dan u denkt

Voor een uitvaartverzekering betaalt u maandelijks een kleine premie, over een vooraf afgesproken looptijd. Na deze looptijd bent u nog altijd verzekerd, maar hoeft u geen premie meer te betalen. U kunt vaak zelf kiezen tot wanneer u premie wil betalen. In totaal zult u altijd minder premie betalen dan de uiteindelijke waarde van uw betaalde uitvaart, financieel gezien dus een zeer verantwoordelijke keuze met een hoger rendement dan sparen. Daarom sluit zo'n 70% van de Nederlanders een uitvaartverzekering.

Vergelijk uitvaartverzekeringen<< Terug naar alle kennisbank artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 reacties

  1. Interessant om te lezen dat zo'n 70 procent van de Nederlanders al een uitvaartverzekering heeft afgesloten. Ik geloof dat er een positieve ontwikkeling gaande is en meer mensen tegenwoordig nadenken over hun eigen uitvaart. Met name voor hun nabestaanden, om het hen wat gemakkelijker te maken.

  2. Bedankt voor het delen van deze info over het afsluiten van een uitvaartverzekering. Ik hoor er tegenwoordig steeds meer mensen over en wil er daarom meer over te weten komen. Interessant om te weten dat zeventig procent al zo'n verzekering heeft afgesloten!