Uitvaartverzekering

Uitvaartverzekering aanvragen

Uitvaartverzekering aanvragen

Een uitvaartverzekering aanvragen kunt u eenvoudig en snel via Uitvaartverzekeringvergelijkenloont.nl doen. Wij vergelijken de vijf grootste uitvaartverzekeraars zodat u direct de beste of goedkoopste uitvaartverzekering voor uzelf kunt afsluiten. Hoe het aanvragen van een uitvaartverzekering in zijn werk gaat leggen we in dit artikel uit.

Inhoudsopgave

Uitvaartverzekeringen vergelijken

Via onze website kunt u uitvaartverzekeringen vergelijken. Wij bieden u een volledig onafhankelijke vergelijking van de vijf grootste uitvaartverzekeraars van Nederland. Vergelijk de uitvaartverzekeraars bijvoorbeeld op premie per maand, looptijd van de uitvaartverzekering en het verzekerde bedrag.

Offerte uitvaartverzekering aanvragen

Een offerte voor een uitvaartverzekering aanvragen is niet mogelijk. U berekent online bij de uitvaartverzekeraar waar u een uitvaartverzekering wilt aanvragen uw premie. Door uw gegevens en wensen bij de uitvaartverzekeraar in te vullen krijgt u direct een premieaanbod voor uw persoonlijke situatie.

Met het berekenen van de premie kunt u uw eigen uitvaartverzekering samenstellen en ziet u direct wat uw wensen kosten. Deze premieberekening is dus eigenlijk bijna hetzelfde als een offerte, met als voordeel dat u direct weet waar u aan toe bent.

Online offerte

In plaats van een papieren offerte krijgt u online direct te zien welk bedrag u kunt verzekeren voor uw uitvaart en welke premie u daarvoor moet betalen. De hoogte van de premie wordt bepaald door wat u minimaal nodig heeft voor een begrafenis of crematie.

U kunt het bedrag aanpassen door het vrij te besteden bedrag te verhogen. Dit geld kan dan besteed worden aan aanvullende wensen of om bepaalde producten uit te breiden, bijvoorbeeld een luxere kist.

Premie uitvaartverzekering leeftijdsafhankelijk

De premie die u betaalt voor een uitvaartverzekering is leeftijdsafhankelijk. Bij het aanvragen van een uitvaartverzekering wordt namelijk uw premie berekend op basis van uw leeftijd. Hoe jonger u bent bij aanvragen, hoe lager de premie is.

Bedenktijd na aanvragen uitvaartverzekering

Uitvaartverzekeraars geven u na het aanvragen van de uitvaartverzekering veertien tot dertig dagen bedenktijd. Hoe lang uw bedenktijd exact is hangt af van de verzekeraar. Na het aanvragen ontvangt u het polisblad thuis, die kunt u dan op uw gemak doornemen. Mocht u dan toch van gedachte veranderd zijn en de verzekering niet meer willen? Dan kunt u de uitvaartverzekering binnen deze veertien tot dertig dagen kosteloos laten annuleren. Voor de exacte bedenktermijn kunt u in de voorwaarden van de verzekeraar kijken.

Premie veranderd mee

De kosten van een uitvaart stijgen door inflatie. Dit betekent dat de begrafeniskosten of crematiekosten over de jaren dat u premie betaalt hoger worden. Daarom zal uw premie die u betaalt aan de uitvaartverzekeraar mee veranderen. Dit noemen ze ook wel indexatie. Ook kunnen uw wensen veranderen waardoor uw uitvaart duurder is geworden. Dan kunt u natuurlijk contact opnemen om het verzekerde bedrag daarop aan te passen.

Vaak sturen uitvaartverzekeraars u een brief als de kosten van een gemiddelde uitvaart flink gestegen zijn. Dit betekent namelijk dat uw maandelijkse premie ook flink zal gaan stijgen, u kunt dan zelf aangeven of u hiermee akkoord gaat. Zo zijn u en uw nabestaanden altijd goed verzekerd voor de uitvaartkosten.

Vergelijk uitvaartverzekeringen<< Terug naar alle kennisbank artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *