Uitvaartverzekering Marokko

Uitvaartverzekering Marokko

Een Marokkaanse uitvaart kent andere uitvaarttradities dan een Nederlandse uitvaart. Voor Marokkanen is eeuwige grafrust bijvoorbeeld heel erg belangrijk. Dit is in Nederland niet gebruikelijk en zeer kostbaar voor een dik bevolkt land als Nederland.

Bijna alle Marokkaanse Nederlanders zijn moslim. Bij een Marokkaanse uitvaart is eeuwige rust van het graf erg belangrijk, dit kan in Nederland echter niet altijd gegarandeerd worden. Daarom kiezen veel Marokkanen ervoor om zich te laten begraven in Marokko. Het is voor deze Marokkanen daarom erg belangrijk dat de uitvaartverzekering een begrafenis in Marokko toestaat. Toch zijn er steeds meer mogelijkheden om als Marokkaan uzelf in Nederland te laten begraven met alle tradities die bij een Marokkaanse uitvaart horen. Uitvaartverzekeraars bieden steeds vaker speciaal afgestemde uitvaarten aan die rekening houden met alle Marokkaanse rituelen en uitvaarttradities.

Inhoudsopgave

Marokkaanse begrafenis

Maar een beperkt aantal Marokkanen laat zich in Nederland begraven. Wel ontstaat er een verschuiving en zijn er steeds meer Marokkanen die ervoor kiezen zich toch in Nederland te laten begraven. Zo kunnen hun kinderen regelmatig het graf bezoeken. Vooral jonge Marokkanen geven steeds vaker de voorkeur om begraven te worden in Nederland.

Er ontstaan steeds meer begraafplaatsen in Nederland waarbij de Islamitische rituelen gehandhaafd worden. Zo kan de Marokkaanse uitvaart zo veel mogelijk op de traditionele begrafenis aansluiten.

Uitvaartverzekering bij Marokkaanse bank

Vroeger was het gebruikelijk dat Marokkanen via een Marokkaanse bank een uitvaartverzekering hadden lopen. Veelal liep deze uitvaartverzekering dan via de Marokkaanse bank "Chaabi". De Marokkaanse banken zijn echter verdwenen in Nederland omdat ze geen bankvergunning hadden. Daarom richten steeds meer uitvaartverzekeraars zich op de Marokkaanse uitvaarten. Veel uitvaartverzekeraars hebben zelfs een speciale Marokkaanse uitvaartverzekering. Deze uitvaartverzekering let op alle Islamitische gewoontes en rituelen. Vraag hiervoor naar de mogelijkheden bij de uitvaartverzekeraar van uw keuze.

Uitvaartverzekering voor Marokkanen

Er zijn steeds meer Nederlandse uitvaartverzekeraars die zich richten op uitvaarten met andere rituelen. De grootste Nederlandse uitvaartverzekeraars kunnen veel regelen en de uitvaart volgens speciale tradities en rituelen laten verrichten. Door het steeds groter wordende aanbod van Marokkaanse begraafplaatsen in Nederland, veelal in de buurt van de randstad, zijn er steeds meer mogelijkheden in Nederland. Zo hoeft u als familie de overledene niet meer te repatriëren naar Marokko en kunt u het graf vaak bezoeken.

Vraag de uitvaartverzekeraar waar u momenteel verzekerd bent naar de mogelijkheden. Ga het gesprek aan en u zult zien dat er veel mogelijk is. Op de website van uitvaartverzekeraar Yarden zijn veel verschillende uitvaartrituelen van verschillende religies te lezen. U kunt er dus vanuit gaan dat Yarden veel kennis in huis heeft over de Marokkaanse uitvaartrituelen. Ook uitvaartverzekeraar DELA en Monuta hebben veel expertise op islamitische uitvaarten. Op onze website kunt u eenvoudig de uitvaartverzekering van bijvoorbeeld Yarden, DELA en Monuta vergelijken met andere uitvaartverzekeraars. Kijk naar de mogelijkheden en vergelijk uitvaartverzekeringen geheel vrijblijvend.

Vergelijk uitvaartverzekeringen<< Terug naar alle kennisbank artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *