Overlijdensrisicoverzekering vergelijken

Vergelijk overlijdensrisicoverzekeringen met elkaar. Bekijk welke overlijdensrisicoverzekering het beste bij u past.

Leeftijd

Getoonde premies zijn berekend met de geboortedatum:
01-11-1996 (27 jaar)

Premie

Klik op bekijken om de premie te zien die u betaalt.
1
Bedenktijd
30 dagen
Looptijd
30 jaar
Verzekerd bedrag
€ 300.000
Verzekeringsvorm: Annuïtair dalend
Eenmalige afsluitkosten (distributiekosten): € 69
Betaaltermijn: per maand
€ 5
,07
per maand
Bekijken
2
Bedenktijd
30 dagen
Looptijd
30 jaar
Verzekerd bedrag
€ 300.000
Verzekeringsvorm: Annuïtair dalend
Eenmalige afsluitkosten (distributiekosten): € 45
Betaaltermijn: per maand, kwartaal, half jaar, jaar (extra korting)
€ 5
,31
per maand
Bekijken
3
Bedenktijd
30 dagen
Looptijd
30 jaar
Verzekerd bedrag
€ 300.000
Verzekeringsvorm: Annuïtair dalend
Eenmalige afsluitkosten (distributiekosten): € 19,20
Betaaltermijn: per maand
€ 7
,47
per maand
Bekijken
Deze vergelijking betreft geen financieel advies, u bent zelf verantwoordelijk voor uw keuzes.
Benieuwd hoe wij vergelijken en wie wij zijn? Lees dan hier alles over ons.
Laatste update vergelijker: 8 november 2023

Waarom een overlijdensrisicoverzekering?

 • U heeft 30 dagen bedenktijd.
 • Voor een zeer lage maandelijkse premie voorkomt u dat uw partner en kinderen in de problemen komen als u komt te overlijden.
 • Een overlijdensrisicoverzekering is uniek onder de verzekeringen, deze keert gegarandeerd uit bij overlijden binnen de looptijd van de verzekering.

Veelgestelde vragen over overlijdensrisicoverzekering vergelijken

Wat is een overlijdensrisicoverzekering?

Een overlijdensrisicoverzekering is een verzekering die bij overlijden van de verzekerde binnen de looptijd van de verzekering een geldbedrag uitkeert. Handig om bijvoorbeeld de hypotheek te kunnen aflossen of er voor te zorgen dat uw kinderen kunnen studeren mocht de kostwinnaar komen te overlijden.

Wat is een overlijdensrisicoverzekering kruislings afsluiten?

Bij kruislings afsluiten van een overlijdensrisicoverzekering sluit u beiden een verzekering af op het leven van de ander. U sluit dus ieder een aparte polis waarbij degene die hem afsluit de verzekeringsnemer en de begunstigde is en als verzekerde de partner wordt opgenomen. Op deze manier is de begunstigde vrij van erfbelasting.

Overlijdensrisicoverzekeringen vergelijken

Een overlijdensrisicoverzekering beschermd uw nabestaanden tegen financiële problemen als u komt te overlijden. U kunt zelf bepalen voor welk bedrag de overlijdensrisicoverzekering uitkeert. Komt u te overlijden voor de einddatum van de verzekering? Dan krijgen uw nabestaanden het verzekerde bedrag uitgekeerd.

Overlijdensrisicoverzekering vergelijken

Door verschillende overlijdensrisicoverzekeringen met elkaar te vergelijken weet u zeker dat u nooit teveel premie betaalt. De verschillende premies van de verzekeringen kunnen namelijk flink uiteen lopen. Door ze te vergelijken betaalt u een eerlijke premie.

Wat betekent overlijdensrisicoverzekering?

Een overlijdensrisicoverzekering keert een vooraf afgesproken geldbedrag uit als de verzekerde tijdens de looptijd van de verzekering overlijdt. De overlijdensrisicoverzekering keert het geldbedrag uit aan de begunstigde, veelal de achterblijvende partner. Met een overlijdensrisicoverzekering dekt u bijvoorbeeld een financieel risico af als u of uw partner overlijdt, bijvoorbeeld de hypotheek. Een overlijdensrisicoverzekering zorgt er dus voor dat u of uw partner niet in financiële problemen kan komen na een overlijden. Een overlijdensrisicoverzekering kan worden afgesloten op uw eigen leven, dat van uw partner of op beide levens.

Waarom een overlijdensrisicoverzekering vergelijken?

Een overlijdensrisicoverzekering is een verzekering voor het risico op het wegvallen van een inkomen. Deze verzekering sluit u af om financiële risico’s op te kunnen vangen, voor het geval er een belangrijk inkomen zou wegvallen door een overlijden. Op deze manier zijn uw partner, kinderen of andere directe erfgenamen verzekerd tegen financiële risico’s.

Uw partner, kinderen of andere directe nabestaanden ontvangen een eenmalig bedrag als u komt te overlijden voor het einde van de looptijd van de overlijdensrisicoverzekering. Uw gezin kan bijvoorbeeld in het huis blijven wonen omdat de hypotheek of huur zorgeloos betaald kan blijven worden. Ook het studeren, sporten en vakanties kunnen zorgeloos doorgaan. Met een overlijdensrisicoverzekering laat u uw nabestaanden altijd goed verzorgd achter.

Hiervoor sluit u een overlijdensrisicoverzekering af

Een overlijdensrisicoverzekering sluit u af voor bijvoorbeeld:

 • Aankoop van een woning
 • Starten van een eigen onderneming
 • Opvangen van woonlasten voor een koopwoning of huurwoning
 • Opvangen van alimentatie
 • Financiële zekerheid na een overlijden en/of opvang extra (onvoorziene) kosten
 • De zekerheid dat de huur betaald kan blijven worden of dat de hypotheek afbetaald kan worden door uw nabestaanden
 • Afdekken van erfbelasting
 • Opvangen van een pensioentekort na overlijden partner

Soorten overlijdensrisicoverzekering

Er zijn verschillende soorten overlijdensrisicoverzekeringen. Zo is er een gelijkblijvende-, lineaire- of een annuïtair dalende overlijdensrisicoverzekering. We zullen ze even kort toelichten.

Gelijkblijvende overlijdensrisicoverzekering

Bij een gelijkblijvende overlijdensrisicoverzekering blijft het uit te keren geldbedrag tijdens de gehele looptijd van de verzekering hetzelfde. Ook de premie van een gelijkblijvende overlijdensrisicoverzekering blijft tijdens de gehele looptijd hetzelfde.

Lineair dalende overlijdensrisicoverzekering

Bij een lineair dalende overlijdensrisicoverzekering zal het uit te keren geldbedrag jaarlijks met een gelijkblijvend bedrag verminderen. De premie zal ook jaarlijks dalen.

Annuïtair dalende overlijdensrisicoverzekering

Bij een annuïtair dalende overlijdensrisicoverzekering zal het uit te keren geldbedrag via een annuïtair systeem dalen. Annuïtair wil zeggen in het begin langzaam en naarmate de tijd vordert sneller.

Meer onafhankelijke informatie

Voor meer onafhankelijke informatie over overlijdensrisicoverzekeringen kunt u ook kijken bij Centraalbeheer. Of als u er klaar voor bent kunt u direct een overlijdensrisicoverzekering afsluiten via onze vergelijker.