Nabestaandenverzekering

Vind de beste nabestaandenverzekering voor u en uw gezin. Binnen enkele minuten heeft u een nabestaandenverzekering afgesloten die aan uw wensen voldoet.

Leeftijd

Getoonde premies zijn berekend met de geboortedatum:
01-11-1996 (27 jaar)

Premie

Klik op bekijken om de premie te zien die u betaalt.
1
Bedenktijd
30 dagen
Looptijd
30 jaar
Verzekerd bedrag
€ 300.000
Verzekeringsvorm: Annuïtair dalend
Eenmalige afsluitkosten (distributiekosten): € 69
Betaaltermijn: per maand
€ 5
,07
per maand
Bekijken
2
Bedenktijd
30 dagen
Looptijd
30 jaar
Verzekerd bedrag
€ 300.000
Verzekeringsvorm: Annuïtair dalend
Eenmalige afsluitkosten (distributiekosten): € 45
Betaaltermijn: per maand, kwartaal, half jaar, jaar (extra korting)
€ 5
,31
per maand
Bekijken
3
Bedenktijd
30 dagen
Looptijd
30 jaar
Verzekerd bedrag
€ 300.000
Verzekeringsvorm: Annuïtair dalend
Eenmalige afsluitkosten (distributiekosten): € 19,20
Betaaltermijn: per maand
€ 7
,47
per maand
Bekijken
Deze vergelijking betreft geen financieel advies, u bent zelf verantwoordelijk voor uw keuzes.
Benieuwd hoe wij vergelijken en wie wij zijn? Lees dan hier alles over ons.
Laatste update vergelijker: 8 november 2023

Waarom een nabestaandenverzekering?

 • U heeft 30 dagen bedenktijd.
 • Voor een zeer lage maandelijkse premie voorkomt u dat uw partner en kinderen in de problemen komen als u komt te overlijden.
 • Een nabestaandenverzekering is uniek onder de verzekeringen, deze keert gegarandeerd uit bij overlijden binnen de looptijd van de verzekering.

Veelgestelde vragen over een nabestaandenverzekering

Wat is een nabestaandenverzekering?

Een nabestaandenverzekering is hetzelfde als een overlijdensrisicoverzekering. Met een nabestaandenverzekering vangt u het verlies aan inkomen op wanneer u of uw partner vroegtijdig overlijdt. Sommige mensen verwarren een nabestaandenverzekering met een uitvaartverzekering. Dat is alleen niet juist.

Waarom een nabestaandenverzekering afsluiten?

Met een nabestaandenverzekering zorgt u ervoor dat uw nabestaanden geen financiële zorgen hebben bij een onverwacht overlijden. Een nabestaandenverzekering keert namelijk een bedrag uit bij overlijden. Hoe hoog dit bedrag is, dat kunt u zelf bepalen.

Nabestaandenverzekering afsluiten

Als kostwinner wilt u goed voor uw gezin zorgen, zodat jullie allemaal voldoende financiële ruimte hebben om fijn te kunnen leven. Nu, maar ook zeker later, mocht u er onverwacht niet meer voor hen zijn.

Met een nabestaandenverzekering zorgt u ervoor dat uw gezin nooit in de problemen hoeft te komen. U kunt zelf bepalen hoe hoog de uitkering moet zijn. Op deze manier kunnen zij door blijven leven zoals zij altijd al deden.

Nabestaandenverzekering

Waarvoor kan de uitkering gebruikt worden?

De uitkering van een nabestaandenverzekering kan onder andere voor het volgende gebruikt worden:

 • Het opvangen van de vaste lasten, zoals:
  • Afbetalen van de hypotheeklasten of leningen
  • Betalen van de huur
  • Betalen van de rekeningen zoals energie en belastingen of de boodschappen
 • Het opvangen van grote uitgaven, zoals:
  • Studiekosten van de kinderen
  • Vernieuwing auto en autokosten
  • Betalen van erfbelasting

Nabestaandenverzekering belasting

Over de uitkering van een nabestaandenverzekering betaalt de begunstigde geen belasting. De uitkering is altijd netto, dit betekent dat de begunstigde geen inkomstenbelasting hoeft te betalen over de uitkering.

Maandelijkse uitkering

Verzeker uzelf van een maandelijks inkomen als uw partner komt te overlijden. Met een nabestaandenverzekering weet u zeker dat u maandelijks een inkomen blijft houden als uw partner komt te overlijden. Er wordt dan maandelijks een bedrag uitgekeerd waarmee u de vaste lasten kunt blijven betalen.

Nabestaandenverzekering of overlijdensrisicoverzekering?

In principe is een nabestaandenverzekering hetzelfde als een overlijdensrisicoverzekering, het is in beide gevallen een verzekering bij overlijden van uw partner. Er zit echter wel een verschil tussen de nabestaandenverzekering en overlijdensrisicoverzekering. Bij een overlijdensrisicoverzekering krijgt u over het algemeen direct een groot bedrag uitgekeerd. Bij een nabestaandenverzekering zal er maandelijks een bedrag worden uitgekeerd over een langere periode.

Collectieve nabestaandenverzekering

Bij sommige werkgevers is het mogelijk om via een collectieve nabestaandenverzekering uzelf te verzekeren. Uw werkgever wilt dan financieel iets geregeld hebben voor uw nabestaanden als u als werknemer komt te overlijden.

U kunt dit zien als een secondaire arbeidsvoorwaarden. Lang niet alle werkgevers bieden een collectie nabestaandenverzekering aan. In veel gevallen krijgt u ongeveer 3 keer het jaarsalaris als bedrag uitgekeerd als u meedoet aan een collectieve nabestaandenverzekering via uw werkgever. Maar dit kan per werkgever anders zijn.

Uiteraard kunt u ook zelf een particuliere nabestaandenverzekering afsluiten. Dit kan zelfs in sommige gevallen goedkoper zijn dan via een collectieve nabestaandenverzekering. Bereken dus vooraf wat voor u persoonlijk het voordeligst is voordat u een collectieve nabestaandenverzekering afsluit.

Wat kost een nabestaandenverzekering?

De kosten van een nabestaandenverzekering zijn slechts enkele euro’s per maand. Afhankelijk van uw leeftijd en de waarde van de uitkering kunt u al een nabestaandenverzekering afsluiten vanaf € 1,90 per maand. Vergelijk de verschillende nabestaandenverzekeringen in onze vergelijker en sluit direct de verzekering af die het beste bij u past.

Meer onafhankelijke informatie

Voor meer onafhankelijke informatie over nabestaandenverzekeringen kunt u ook kijken bij DELA. Of vergelijk overlijdensrisicoverzekeringen op premie in onze vergelijker.