Goedkoopste overlijdensrisicoverzekering

Vind de goedkoopste overlijdensrisicoverzekering voor u en uw gezin. Verzeker alles goed voor nu en later.

Leeftijd

Getoonde premies zijn berekend met de geboortedatum:
01-11-1996 (27 jaar)

Premie

Klik op bekijken om de premie te zien die u betaalt.
1
Bedenktijd
30 dagen
Looptijd
30 jaar
Verzekerd bedrag
€ 300.000
Verzekeringsvorm: Annuïtair dalend
Eenmalige afsluitkosten (distributiekosten): € 69
Betaaltermijn: per maand
€ 5
,07
per maand
Bekijken
2
Bedenktijd
30 dagen
Looptijd
30 jaar
Verzekerd bedrag
€ 300.000
Verzekeringsvorm: Annuïtair dalend
Eenmalige afsluitkosten (distributiekosten): € 45
Betaaltermijn: per maand, kwartaal, half jaar, jaar (extra korting)
€ 5
,31
per maand
Bekijken
3
Bedenktijd
30 dagen
Looptijd
30 jaar
Verzekerd bedrag
€ 300.000
Verzekeringsvorm: Annuïtair dalend
Eenmalige afsluitkosten (distributiekosten): € 19,20
Betaaltermijn: per maand
€ 7
,47
per maand
Bekijken
Deze vergelijking betreft geen financieel advies, u bent zelf verantwoordelijk voor uw keuzes.
Benieuwd hoe wij vergelijken en wie wij zijn? Lees dan hier alles over ons.
Laatste update vergelijker: 8 november 2023

Waarom een overlijdensrisicoverzekering?

  • U heeft 30 dagen bedenktijd.
  • Voor een zeer lage maandelijkse premie voorkomt u dat uw partner en kinderen in de problemen komen als u komt te overlijden.
  • Een overlijdensrisicoverzekering is uniek onder de verzekeringen, deze keert gegarandeerd uit bij overlijden binnen de looptijd van de verzekering.

Veelgestelde vragen over goedkope overlijdensrisicoverzekeringen

Wat is de goedkoopste overlijdensrisicoverzekering?

U komt er achter wat de goedkoopste overlijdensrisicoverzekering is door hierboven de vergelijking te bekijken. We vergelijken daar de 3 goedkoopste overlijdensrisicoverzekeringen met elkaar.

Is een goedkope overlijdensrisicoverzekering wel goed?

Wij vergelijken hier de goedkoopste overlijdensrisicoverzekeringen, maar dat betekent zeker niet dat het slechte overlijdensrisicoverzekeringen zijn. U verzekert uzelf gewoon bij een gerenommeerde verzekeraar. Reaal, Centraal beheer en DELA zijn erg grote en betrouwbare verzekeraars.

De goedkoopste overlijdensrisicoverzekering

U wilt natuurlijk de goedkoopste overlijdensrisicoverzekering voor uzelf en voor uw nabestaanden afsluiten. Niemand betaalt immers graag te veel. Door overlijdensrisicoverzekeringen te vergelijken kunt u binnen enkele minuten de goedkoopste overlijdensrisicoverzekering afsluiten. Kijk goed naar de premie die u per maand moet betalen en bereken uw premie bij meerdere overlijdensrisicoverzekeraars. De vijf overlijdensrisicoverzekeringen in onze vergelijker zijn qua prijs en kwaliteit erg degelijk. Zo kunt u binnen no-time de goedkoopste overlijdensrisicoverzekering vinden.

Goedkope overlijdensrisicoverzekering

Goedkoopste overlijdensrisicoverzekering via internet

Een goedkope overlijdensrisicoverzekering kunt u het best vinden via internet. Via internet vindt u een groot aanbod aan goedkope en kwalitatieve overlijdensrisicoverzekeringen. Via internet maakt een overlijdensrisicoverzekeraar minder kosten, omdat ze efficiënter kunnen werken en meer kunnen automatiseren. Dit voordeel kunnen ze vervolgens doorberekenen in de premie die u maandelijks moet betalen.

Door zelf online een goedkope overlijdensrisicoverzekering af te sluiten betaalt u overigens ook geen advieskosten aan een adviseur. Een adviseur is u namelijk verplicht om advies- en bemiddelingskosten in rekening te brengen. U kunt eenvoudig zelf een goedkope overlijdensrisicoverzekering afsluiten door een vergelijking te maken. Daarna kunt u de overlijdensrisicoverzekering eenvoudig online afsluiten binnen enkele minuten.

Goedkoopste overlijdensrisicoverzekering hypotheek

Als u een hypotheek wilt afsluiten, dan heeft u vaak een overlijdensrisicoverzekering nodig. De hypotheekverstrekker wilt namelijk de zekerheid dat de hypotheek wordt afgelost, ook als u onverhoopt zou komen te overlijden. Als u overlijdt tijdens de looptijd van de hypotheek dan keert de overlijdensrisicoverzekering een bepaald bedrag uit, zodat de hypotheek door de nabestaanden kan worden afgelost.

Omdat een overlijdensrisicoverzekering vaak verplicht is voor het aangaan van een hypotheek wilt u natuurlijk niet onnodig te veel betalen. Daarom bent u op zoek naar de goedkoopste overlijdensrisicoverzekering die u in combinatie met uw hypotheek kan verpanden. Alle goedkope overlijdensrisicoverzekeringen die u hierboven kunt vergelijken kunt u afsluiten in combinatie met een hypotheek. U bent nooit verplicht om de overlijdensrisicoverzekering af te nemen die de hypotheekverstrekker aanbiedt. Kijk bij het aangaan van de hypotheek dus altijd of u een goedkopere overlijdensrisicoverzekering kunt afsluiten.

Accepteer niet het aanbod van uw hypotheekaanbieder

Ga niet direct in op het aanbod van uw bank of geldverstrekker waar u de hypotheek afsluit. U bent niet verplicht om de overlijdensrisicoverzekering bij de bank of geldverstrekker af te sluiten. Door zelf online een overlijdensrisicoverzekering af te sluiten bent u in de meeste gevallen goedkoper uit. Ook wanneer u een extra korting op uw rente wordt aangeboden kan het goedkoper zijn om de overlijdensrisicoverzekering elders af te sluiten.

Verzeker niet een te hoog bedrag

De premie die u per maand moet betalen is afhankelijk van het verzekerde bedrag. Hoe hoger de uitkering, hoe hoger de premie zal zijn. Als u een goedkope overlijdensrisicoverzekering wilt is het dus belangrijk om niet een onnodig hoog bedrag te verzekeren. Ga goed na wat u echt nodig hebt en verzeker alleen dat wat u echt nodig denkt te hebben indien uw partner zou komen te overlijden.

Verschillende dekkingsvormen

Bij het afsluiten van een overlijdensrisicoverzekering kunt u kiezen uit drie verschillende dekkingsvormen. Naast de hoogte van het verzekerde bedrag bepaalt de gekozen dekkingsvorm ook hoeveel premie u moet betalen.

Gelijkblijvende overlijdensrisicoverzekering

Bij een gelijkblijvende overlijdensrisicoverzekering blijft het verzekerde bedrag de gehele looptijd gelijk. Deze dekkingsvorm is de duurste dekkingsvorm. Voor een goedkope overlijdensrisicoverzekering dus het minst geschikt en veelal voor de meeste gezinnen ook niet nodig.

Annuïtair of lineair dalende overlijdensrisicoverzekering

Bij deze overlijdensrisicoverzekeringen zal het verzekerde bedrag naarmate de tijd dalen. Bij uitstek het meest geschikt als u op zoek bent naar een goedkope overlijdensrisicoverzekering. Vaak worden deze dekkingsvormen ook genomen in combinatie met een hypotheek.

Goedkoopste overlijdensrisicoverzekering vergelijken

Er zijn veel verschillende overlijdensrisicoverzekeringen. Als u op zoek bent naar de goedkoopste overlijdensrisicoverzekering is vergelijken erg belangrijk. De premieverschillen kunnen onderling namelijk nogal verschillen. Een premieverschil van € 2 per maand lijkt bijvoorbeeld niet zo’n groot verschil. Als u de overlijdensrisicoverzekering echter voor 30 jaar afsluit dan loopt dit op tot een verschil van € 720.

Meer onafhankelijke informatie

Voor meer onafhankelijke informatie over goedkope overlijdensrisicoverzekeringen kunt u ook kijken bij Allianz. Of bekijk hier de beste overlijdensrisicoverzekeringen.