75 euro meest populaire bedrag voor uitvaartadvies

Gepubliceerd op: 11 februari 2020 in:
Advieskosten uitvaartverzekering

Bijna een op de drie intermediairs brengt eenmalig € 75 in rekening voor uitvaartadvies. Daarmee is € 75 het meest populaire bedrag voor uitvaartadvies. Ook zijn de gemiddelde kosten van uitvaartadvies voor het eerst sinds het provisieverbod in 2013 gedaald tot onder de € 100. Dit blijkt uit de jaarlijkse analyse van uitvaartverzekeraar Monuta, die de tarieven over 2019 van 832 intermediairs vergeleek.

Inhoudsopgave

Vaste fee populairst

75 procent van de onderzochte intermediairs brengt een vaste fee in rekening voor uitvaartadvies. Jaarlijks kiezen steeds meer intermediairs om een vaste fee in rekening te brengen, waar dit voorheen veelal ook serviceabonnementen waren.

Waar het gemiddelde bedrag dat intermediairs voor hun advies vragen in 2018 nog zo’n € 106 bedroeg, is dat in 2019 gedaald tot net onder de € 100. Daarmee is de verwachte stabilisatie uitgebleven. Hieronder ziet u de gemiddelde advieskosten sinds het provisieverbod. Deze bedragen zijn opgesteld door de jaarlijkse onderzoeken van uitvaartverzekeraar Monuta.

Advieskosten 2013 tot 2019

Mensen willen ontzorgd worden

Mensen willen ontzorgd worden door een financieel adviseur die hen bijstaat in de juiste keuze. Daar speelt de markt op in door de prijzen voor advies steeds lager te maken, zodat de drempel voor advies lager wordt.

Ongeveer een kwart van alle uitvaartverzekeringen wordt door een intermediair afgesloten, wat betekent dat nog altijd 75 procent zonder tussenkomst van een intermediair wordt afgesloten. Mede door vergelijkingssites en alle informatie die mensen zelfstandig op internet kunnen vinden, vinden veel mensen het toch zonde van hun centen.

Doorlopend serviceabonnement minder populair

Het doorlopende serviceabonnement wordt sinds 2016 door steeds minder intermediairs gebruikt. Momenteel biedt 13 procent van de intermediairs een doorlopend serviceabonnement aan. In 2018 was dat nog 14 procent en in 2016 nog 19 procent.

Ondanks dat er nog altijd intermediairs gebruik maken van een serviceabonnement ziet uitvaartverzekeraar Monuta ook hier een daling in het gemiddelde maandbedrag. In 2019 wordt gemiddeld € 3,25 in rekening gebracht, terwijl dit in 2018 nog € 3,44 was. Ook zijn er intermediairs die met een combinatie werken van een vaste fee en een doorlopend serviceabonnement, namelijk 12 procent.

Geen advieskosten

Uit het onderzoek blijkt dat 75 procent van alle uitvaartverzekeringen direct bij de uitvaartverzekeraar wordt afgesloten. Dit is natuurlijk niet gek. Zo steekt u de advieskosten in uw eigen zak.

Wilt u ook geen advieskosten? Bij ons kunt u de verschillende uitvaartverzekeringen vergelijken op premie. Zo weet u zeker dat u niet te veel betaalt en bent u zeker van een goedkope uitvaartverzekering.

Vergelijk uitvaartverzekeringen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *