Aanwezige uitvaart per 1 juli 2020 verhoogd naar 100 mensen

Gepubliceerd op: 13 mei 2020 in:
Uitvaart 100 personen

Vanaf 1 juli 2020 mogen er weer maximaal 100 mensen (i.p.v. de huidige 30) aanwezig zijn bij een uitvaart en alle plechtigheden daaromheen. Dat heeft de regering woensdagavond 6 mei 2020 bekend gemaakt in een persconferentie over de versoepeling van de coronamaatregelen.

Op dit moment geldt er nog een maximum van 30 mensen bij een uitvaart. Wat eigenlijk al best veel is, in veel andere landen gelden namelijk veelal nog strengere regels.

Inhoudsopgave

1 juni eerste versoepeling

Vanaf 1 juni 2020 mogen horeca in Nederland weer open. Voor de uitvaartbranche betekent dit dat vanaf dat moment catering en condoleances weer toegestaan zijn. Dat bevestigd Heidi van Haastert van brancheorganisatie BGNU.

BGNU werkt momenteel aan een protocol dat uitvaartondernemers vanaf 1 juni kunnen gebruiken voor condoleances en catering. Natuurlijk zullen hygiëne en de 1,5 meter afstand hierin een belangrijke rol spelen.

Alles onder voorbehoudt

Mark Rutte houdt wel een slag om de arm. Er zal wekelijks bekeken worden of bepaalde versoepelingen doorgang kunnen blijven vinden. Er zal altijd bekeken blijven worden hoe het aantal besmettingen zich gaat ontwikkelen en wat de druk op de gezondheidszorg zal zijn. Als het virus weer om zich heen gaat grijpen, bestaat de kans dat de versoepelingen worden teruggedraaid naar bijvoorbeeld maximaal 30 mensen.

Protocol

Voor iedere versoepeling in de uitvaartbranche zal een nieuw protocol worden opgesteld. Zodat iedere uitvaart ongeveer hetzelfde eruit zal komen te zien. Ook is het zo voor iedereen duidelijk waar hij zich aan dient te houden.

Vergelijk uitvaartverzekeringen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *