Steeds minder mensen met lage inkomens sluiten een uitvaartverzekering

Gepubliceerd op: 3 augustus 2018 in:
Wanneer uitvaartverzekering afsluiten

Consumenten die moeten rondkomen van een minimuminkomen sluiten minder vaak een uitvaartverzekering af dan 5 jaar geleden. Uitvaartverzekeraar DELA geeft aan dat zij de toestroom van nieuwe klanten de afgelopen 5 jaar met zo’n 30 procent hebben zien afnemen. Een zorgwekkende ontwikkeling. Juist de consumenten met een minimuminkomen hebben het meeste baadt bij het afsluiten van een uitvaartverzekering.

Inhoudsopgave

Interne analyse

Uitvaartverzekeraar DELA heeft een interne analyse gemaakt over de instroom van nieuwe klanten. Uit deze analyse blijkt dat de instroom van nieuwe klanten de afgelopen 5 jaar met meer dan 30 procent gedaald is.

Provisieverbod

Sinds 2013 geldt er een provisieverbod op uitvaartverzekeringen. Door de invoering van het provisieverbod moeten consumenten advieskosten betalen als zij een uitvaartverzekering willen afsluiten. Zelfs in de oriëntatiefase moeten adviseurs advieskosten in rekening brengen. Een gesprek om te kijken of een uitvaartverzekering bijvoorbeeld zinvol is, dient de consument voor te betalen.

Terugloop uitvaartverzekeringen door provisieverbod

Uitvaartverzekeraars wijten de terugloop in nieuw afgesloten uitvaartverzekeringen aan de invoering van het provisieverbod. Adviseurs moeten voor een simpel advies al ruim € 100 in rekening brengen. Veel consumenten met een minimuminkomen haken dan al snel af, voor hen zijn deze kosten gewoonweg te hoog. Uitvaartverzekeraars pleiten er dan ook voor om het provisieverbod af te schaffen.

Een belangrijke verzekering

Vooral voor de groep mensen met een minimuminkomen is een uitvaartverzekering een belangrijke verzekering. Juist deze groep consumenten hebben geen geld achter de hand om de uitvaart te betalen. Dit betekent dat nabestaanden steeds vaker met de kosten van de uitvaart worden geconfronteerd.

Zelf online afsluiten bespaard geld

Een uitvaartverzekering sluit u af om ervoor te zorgen dat uw nabestaanden niet met de kosten van uw uitvaart geconfronteerd worden. Het belang van een uitvaartverzekering is dus duidelijk. Bovendien is de uiteindelijke waarde van de uitvaart hoger dan de totale premie die u zelf heeft ingelegd.

Zelf online uitvaartverzekeringen vergelijken bespaart u geld. U hoeft dan namelijk geen advieskosten te betalen aan een adviseur. Bij ons kunt u de uitvaartverzekeringen van de grootste verzekeraars vergelijken, namelijk: Monuta, Nuvema, Ardanta, Yarden en DELA.

Vergelijk uitvaartverzekeringen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *