Overlijdensverzekeringen

Vergelijk hier overlijdensverzekeringen met elkaar. Kies de beste overlijdensverzekering die bij uw wensen past.

Leeftijd

Getoonde premies zijn berekend met de geboortedatum:
15-02-1997 (27 jaar)

Premie

Klik op bekijken om de premie te zien die u betaalt.
1
Klanttevredenheid
9,5
Bedenktijd
30 dagen
Verzekerd bedrag
€ 9.000
Dienstenpakket € 2.500 & vrij te besteden € 6.500
Kinderen tot 18 jaar gratis meeverzekerd
Complete uitvaart naar uw persoonlijke wensen
€ 6
,72
per maand
Bekijken
2
Klanttevredenheid
9,6
Bedenktijd
30 dagen
Verzekerd bedrag
€ 9.000
Dienstenpakket € 7.200 & vrij te besteden € 1.800
Tot 25 jaar een lagere premie voor uw kinderen
Coöperatie met 3 miljoen leden, ruim 85 jaar ervaring in het verzorgen van uitvaarten
€ 7
,78
per maand
Bekijken
3
Klanttevredenheid
8,3
Bedenktijd
30 dagen
Verzekerd bedrag
€ 9.000
Vrij te besteden € 9.000
Kinderen tot 21 jaar gratis meeverzekerd
Uitkering in geld, volledige keuzevrijheid
€ 10
,07
per maand
Bekijken
Toon alle 7 uitvaartverzekeringen
Deze vergelijking betreft geen financieel advies, u bent zelf verantwoordelijk voor uw keuzes.
Benieuwd hoe wij vergelijken en wie wij zijn? Lees dan hier alles over ons.
Are you looking for an English comparison? Compare funeral insurances.

Waarom een overlijdensverzekering?

  • 70% van de Nederlanders heeft een overlijdensverzekering.
  • U heeft minimaal 14 dagen bedenktijd, vaak zelfs 30 dagen.
  • Het totaalbedrag dat u aan premie betaalt is uiteindelijk minder dan wanneer u zelf spaart.
  • Een overlijdensverzekering is uniek onder de verzekeringen, deze keert gegarandeerd uit bij overlijden. U betaalt dus nooit voor niets premie.

Veelgestelde vragen over overlijdensverzekeringen

Wat doet een overlijdensverzekering?

Een overlijdensverzekering is een verzekering die het risico op overlijden verzekert of de kosten van een uitvaart dekt. Houd er rekening mee dat er 2 soorten overlijdensverzekeringen bestaan, namelijk: een uitvaartverzekering (dekt de kosten van een uitvaart) en een overlijdensrisicoverzekering (dekt het risico op overlijden). Op deze pagina vergelijkt u uitvaartverzekeringen, maar u kunt hier ook overlijdensrisicoverzekeringen vergelijken.

Hoe duur is een overlijdensverzekering?

Voor een overlijdensverzekering betaalt u maandelijks een kleine premie. De hoogte van deze premie is echter afhankelijk van de verzekering zelf. Hoe hoger de waarde, des te hoger de premie. Belangrijk om te weten is dat de totale premie over de betaaltermijn altijd lager is dan de waarde van de verzekering.

Wat is een overlijdensverzekering?

Een overlijdensverzekering is een verzekering om de kosten van de uitvaart te verzekeren of het risico op overlijden te verzekeren. Dit betekent dat er 2 soorten overlijdensverzekeringen bestaan, namelijk: een uitvaartverzekering (dekt de kosten van een uitvaart) en een overlijdensrisicoverzekering (dekt het risico op overlijden).

Overlijdensverzekering

Er bestaat nogal wat verwarring over een overlijdensverzekering. Soms wordt het woord overlijdensverzekering gebruikt voor een uitvaartverzekering of overlijdensrisicoverzekering, maar in principe is het een overkoepelend woord voor deze beide verzekeringen. Laat u dus niet gek maken, eigenlijk bestaat een overlijdensverzekering op zichzelf niet.

Een uitvaartverzekering sluit u af om de kosten van uw uitvaart mee te dekken. Zo weet u zeker dat u uw nabestaanden niet met financiële kosten achterlaat voor uw begrafenis of crematie. U betaalt maandelijks een kleine premie voor de verzekering, maar nabestaanden hebben veel profijt bij een afgesloten uitvaartverzekering. Daarom sluit ruim 70 procent van de Nederlanders een uitvaartverzekering af. Op deze pagina behandelen wij de uitvaartverzekering, als u juist op zoek bent naar een overlijdensrisicoverzekering dan kunt u doorklikken om een overlijdensrisicoverzekering te vergelijken.

Waarom een overlijdensverzekering?

Wie betaalt uw begrafenis of crematie als u er niet meer bent? Ben u er van bewust dat een uitvaart al snel tussen de € 6.000 en € 10.000 kost. Een bedrag wat niet iedereen zomaar op zijn spaarrekening heeft staan. Een crematie is wat goedkoper dan een begrafenis, maar kost nog altijd een behoorlijk bedrag.

Met een overlijdensverzekering verzekert u deze kosten en weet u zeker dat uw nabestaanden goed achterblijven, zonder hoge kosten van uw uitvaart. Voordeel van een overlijdensverzekering is dat deze altijd uitbetaalt, u verzekert namelijk niet een risico maar een gebeurtenis in het leven.

Verschil overlijdensverzekering en overlijdensrisicoverzekering

Een overlijdensverzekering (uitvaartverzekering) is een verzekering die bedoeld is om de kosten van een begrafenis of crematie te betalen. De verzekering kan uitkeren in producten en diensten, een geldbedrag die nabestaanden kunnen besteden aan uitvaart gerelateerde zaken of een combinatie van beiden.

Een overlijdensrisicoverzekering is een verzekering die een geldbedrag uitkeert aan nabestaanden als de verzekerde tijdens de looptijd van de verzekering komt te overlijden. Met dit geldbedrag kunnen nabestaanden bijvoorbeeld (een gedeelte van) de hypotheek aflossen of blijven voorzien in levensonderhoud als de kostwinnaar wegvalt.

Overlijdensverzekering kind

Bij veel overlijdensverzekeringen zijn kinderen tot 18 jaar gratis meeverzekerd op uw polis. Als u het belangrijk vindt dat uw kinderen ook meeverzekerd zijn kan dit een belangrijk punt zijn om op te vergelijken. Bij de overlijdensverzekering van Yarden zijn kinderen zelfs tot 21 jaar gratis meeverzekerd.

Goedkope overlijdensverzekering

Een goedkope overlijdensverzekering wilt natuurlijk iedereen. Niemand betaalt graag onnodig teveel voor dingen in het leven. Daarom is het belangrijk om de overlijdensverzekeringen goed met elkaar te vergelijken. Zo kunt u over de jaren heen flink wat premie besparen. Voor een overlijdensverzekering betaalt u namelijk al snel 50 jaar premie. Als u dan € 1 per maand minder premie betaalt, is dit over de jaren heen een grote besparing. Daarom is een goedkope overlijdensverzekering erg belangrijk.

Beste overlijdensverzekering

Wat voor u de beste overlijdensverzekering is, hoeft voor iemand anders niet zo te zijn. Bij het vinden van de beste overlijdensverzekering voor uzelf moet u kijken welke punten u zelf belangrijk vindt. Voor de ene persoon is dat een goedkope premie, terwijl een andere persoon het juist belangrijk vindt dat zijn of haar kinderen gratis meeverzekerd zijn op de polis.

Ook is het belangrijk om te kijken of u een natura verzekering of een kapitaal verzekering wilt. Dit is namelijk ook erg persoonlijk. Lees hieronder meer over de verschillen.

Soorten overlijdensverzekeringen

Veel verzekeraars bieden drie verschillende soorten overlijdensverzekeringen aan. Een natura verzekering, kapitaal verzekering of een combinatie verzekering. Lees hieronder de verschillen.

Natura verzekering

Bij een natura verzekering verzekert u diensten. Met een natura verzekering zal de uitvaartverzorger samen met de verzekeraar de uitvaart afstemmen. De rekening van de uitvaartkosten zal direct gedeclareerd worden bij de verzekeraar.

Met deze overlijdensverzekering hoeven uw nabestaanden weinig te regelen en wordt alle zorg uit handen genomen. Deze verzekeringsvorm heeft bovendien de laagste premie en u bent er zeker van dat uw nabestaanden geen extra kosten hebben. Het nadeel van een natura verzekering is wel dat u weinig invloed heeft op de invulling van uw uitvaart. Ook kunt u de uitvaart niet door iedere uitvaartondernemer laten verzorgen, ze moeten een samenwerking met uw verzekeraar hebben.

Kapitaal verzekering

Bij een kapitaal verzekering verzekert u een geldbedrag. Dit geldbedrag zal bij overlijden worden uitgekeerd aan uw nabestaanden. Zij kunnen vervolgens zelf kiezen, hoe het geldbedrag wordt besteed. In veel gevallen kunnen nabestaanden ook ervoor kiezen de uitvaart te laten verzorgen door de verzekeraar die de kapitaal verzekering uitkeert of door een uitvaartverzorger die samenwerkt met deze verzekeraar. Als dit mogelijk is kan dit veelal tegen aantrekkelijke condities.

Met deze overlijdensverzekering heeft u de vrijheid om zelf te bepalen hoe de uitvaart vorm gegeven moet worden. Nadelen van deze overlijdensverzekering zijn de hogere premie en dat uw nabestaanden zelf alles moeten regelen.

Combinatie verzekering

Samen met de verzekeraar wordt de uitvaart persoonlijk en op maat geleverd. U verzekert met een combinatie verzekering een vast dienstenpakket aangevuld met een geldbedrag om extra wensen mee te financieren. De uitvaartkosten worden uit het dienstenpakket vergoed. Met het geldbedrag kunnen nabestaanden bijvoorbeeld de grafkosten, crematiekosten, bloemen of catering betalen.

Deze overlijdensverzekering combineert zowel de natura als de kapitaal verzekering en is veelal de meest gekozen verzekeringsvorm. De basisdiensten van de uitvaart zijn geregeld vanuit het dienstenpakket en met het extra geldbedrag kunnen uw nabestaanden extra wensen en kosten mee betalen.

Overlijdensverzekering afsluiten

Een overlijdensverzekering afsluiten is binnen enkele minuten gebeurt. U kunt een overlijdensverzekering nadat u deze bij ons heeft vergeleken, online via de website van de verzekeraar afsluiten. Als u nog niet zeker weet welk bedrag u wilt verzekeren of u weet nog niet zeker hoe duur uw uitvaart zal worden? Bereken dan eerst de kosten van uw uitvaart voordat u een overlijdensverzekering gaat afsluiten.

Als u weet welk bedrag u wilt verzekeren kunt u bij ons de overlijdensverzekeringen van Ardanta, DELA, Monuta, Nuvema en Yarden met elkaar vergelijken.

Wat kost een overlijdensverzekering?

De kosten van een overlijdensverzekering zijn afhankelijk van uw leeftijd en van de hoogte van het bedrag dat u verzekert. Op de hoogte van het verzekerde bedrag heeft u natuurlijk zelf de controle, daarbij hebben uw persoonlijke wensen een sterke invloed op de kosten van de overlijdensverzekering.

Het is belangrijk om te weten dat de kosten van een crematie lager liggen dan de kosten van een begrafenis. Dit komt omdat u bij een begrafenis te maken krijgt met grafrechten, deze zijn bij veel gemeentes niet goedkoop.

Meer onafhankelijke informatie

Voor meer onafhankelijke informatie kunt u ook kijken bij verzekeraar Yarden. Of bekijk hier de beste uitvaartverzekeringen.

Hoe vergelijken we overlijdensverzekeringen?

Wij bemiddelen niet en geven geen advies over overlijdensverzekeringen. Alle informatie is van algemene aard en u maakt geheel zelfstandig keuzes. De vergelijking van overlijdensverzekeringen is gebaseerd op ijkgegevens. Bij ons vergelijkt u de overlijdensverzekeringen met elkaar, bij de verzekeraar van uw keuze kunt u vervolgens de overlijdensverzekering afsluiten.

Wilt u meer weten over hoe we overlijdensverzekeringen vergelijken? U kunt meer informatie lezen op de pagina over ons.