Huisdieren tijdens uitvaart steeds gebruikelijker

Gepubliceerd op: 26 februari 2020 in:
Dieren uitvaart

Huisdieren van een overledene zijn steeds vaker aanwezig tijdens de afscheidsplechtigheid. Uitvaartondernemers zijn het steeds gebruikelijker gaan vinden dat huisdieren aanwezig horen te zijn, ze maken namelijk ook deel uit van het gezin. Zo kwam uitvaartverzekeraar en uitvaartondernemer DELA recent in het nieuws dat er zelfs een paard aanwezig was bij hun crematorium in Uden.

Inhoudsopgave

DELA vindt dit normaal

DELA merkt dat de wens van de aanwezigheid van het huisdier van de overledene bij de afscheidsplechtigheid in grote mate toeneemt. En dit vinden zij vrij normaal, een huisdier maakt namelijk deel uit van het gezin. Wel geeft DELA duidelijk aan dat er twee regels gelden: het moet niet te belastend voor het dier zijn en de afscheidsdienst mag niet verstoord worden.

DELA vindt dat huisdieren welkom zijn, niet alleen omdat nabestaanden erom vragen, ook omdat het past in het werk van DELA. Ze helpen nabestaanden om een uitvaart van een dierbaar iemand zo persoonlijk mogelijk te maken door herinneringen, ervaringen en waarden door te geven. Het verdriet zal niet worden weggenomen, maar een mooi afscheid draagt wel bij aan het verwerken van het verlies en het weer oppakken van de draad van het leven.

Praktische zaken

De uitvaartondernemer van DELA en het crematorium of uitvaartcentrum bespreken altijd de mogelijkheden met de nabestaanden. Zo wordt bij honden bijvoorbeeld gevraagd om ze vooraf uit te laten.

Een paard bij een crematie was ook voor uitvaartverzekeraar en uitvaartondernemer DELA de eerste keer. De medewerkers van het crematorium Uden keken dan ook wel even op toen ze een paard in de gang zagen staan. Het paard stond in de gang, met uitzicht op de kist en vlak bij de nooduitgang. Zo kon het paard snel en makkelijk naar binnen of buiten.

Wilt u ook een afscheidsdienst met uw huisdieren? Steeds meer uitvaartverzekeraars spelen hier op in. Vergelijk uitvaartverzekeringen en sluit de uitvaartverzekering af die het beste bij u past.

Vergelijk uitvaartverzekeringen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *