Monuta lanceert nieuwe natura-uitvaartverzekering

Gepubliceerd op: 15 april 2020 in:
Monuta uitvaartverzekering

Uitvaartverzekeraar Monuta heeft dinsdag 7 april 2020 een nieuwe natura-uitvaartverzekering geïntroduceerd. Deze nieuwe natura-uitvaartverzekering van Monuta geeft u meer keuzevrijheid. Monuta stapt namelijk af van het vastgestelde uitvaartpakket met producten en diensten. De premie kan jaarlijks meebewegen met de renteontwikkelingen, waarmee de premie dus ook voordeliger kan worden. Met deze nieuwe uitvaartverzekering komt Monuta tegemoet aan de veranderde klantwensen en marktomstandigheden.

Inhoudsopgave

Waarom heeft Monuta een nieuwe uitvaartverzekering?

De belangrijkste reden waarom Monuta met deze nieuwe uitvaartverzekering is gekomen, dat is keuzevrijheid. Wensen voor de vormgeving van de uitvaart zijn persoonlijk en veranderen continu. Hoe u momenteel over uw uitvaart denkt, kan over 10 jaar er heel anders uitzien. Daarnaast verandert ook de markt. Denk bijvoorbeeld aan rouwbloemen, de grafkist, of u begraven of gecremeerd wilt worden en bijvoorbeeld uw rouwvervoer.

De nieuwe natura-uitvaartverzekering van Monuta is erop gericht om de klant meer keuzevrijheid te geven. Dit valt vooral terug te zien in het geringe bedrag van slechts € 2.000 wat gereserveerd is voor de uitvaartondernemer, de rest van het verzekerde bedrag kunt u vrij besteden.

Wat mensen echt willen

Uit klantonderzoek van Monuta bleek dat mensen met een uitvaartverzekering emotioneel ontzorgd willen worden en zekerheid willen dat er geld beschikbaar is voor hun uitvaart. Beide elementen heeft Monuta in haar nieuwe uitvaartverzekering verwerkt, zodat ze beter aan de marktvraag kunnen voldoen.

Verder bleek dat mensen een lijst met vastgestelde producten en diensten niet meer van deze tijd vinden. Zo geeft Monuta aan ‘de paard met wagen van 80 jaar geleden willen mensen nu niet meer’ en ‘rouwkaarten zullen in de toekomst misschien wel verdwijnen’. Waar mensen echt behoefte aan hebben is iemand die helpt bij het organiseren van het afscheid. Dit is het enige wat altijd zal blijven, zegt Frank Fransen, directeur Monuta Verzekeringen.

Waar bestaat de nieuwe uitvaartverzekering van Monuta uit?

De nieuw natura-uitvaartverzekering van Monuta bestaat uit twee onderdelen. Namelijk een vrij te besteden bedrag voor al uw uitvaartwensen en een vast bedrag voor de volledige ontzorging door een Monuta uitvaartverzorger.

Vrij besteedbaar bedrag

Met het vrij te besteden bedrag kunnen uw nabestaanden de uitvaart naar wens vormgeven. Zij kunnen zelf, met de eventuele wensen van de overledene in het achterhoofd, bepalen waar ze het bedrag aan uitgeven. Dit betekent geen vaste lijstjes met producten en diensten meer. Naast het vrij besteedbaar bedrag is er een vast gereserveerd bedrag voor de uitvaartverzorger, dit is een vast onderdeel van de nieuwe verzekering. Het vrij te besteden bedrag is flexibel te kiezen. Er geldt een minimum van € 4.500,- en een maximum van € 13.000,-, dit om ervoor te zorgen dat klanten niet onder- of over verzekerd kunnen zijn.

Kinderen tot 18 jaar zijn bij deze nieuwe natura-uitvaartverzekering wederom gratis meeverzekerd, indien ze worden bijgeschreven op de polis.

De uitvaartverzorger

Voor de uitvaartverzorger van Monuta is een vast bedrag in de verzekering gereserveerd, namelijk € 2.000,-. De uitvaartverzorger helpt nabestaanden met het regelen van de uitvaart en helpt hen bij het maken van keuzes. De uitvaartverzorger staat 24/7 klaar, uw nabestaanden krijgen volledige begeleiding, ongeacht het aantal uren dat de uitvaartverzorger nodig heeft om dit te realiseren.

Variabele premie

Monuta wilt een financieel gezond en stabiel bedrijf zijn en blijven, dat is het doel. Zodat ze op de lange termijn haar beloftes aan de verzekeringnemers na kan blijven komen. Dat doet Monuta al meer dan 95 jaar. Een levenslange rentegarantie is echter niet meer van deze tijd. Zeker bij de huidige lage rentestanden. De premies voor een uitvaartverzekering worden over een zeer lange periode betaald, dit zorgt ervoor dat de maandpremie laag is. Om zekerheid te kunnen bieden gaat Monuta met haar nieuwe natura-uitvaartverzekering over op een variabele premie. Dat betekent dat de premie meebeweegt met de renteontwikkelingen. De premie kan jaarlijks op 1 januari dalen, gelijk blijven of stijgen. Ook zal de premie ieder jaar indexeren.

De nieuwe Monuta verzekering is goedkoper

Wat verder opvalt aan de nieuwe natura-uitvaartverzekering, dat is dat Monuta de premie van de verzekering flink naar beneden heeft kunnen brengen. I.p.v. € 12,79 voor de oude uitvaartverzekering kost de nieuwe uitvaartverzekering maar € 10,41 in onze vergelijking. Dit is voor een uitvaartverzekering met een waarde van € 8.500. Wel staat daartegenover dat u nu levenslang premie blijft betalen, daar waar u voorheen op uw 85e verjaardag klaar was met premie betalen.

Wilt u de nieuwe uitvaartverzekering van Monuta bekijken of afsluiten? Klik dan hier om naar Monuta te gaan of vergelijk uitvaartverzekeringen om de uitvaartverzekering van Monuta te vergelijken met die van DELA en Yarden.

Vergelijk uitvaartverzekeringen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *